Ale to tylko taki przewodnik po Pandorze.
Słyszałem o prawdziwej książce fabularnej, napisanej przez Camerona, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Tak, ale opinie ma dobre, np.:
"Miałem okazje widzieć kilka slajdów pokazowych z tej książki i stwierdzić
mogę jedynie tyle: można się zakochać. Pozwala ona w swoim pokoiku,
popijając herbatkę, zagłębić się w niesamowity świat Pandory, jej
mieszkańców a także całej fauny i flory. Można w sumie stwierdzić, że dla
każdego, dla kogo film się podobał (i love it), książka stanie się
podręcznikiem po który będzie się sięgało zawsze, gdy szara codzienność się
znudzi. Wszystkim polecam, osobiście oczywiście złożyłem zamówienie. Ja się
zakochałem w tym filmie, w tym świecie."
Byłem raz, jutro idę drugi.
Może pójdę i trzeci, zależy jak będzie z kasą ;)
Swoją drogą nie rozumiem ludzi którzy idą na Avatara w analogu (2D)
raz, planuje jeszcze jeden, może dwa ...
jak wyżej ktoś napisał, warto wrócić "tam" chociazby na te 2 godziny ;) piękny film
Raz dzisiaj chciałem obejrzeć po raz drugi ale wszystkie dobre miejsca
były zarezerwowane :(
Własnie wrócilem z drugiego seansu.Wiecej razy nie pojde,ale naprawde bym jeszcze poszedł. :)
Byłam dzisiaj z przyjaciółką na tym w kinie. I jestem zachwycona:D do kina na to już nie pójdę, ale na komputerze z pewnością nie raz obejrzę :)
Nie żebym się czepiał, ale zamiast 10 razu to może te pieniądze na korepetycje z ortografii przeznaczyć?
Byłem 4 razy i ciągle mi mało - zapewne jeszcze ze 2- 3 razy zawitam do kina szkoda trochę że nie mogę znaleźć nikogo chętnego na obejrzenie wersji 2D.
Czekam też jak wyjdzie na Blu-ray - kupie pierwszego dnia po premierze razem z samym odtwarzaczem którego jak na razie nie posiadam.
Plakacik z filmu już oszklony wisi u mnie na ścianie, gra Avatar zakupiona już na konsole, płytka z J.Hornera z muzyką z filmu również zakupiona, następna w kolejności do kupienia będzie książka opisująca świat Pandory oraz powstawanie filmu - ta co wychodzi 12 stycznia
;)
Oj troszkę Cameronowi i innym też nabiję kieszenie. Niebieski-Ray będzie zakupiony (to będzie pierwszy film w tym formacie jaki zakupię, ale w pełni na to zasługuje), książka we wtorek (12.01), muzyka. Przypuszczam, że za jakiś czas książek, koszulek, figurek, i innych gadżetów pojawi się mnóstwo.
ja też będę wyposażona we wszelkie gadżety, na allegro są już kubki...zawsze jak jestem w kinie to zabieram wszystkie ulotki mam ich już chyba ze 300 i wyobklejałam sobie nimi jedną ścianę, wygląda naprawdę super, lepiej niż poster :):)
na biblioteczce oczywiście będzie ksiązka, a w odtwarzaczu już krążek...
byłam tylko 3razy... zbierałam od listopada i pójdę z pewnością jeszcze 3...tylko nie mam już kogo ciągnąć..
Plakacik uu lol, skądś go dostał szczęściarzu? Ja jak na razie mam antyramę
przygotowaną
witam
byłem 2 razy
są 2 książki o avatarze? o jednej wiem o tej co ma premierę 12 stycznia a
ktoś wspominał o 2
pozdrawiam
2x i jeszcze mało, poważnie zastanawiam się nad dobiciem do 3x. Po
skończeniu drugie seansu czułem się tak samo jak po pierwszym, dokładnie
tak jak JS po awaryjnym zerwaniu połączenia z avatarem. Wyrwany i rzucony o
ścianę. W sercu szum emocji, w głowie chaos myśli, a w oczach łzy się już
skończyło.
"czułem się dokładnie
tak jak JS po awaryjnym zerwaniu połączenia z avatarem"
kurcze, świetnie to porównałeś...
thx, jeżeli Cameron miał taki zamiar, to wyszło mu w 120%. Dla mnie ten
film jest tak niesamowitym przeżyciem że czuję się jak mały chłopiec w
jakiejś niesamowitej, przebaśniowej krainie. Trzeba iść 3x
Jeśli na 3D, to dokładnie 243 PLN. Ja zachorowałem na Avatarzycę i zrobiłem tak -2 razy obczaiłem w kinie a resztę, około 20 razy, obejrzałem na kompie w wersji TS (no cóż... wytrzymać się nie mogło) i wiecie co? Różnicy szczególnej nie było ;)
dzisiaj byłem 4 i napewno będzie 5 raz ale niestety już nie jutro, bo wszystkie miejsca zajęte w Imaxie, ale w następnym tygodniu na 100% pójdę, jak nigdy w życiu jeszcze tak nie zmarnowałem kasy, to tym razem robię to z wielką ochotą, i kurwa jako student prawie jej nie posiadam, ale co mi tam mogę głodować, a na film pójdę, książkę zakupię, muzyke kiedyś też, a blu-ray hmmm za namową rodziców pewnie trafi pod 37 calowy telewizor Full HD
JEŚLI KTÓRAŚ Z MARUDZĄCYCH TU OSÓB
CHCE IŚĆ DO KINA A JEST Z POZNANIA TO MOGĘ IŚĆ Z NIĄ
Wlasnie wrocilem z piątej emisji :D. Cudo :D. Nie wiem czy będzie szósty raz, ale jeszcze beda grali go 2-3 tygodnie wec kto wie :)
Pozdrawiam wszystkich maniaków
Ja byłem 2x 27 i 31 12.09(chciałem iść na premierę ale nie było miejsc) i teraz sie zastanawiam czy nie iść jeszcze z parę :) Nie mogę wytrzymać chwili bez tego filmu :) W domu niestety w jakości TS oglądam go codziennie :D I tak czekam do premiery na blu-ray , gra już jest , muzyka jest (właśnie jej słucham od 4dni ) jeszcze tylko książka :) A plakatów mam chyba z 10 :D Normalnie film rewelacyjny tak mnie wciągnął w czasie oglądania ze pomyślałem że chciałbym żyć w takim świecie :) Teraz czekam jeszcze z niecierpliwością na "Avatar 2". I bardzo by było mile widziana wizyta Jamesa Camerona w Polsce :) (chodziarz wiem że to mało prawdopodobne, niestety nasz kraj jest mało atrakcyjny żeby go tu przyciągnął :( Ale jeśli to na 160% tam będę :) Ale się rozpisałem... :D
1.Ja byłem raz, za 2 tyg. idę 2 raz i na ferie jeszcze idę 3 raz !!
