Nie kręcił mnie Brad Pit, nie ruszał mnie Pattinson, nie podobał się Johny Depp ani żaden inny hollywoodzki piękniś i byłam z tego powodu dumna... a tu nagle bammmm.... na łopaty rozwalił mnie niebieski 3-metrowy ultraseksowny (i nieprawdziwy) Jake Sully.
Widzę, ze jest mnóstwo facetów oczarowanych Neyriti. Rozumiem was, serio!
Nie wiem do końca, co takiego jest w tych ludziach Navi, ale jednak coś jest.
Co mi się podoba w Jake'u? Najpierw ujął mnie swoją spontanicznością, taką dziecięcą radością, uśmiechem, szalonym biegiem podczas wypróbowania nowych nóg i sposób w jaki upajał się smakiem owocu, potem przezabawnie walił łapami po tych świecących grzybach i wiele innych scen z dużą dawką poczucia humoru. Jednym słowem zachowywał się jak dziecko w krainie czarów. Bardzo to było urocze.
Po jakimś czasie Jake robi się niezwykle męski, zdecydowany, silny i do tego nieziemsko zmysłowy. Sugestywne, hipnotyzujące spojrzenie jego głęboko osadzonych oczu i czarujący uśmiech naprawdę na mnie zadziałały.
Gdzieś na forum przeczytałam opinie jakiejś pani, że widziała urywki filmu w wideoklipie Leony Lewis i stwierdziła, że Jake wydaje się być nieśmiały jak prawiczek ;) Oj nie. Erotyka może i jest delikatna i zamaskowana, bo nie wypadałoby inaczej w filmie od lat 12. Ale ja swoje widziałam ;)
Widziałam, jak Jake męskim, zmysłowym ruchem przygarnia do siebie Neytiri, widziałam jak dosłownie sekundę przed wyszeptaniem "ale ta kobieta musi także wybrać mnie" prawie niezauważalnym ruchem zwilża sobie wargi językiem co zdradza intencję pocałunku. Niby taka mała rzecz, ale jednak mnie przyprawiła o dreszcz ;) Subtelna i niezwykle zmysłowa erotyka... :) Wyobraźnia mi podziałała, oj podziałała.
(Sory, z natury romantyczka jestem i takie rzeczy zawsze widzę)
Generalnie uważam że Sam Worthington naprawdę świetnie zagrał swoją rolę, zadbał nawet o drobne szczegóły, które nadają postaci "prawdziwości". Brawo. Ja to kupiłam.
Hmmm, tak w zasadzie to bardzo podoba mi się nie tylko Jake ale i Sam ;)
Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek, które są oczarowane posatcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)
Takkk iedalny pod kazdym wzgledem wczoraj jak bylam w kinie bylam taka szczesliwa kazdy jego gest wydaje sie byc idealny jakby byl stwozony z mojej wyobrazni:))
Cechy charakteru jakie posiada Jake to mieszanka wybuchowa, prawdziwy mężczyzna.
Opiekuńczy ale też silny,
Spontaniczny, czasem jak dziecko, lecz gdy trzeba twardy, odważny, jakże bojowy,
Koleżanka Iwonka nawet pisze wiersze na te tematy, już je nawet wydrukowałam, wszystko w nich jest, to co czuję ;-)
Achhh gdyby wszyscy faceci tacy byli z charakteru bylabym w niebie :))
Ach tak czytałam te wiersze cudowne :)) A skad wy czytacie scenariusz filmu??
Wpisz w google " avatar sceanriusz pdf". Wejdź w pierwszą stronę która się wyświetli tam będziesz musiała w coś kliknąć, będzie napisane ;-)
ale jest w języku angielskim, ale od czego mamy google tłumacz ;-)
Acha dzieki bo ja glupiutka nie wiedzialm gdzie to jest ;))
Ciekawe kiedy bedzie avatar 2 i o czym bedzie wiem ze maja pomysl na przemieszczenie akcji na ksiezyce pandory :))
Aktor grajacy jake ma umowe podpisana na kolejne 2 czesci wiec razem beda 3 nie moge sie doczekac :))
Chodzą pogłoski, że pod koniec 2012 roku, lub dopiero w 2015 roku.
Głównie bohaterowie pozostają. Cameron ma pomysł jak przenieść akcję na inne księżyce.
W scenariuszu jest scena (pod koniec),ukazująca Neytiri łowiącą ryby w ciąży. Ta scena została wycięta. Być może dlatego, że Cameron chce mieć ten wątek na kolejną część.
