PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=216015}

Autostopowicz

The Hitcher
2007
5,8 15 tys. ocen
5,8 10 1 14938
5,6 11 krytyków
Autostopowicz
powrót do forum filmu Autostopowicz

bo zdjęcia i montaż to jedyna dobra rzecz w tym filmie, a z resztą się zgadzam oczywiście że film jest pomyłką. niedawno po raz 1 obejrzałem też oryginał, który wg mnie już troche się zestarzał

ocenił(a) film na 2
gfreeman

Pozwolisz, że ustosunkuję się do Twojego zdania, jako, że do mnie kierujesz swe słowa. Osobiście uważam, że strona techniczna tego filmu jest fatalna. Zdjęcia są chaotycznie niechlujne i zwyczajnie słabe ? sceny wyrzucenia Rydera są kiepsko nakręcone, nie mają żadnej dynamiki, a ich wątpliwą klasę maskuje w tym momencie padający deszcz i mrok (czego oczy nie widzą...).

Co do montażu ? nawet bym się nie czepiał, gdyby nie to, że za dużo było tutaj zwyczajnych montażowych potknięć. Gdzieś tam jest scena, w której główna bohaterka stoi dobrych kilka metrów od samochodu, mamy drugie ujęcie ? stoi już obok niego. Sprawdź deszcz ? ujęcie wewnątrz samochodu i ujęcia z zewnątrz ? jak dla mnie jest cos nie tak. W pewnych momentach wyraźnie się różnią. Takich potknięć było jeszcze kilka. Teraz nie widzę na bieżąco filmu, więc nie jestem w stanie dokładnie pokazać co, gdzie i jak?

Oczywiście masz prawo mieć odmienne zdanie, to naturalne?

ocenił(a) film na 5
gfreeman

Mnie najbardziej rozbawil w tym filmie wlasnie montaz. Pelno doskokow po osi [Czyli kadr w kadr, tyle ze troche blizej].

Pod tym wzgledem straszna tragedia. Fajne byly nawiazania do innych filmow, ale sam Autostopowicz.. porazka.