7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823519
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Przyznać się!

użytkownik usunięty

Ile razy byliście na tym filmie w kinie? :)

ocenił(a) film na 10
Sardaukar_047175

Niebezpieczny? Na pewno zbudził nas do myślenia, każdego do innych lub do
podobnych. Ja doszedłem do wniosku że czas zacząć dbać o nasze środowisko,
o naszą planetę i trzeba to zacząć od nas samych. Może moje skojarzenie
jest takie bo interesuję się surviwalem i naprawdę kocham siedzieć w lesie,
może dlatego podejście Na'vi nie jest mi obce.

ocenił(a) film na 10
abend1

Niebezpieczny w tym sensie że system opiera się na konsumpcji, eksploatacji, ciągłym rozwoju, przyspieszeniu aż do granic samozniszczenia człowieka, a w tym filmie ktoś nagle potrafił pokazć że można inaczej przeżywać życie i ciężko nie zobaczyć w tym piękna. Oczywiście taki jeden film niewiele zmieni, dlatego :-) po niebezpieczny, ale fajnie pomyśleć że mógłby.

ocenił(a) film na 10

Nie rozumiem, jak można kilka razy chodzić na jeden film?:P Płacić kilka razy po 20zł, żeby obejrzeć coś, co się już zna? Jak się jest fanem, to nie lepiej zaczekać i kupić za 40zł wydanie DVD? I nie zapychać miejsc w kinach?:P Przez takich ludzi trzeba rezerwację robić tydzień wcześniej...

ocenił(a) film na 10
eeowynka

Czy podobał Ci się ten film, doznałeś szoku. Też tak myślałem ale
spróbowałem drugi raz i nie żałuję

ocenił(a) film na 8
abend1

abend1 dobrze cię rozumiem, ja staram się od dawna dbać o środowisko, przynajmniej na tyle na ile mogę i umiem, czyli nawet bilet z autobusu niosę, kilka przecznic, aby donieść do śmietnika.

ehh chciałbym żyć jak na'vi oderwać się od tej całej przemysłowości

ocenił(a) film na 10
michal9o90

michal, mam na myśli to że mało się robi, że można więcej i więcej. A my
dochodzimy do pewnego pktu i stop, lecimy na martwym ciągu. Nie ty jeden
dbasz od dawna, ja również. Ale chodzi o fakt że są ludzie co ten
przysłowiowy bilet rzucą za siebie, wtedy powinniśmy się poczuć do
zwrócenia im uwagi. Nawet jeśli nas zwyzywają i powiedzą że im to wisi,
znajdą się i tacy w których coś zaskoczy i zaczną trybić, że ten koleś miał
jednak racje.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
eeowynka

Ja obejrzałem "Obcy decydujące starcie" ponad 40 razy (oczwiście na DVD) - można filmy oglądać ponownie wiele razy mimo że zna się na pamieć całą fabułe (nawet wszystkie dialogi :-)), dlatego że chce się poczuć jeszcze raz atmosfere filmu, emocje, napięcie.

ocenił(a) film na 9

film jest kurwa wyjebany w kosmos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale byłem tylko raz.
Nie mam zwyczaju po 50 razy ogladąć tych samych rzeczy.
Nie wierze w wielokrotne ozgazmy:P

ocenił(a) film na 10

Avatar na bank pobije kasowo Tytanic'a ne łeb. Każdy z nas był będzie kilka
razy, do tego jest jeszcze cały nasz glob + chiny.

Kurczę, ja chcę jeszcze raz, ale raz że sesja, dwa, ze zarezerwowane na dwa tygodnie na przód.

ocenił(a) film na 10

byłem 2.01.2010, jutro śmigam drugi raz :)

film rewelacja!

ocenił(a) film na 8
dzej5

kasowo ten film pobije wszystkie rekordy to jest wiadome, po pierwsze ileż to jeszcze razy pójdę do kina jak i my wszyscym, po drugie, ileż to osób nagle zainwestuje w odtwarzacz blu-ray, ależ się firmy wzbogacą, po trzecie ileż to nas kupi wersje dvd czy blu-ray, sądzę, że ten film przez lata będzie kosił kasę.

ocenił(a) film na 10

Kurde...jak to pisze mam gesia skorke:)...bylem 2 razy chce bardzi isc 3 i napewno kupije BL bo mam ps3:))))) i kupie jakas figurke:))))

ocenił(a) film na 10

kilka godzin temu wrocilem z kolejnej, czwartej projekcji.
jak zwykle wbity w fotel, jak zwykle ze scisnietym gardlem.
kiedy skonczyly sie juz napisy i wstalem z fotela, okazalo sie, ze kilka osob nadal siedzi gleboko wcisnieta w fotele, nie zamierzajac wychodzic z sali, mimo, ze ekran juz zniknal za kurtyna...

wlasnie sie lamie, czy pojsc na kolejny seans juz jutro, czy odczekac kilka dni...
;)

ocenił(a) film na 9

ja byłem 2 razy ale to minimum ten film jest ok

ocenił(a) film na 9

Raz ale byłbym już 2 razy gdyby nie fakt, że trzeba rezerwować bilety do IMAXA na 2 tygodnie w przód ! ;/ w sensie, że wcześniejsze dobre terminy są już zarezerwowane.

ocenił(a) film na 8
Pabulon

ja byłem dzisiaj 4 raz i gdyby nie fakt, ze jutro nie ma wolnych miejsc to też bym poszedł, chociaż może jeśli mi odbije, to i tak pojadę do Imaxu na 10 i się spytam czy są jakieś wolne miejsca albo poczekam aż do rozpoczęcia seansu i kupie bilet, w sumie rezerwacje trzeba odebrać 2 godziny wcześniej ale wiem, że ich nie wykasowują do samego końca, ostatnio odebrałem rezerwacje na 30 min przed rozpoczęciem.