Też nie mogę się doczekać! Czekajmy razem, wspólnie czas szybciej minie,
Póki co trzeba się zadowolić, za kilka miesięcy wersją rozszerzoną na dvd z dodatkowymi scenami ;-)
Tak soobie ostarnio pomyslalam ze gdyby nasi przodkowie zyli zgodnie z natura to moze nasza planeta rowniez bylaby piekkna napewno nie tak jak pandora ale rowniez bylaby urocza (moze w tedy spotkalabym takie jake sully ktory by przybyl z innej planety xD)
Jeszcze jest czas by zatrzymać ten cywilizacyjno-techniczny boom!
Wiesz przez ten film zaczęłam nosić naturalną biżuterię, na wzór Navi`i.
Jake seksownie wyglądał z tymi opaskami na ramionach ;-)
Jeszcze jest czas, aby zatrzymać ten cywilizacyjno - techniczny BOOM!
Avatar tak mnie zafascynował, że zaczęłam nosić naturalną biżuterię,
Jake seksownie wyglądał z tymi przepaskami na ramionach ;-)
A ja zaczelam dbac o nasza cywilizacje kupilam zarowki energio oszczedne nie kupuje juz reklamowek i mam juz cghhba lekkiego bzika na tym punkcie
A jak sprawdza sie birzuteria fajnie wyglada pasuje do ciuchow i wogule ??
Tak przy okzaji żarówki energooszczędne wcale nie są takie ekologiczne. No cóż ale reklama wielkich koncernów działa.
Na nadgarstku noszę bransoletkę z drewnianych koralików. Na ramię nie mogę dostać czegoś podobnego, są tylko ze srebra, złota.
Ja też kupiłam sobie na zakupy taką torbę ekologiczną, szmacianą, heh i z nią pomykam, jest pojemna i mocna ;-)
ahhh i naszyjnik też z koralików drewnianych mam, aczkolwiek najlepiej to się prezentuje latem. Tak to noszę na sweterki, nie bardzo nawet się zastanawiam czy mi pasuje do ubrań czy też nie, po prostu cały czas je noszę;-)Ładnie pachnie taka biżuteria!
Neytiri ślicznie wyglądała z tymi piórkami wpiętymi we włosach, oraz gdy miała rozpuszczone włosy, miała z tyłu taki jakby żółty kwiat, czy też liść...
Takkk ona pieknie wygladala z tymi ozpuszczonymi wlosami wraz z tymi kwiataki wygladala uroczo :)) tak naturalnie a to moim zdanie wazne
acha ale takie branzoletki chba nie pasuja do wszystkiego???
Ostatnio znowu zczelam szkicowac dzieki jakeowi caly czas go szkicuje mam juz jego portretów 12 i dalej rysuje to juz chyba obsesja. dobrze ze nie mam cghlopaka bo gdybym miala to chba by sie wsciekl
heh no Avatar pobudza umysły artystyczne nie ma co ;-)
Ty - szkicujesz
Iwonka - pisze wiersze
a ja bardzo chcę zrobić własne wideo z muzyką w tle o Jakeu i Neytiri, przymierzam się do tego, mam już program Windows movie maker, ale nie mam jeszcze filmu ściągniętego w dobrej jakości ;-)
mmmm jak juz go zrobisz mam nadzieje ze powiesz o nim na tym forum byloby fajnie :)))
ja juz nie moge sie doczekac filu na dvd bede go mila tylko dla siebjie :))) ehhh :)) w tedy chba bede go ogladac co dzinnie
pewnie, że powiem.
Masz możliwość załączenia swoich szkiców, gdy będą gotowe na filmweb? Lub podania linka do nich? Chętnie bym też pooglądała naszkicowanego Jakea ;-)
niestety muszę uciekać, ale może jeszcze dziś wpadnę ;-)
papatki wielbicielki Jakea ;-)
oki postaram sie jego szkice wzucic komputer i w tedy ci przesle :)) moze ty tez w tedy zaczniesz szkicowac to bardzo proste tylko trzeba miec odpowiednie przybory i..... ach zaczyna sie magia. Jake jest zawsze przy mnie.... w mojej teczce z rysunkami i moge zawsze na niego patrzec to calkiem wygodne :))
Skusiałaś mi, jeszcze wiec odpiszę, choć muszę już pomykać ;-)
Będzie super jeśli pokażesz nam swoje szkice. Nie mogę się doczekać. Jake w szkicach, Jake w wierszach, na ekranie hehehe;-)
Wiesz ja nie mam za grosz talentu plastycznego, ZA GROSZ!
Wszystko poszło o mnie w drugą stronę w stronę muzyki.
Ale jak zrobię video o Jakeu i Neytiri to podam wam linka, tylko będę musiała założyć konto na youtube.
Czekam na wasze szkice i wiersze kochaniutkie ;-)
papatki!