2.Po za tym jestem umówiony na przeszczep skóry na kolor niebieski :D
P.S. Punkt 2 to żart oczywiście!!
P.S 2 Ja tez chce plakat i najlepiej 3D
ja mam w domu 6 plakatów ;-p
plakaty rozdają w cc w zestawie z coca cola i popcornem, ale to są te małe i nie oficjalne. Możesz też kupic na allegro lub poprosić ładnie panią w kinie ;) Gadałam z jedną kobitą i powiedziała, że w czasie emisji nie rozdają, ale po ukończeniu projekcji śmiało można przychodzić :):)
ja właśnie też :D koleżanka się śmiała że niedługo wyniosę ten olbrzymi tekturowy baner
no u mnie nie da rady uwierz, Imax za dobrze pilnowany, zresztą nawet chyba nie chciałbym, pierwszy raz mam takie uczucie, ale mam obowiązek oddać cześć cameronowi, kupując, biorąc wszystko legalnie co jest związane z tym filmem xD
jasne! i to jest naprawdę spoko ale kupując plakat będziesz musiał za niego wydać jakieś 20 zł co jest bezsensu bo dodasz pieniążek i możesz znowu iść do kina ;-p ja tam jeszcze pójdę do pani i się ładnie uśmiechnę a "plakatowe" wydam na "kinowe"
ja byłem 3x 2d i 2x 3d...
co do różnicy - 3d ma 3d, 2d ma ładniejszy obraz... (większą rozdzielczość), reszta identyczna...
jeszcze raz ide w ferie w lutym, może pójdę wcześniej któregoś dnia wcześcniej może też pójdę...
co do kasy - na razie jeszcze dużo, nie ubywa, na 2x starczy na pewno, hehe
Byłam raz i mimo iż uważam że film ten zdobywa u mnie 1 miejsc w roku 2009 to do kina już na to nie pójdę ale jak tylko będzie dostępna wersja domowa to obejrzę to jeszcze na pewno kilka razy ^.^
Szukam ludzi do wyjścia na seans w szczecinie do multi do 6tki, 18 lub 19
stycznia
]:-) Zabawny jest fakt że chyba większość z nas doświadczyła tego że nie ma już kogo ze sobą do kina zabierać. Ja niektórych znajomych po 2 razy wyciągałem - ale już zaczęli mi odmawiać ;P Muszę sobie teraz kogoś zorganizować... To już prawie 4 dni odkąd widziałem ten film ostatni raz!
Jestem na głodzie... ;)
A co do plakatów to jak już ktoś wspomniał, można je dostać w Cinema City do zestawu Duża Cola+Duży Popcorn ;)
a co tam, aż się pochwale plakacikiem w antyramie:
http://img682.imageshack.us/img682/7687/img0575c.jpg
Biedronka mogłabyś pokazać jak wygląda ściana obklejona tymi ulotkami?
;)
hmm mi bardziej podoba się z samą Neytiri, lub z toruck macto i głowami
neytiri i JS. Ah będę na nie polował, nie powstrzymam się zaproszeniem
kasjerki nawet na romantyczną kolację dla tych plakatów.
Co do wykruszania się ludzi, masz rację jest ich coraz mniej, ja jeszcze
planuję 2 wyjścia ale sesja za pasem i może być przerwa. Na razie szukam
kogoś tak samo oczarowanego tym światem żeby nie śmigać samemu.
haha mam dokladnie to samo,
1x bylem z narzeczona, jej bratem znajomymi
2x z narzeczona, moim kumplem i jego ojcem
3x z narzeczona jej znajomymi
4x z mama ( chciala isc do kina, a ze akurat grali fajny film tooo :))
5x z ludzmi z pracy i ich rodzinami ( w sumie 8 osob hehe)
ps. wole tez plakat z Sullym i Neytiri na taki bede polowal
to są te granatowe ulotki z Neytir. Niestety nie mam jak zrobić zdjęcia.. =/ ogólnie są w poprzyklejane w artystycznym nieładzie ale wygląda super...
2 + tyle razy ile jeszcze dam rade :-)
Niebezpieczny film, człowiek może zacząć inaczej postrzegać rzeczywistość, inne rzeczy uznawać za ważne, ... może mu jeszcze zechce się być wolnym :-)
Dzisiaj byłam pierwszy raz ; ) Pięękny film ; ) Nie oglądałam jeszcze takich wspaniałych efektów , co ja bym dała żeby żyć w takiej Pandorze . ; ); ) Po wyjściu z kina opanowała mnie mega melancholia , że ja chciałabym być taką Neytiri . ; )
10/10 ; )