bo zdjęcia i montaż to jedyna dobra rzecz w tym filmie, a z resztą się zgadzam oczywiście że film jest pomyłką. niedawno po raz 1 obejrzałem też oryginał, który wg mnie już troche się zestarzał
Pozwolisz, że ustosunkuję się do Twojego zdania, jako, że do mnie kierujesz swe słowa. Osobiście uważam, że strona techniczna tego filmu jest fatalna. Zdjęcia są chaotycznie niechlujne i zwyczajnie słabe ? sceny wyrzucenia Rydera są kiepsko nakręcone, nie mają żadnej dynamiki, a ich wątpliwą klasę maskuje w tym momencie padający deszcz i mrok (czego oczy nie widzą...).
Co do montażu ? nawet bym się nie czepiał, gdyby nie to, że za dużo było tutaj zwyczajnych montażowych potknięć. Gdzieś tam jest scena, w której główna bohaterka stoi dobrych kilka metrów od samochodu, mamy drugie ujęcie ? stoi już obok niego. Sprawdź deszcz ? ujęcie wewnątrz samochodu i ujęcia z zewnątrz ? jak dla mnie jest cos nie tak. W pewnych momentach wyraźnie się różnią. Takich potknięć było jeszcze kilka. Teraz nie widzę na bieżąco filmu, więc nie jestem w stanie dokładnie pokazać co, gdzie i jak?
Oczywiście masz prawo mieć odmienne zdanie, to naturalne?