Mam pytanie do wszystkich kobiet zafascynowanych Jake Sullm, a oto one : Jaką ceche charakteru najbardziej sobie w nim cenicie?( Tylko jedną)
jejciu, muszę wybrać jedną? Ciężko będzie więc powiem dwie ;-)
męstwo oraz czułość
Odwaga oraz jak koleżanka powyżej, to, że choć jest taki silny, potrafi być równie delikatny np. do Neytiri...
A byłybyście z takim facetem pomimo iż jest na wózku?
Bo wydaje mi się że to tylko takie gadanie biorąc pod uwagę samotność kalek
i ich problemy z założeniem rodziny.
Jeśli kogoś na prawdę kochasz, to go kochasz....bezwzględnie, choćby nie wiem co się stało...jesteś z nim do końca ;-)
Nie chodzi mi o to czy gdyby twój chłopak stracił władzę w nogach to czy
byś z nim została (tu są jakieś tam szanse) pytam czy zakochała byś się w
facecie na wózku. Jeśli tak to dobre by było jakbyś poszukała takiego bo ci
goście mają niezły problem, a skoro tobie nie robi to różnicy, ważne żeby
kochać...
Ja (choć sama zadałam to pytanie)chyba nie potrafię podać jedynej cechy którą najbardziej w nim lubie, a mianowicie ubustwiam w nim tą ciłe i jednoczęsnie delikatność i to że czasami zachowuje się jak dzieciak jest w tedy taki zabawny i słodki :D:D
Dokładnie, czasami zachowuje się spontanicznie, beztrosko jak dzieciak, ale przyznaj, że kiedy trzeba, robi się prawdziwym mężczyzną...
W tych barwach bojowych, wyglądał bardzo męsko, bojowo, wojennie...
Czyli potwierdza się kolejne moje przekonanie... -_-'
I jak tu nie zawieść się na ludzkości?
a zauważyłaś w miłosnej scenie, jak Jake męskim, zdecydowanym, jednocześnie czułym ruchem przyciągnął Neytiri do siebie?
Neytiri aż zajęczała...z rozkoszy. Trudno się dziwić, w takich silnych, kochających ramionach ;-)
Boże wy tu już zaczynacie jakiegoś erotyka pisać.
Idźcie z tym do łazienki, a nie na forum swoje potrzeby załatwiacie.
Nie współczuję mu że podoba się dziewczynie która kompletnie nie potrafi
pisać w (prawdopodobnie) języku ojczystym.
A poza tym w jakichkolwiek zawodach (o ile wolałbym być stawiany obok
prawdziwych postaci -_-') przegrywa ze mną na starcie, chociażby dlatego że
ja jestem wstanie wstać z krzesła.
Odwal się od mojej ortografi. A to, że on jest na wózku nie znaczy, że z tobą przegrywa, wrecz przeciwnie on ma leprzy charakter od ciebie, potrafi się zachować a ty wszystko krytykujesz
Nie krytykuję wszystkiego.
Zresztą skoro tak ważny jest dla ciebie charakter, a nie ciało dlaczego (z
pewnością!) nie szukasz chłopaka wśród kalek, czy ludzi "słoniów"?
uciekaj stąd Ty wstrętny trollu!
To jest wątek o "naszym Jakeu".
Wolę fantazjować o nim, niż Ciebie mieć w realu, a pisac to Ty nie potrafisz!!!!
Gkogoś kto jest na wozku mozna pokochac. Osoby zblizaja rozmowy wspulne chwile a przecierz ktos niepelnosprawny moze spedzac z kims czas i wogule
Ok, jesteś trollem, czy nie jesteś z Polski? Bo nie wierzę żeby ktoś mógł
aż tak nie umieć pisać.
Dokładnie on ze swoimi wszystkimi wadami (ktorych nie dostrzega) i zaletami potrafil zawrucic w glowie :)
mężczyzna powinien wykazywać odwagę. W każdej sytuacji. Co mają nam do zaoferowania dzisiaj panowie...(oczywiście są wyjątki)
- grają w strzelanki na kompach
- są wulgarni
- ich ideałami często są sztuczne i wulgarne kobiety typu :Doda
- są strachliwi, uciekli by przed niebezpieczeństwem
- zdradzają
Wyjątek stanowią wielbiciele Neytiri, fajni są Ci mężczyźni, fajnie dyskutują, czasem wchodzę na ich wątek ;-0
ten picuś atakujący nas jest świetnym przykładem tego co mają nam do zaoferowania dzisiejsi "mężczyźni".
Szczeka tylko na forum bo więcej nie potrafi, a w realnym życiu pewnie chowa ogon jak pies i ucieka!