tak czy siak napewno pójdę kiedyś 5 raz, no i pewnie zdarzy się wyjście z fanami jak sie uda zorganizować grupę i pewnie potem jeszcze zechcę z raz pójść, także bite 7 razy powinno być jeśli starczy kasy

ocenił(a) film na 7
michal9o90

Ja byłem na razie raz. Poszedłem sam na film po południu (oprócz mnie było z 9 osób na sali), ale jak mi się uda wyciągnąć dziewczynę, to pójdę jeszcze raz.

ocenił(a) film na 10
knopson

Byłem 3 razy mam zamiar jeszcze jakieś 2-3 razy iść na film.Po przeczytaniu książki pójdę(albo w trakcie)i potem oczywiście na DVD.

ocenił(a) film na 10
Uniltirantokx

jak będę mieć już DVD (bardzo prawdopodobne, że zakupię Blue-Ray) to dosłownie nie wyrobie z rachunkami za prąd..
Jutro 4 raz :DD Bonarka już czeka :):)

ocenił(a) film na 10
Biedronka

Ale to jakaś paskudna kinówka będzie! Biedronka nie rób tego!

ocenił(a) film na 10
ALIEN_K

Biedronka, nie mam napedy blu-ray, ale tez kupie plytke BR i mam nadzieje, ze jakies promocje na napedy BR beda jak wyjdzie film :D

ocenił(a) film na 10
ALIEN_K

chcę sprawdzić wszystkie kina, tam jeszcze nie byłam a kolega zachwalał...mówicie, że nie??

ocenił(a) film na 10
Biedronka

A w Kijowie nie gaszą świateł na Avatarze!

Kto nie był na 3D niech żałuje...

ocenił(a) film na 10
Koshi

Jak ktoś ma za dużo kasy to może sobie sprawić to....

http://www.aliensgroup.pl/2825_Fantasy_Pozosta_e_AVATAR_AMP_SUIT_MAQUETTE__.html

ocenił(a) film na 10
ALIEN_K

Ja bym wolał to: http://tinyurl.com/ye7jhsg

ocenił(a) film na 7

Parę godzin temu wróciłem z 2 seansu, film naprawdę świetny. Nie zgadzam się z opinia ludzi którzy twierdzą, że Avatar to czysta komercja, bez konkretnego przekazu. Moje pierwsze skojarzenie co do sytuacji w jakiej znajdują się Na'vi, to aktualny konflikt w Iraqu czy Afganistanie. Na'vi zostają zaatakowani tylko i wyłącznie dlatego, że ich ziemie są bogate w drogocenny surowiec, jak jest teraz w Iraqu(ropa), czy Afganistanie(opium)? Lekko tylko musnąłem ten aspekt, przemyślcie to sami.

Tak z innej beczki, trochę sztuki dla oka :D Niejeden fan na pewno się ucieszy z takiej tapety, co prawda nie moje autorstwo, ale propagować mogę :D

http://orpheelin.deviantart.com/art/Neytiri-wallpaper-148666512

ocenił(a) film na 8
jacurp

2 razy, już chyba sobie daruję, bo znowu uzależnię się od Pandory, a tego nie chce szczególnie gdy nadszedł czas szkoły :P

ocenił(a) film na 6
vega1337

2 razy. I jest to pierwszy film, na jaki poszedłem do kina więcej niż jeden raz.

JaszczurXP

raz i wystarczy.

za krótki <br/>

ocenił(a) film na 9

A myślałam, że tylko ja mam coś z głową xD

3 razy i najchętniej bym poszła jeszcze kilka razy :)

użytkownik usunięty
Ariyst

Nie tylko ty :) Ja planuje jeszcze raz pójść, ale jak na razie trochę czasu brakuje.

ocenił(a) film na 10
Ariyst

bylem juz 5 razy, w sobote z kuzynem ide szosty raz. ponoc maja tez grac u nas w miescie (2D inestety) ale bilet za 11 zl to sie wybiore z pewnoscia :)

ocenił(a) film na 10

Niedługo wybieram się drugi raz tym razem do Imaxa :P Do tych co piszą ile razy można w kółko oglądać jeden film. Najlepiej spytać się rodziców, kiedy nie było telewizji ile razy się chodziło do kin :P Mój ojciec był 30 razy w kinie np. na Wejściu Smoka :D

ocenił(a) film na 10
trixxx17

miał gość zdrowie... ;)

co z tego, że za krótki

ocenił(a) film na 10

2 razy i pewnie pójdę ostatni 3 raz ;)

<za krótki> to był film

ocenił(a) film na 10

Jak dotąd 2 razy na 2D i raz na 3D - teraz czekam z niecierpliwością na wersje HD, jak dotąd każdy inny film wystarczył mi w jakości DVD, Avatar tylko Blue Ray - dla tego filmu kupiłem właśnie odtwarzacz Blue Ray :)

ocenił(a) film na 10
dymion1

A myślałem, że tylko mnie tak nawiedziło po tym filmie... byłem już 2 razy raz w 3d raz w Imaxie. Planuje kolejne bo głód mnie ciągle trzyma...
Ten film jest jak alkoholizm lub papierosy...... nie umiem przestać o nim myśleć...

ocenił(a) film na 10
daniopoland

no ja tez wlasnie nie moge sie opamietac.
na seansie bylem jak w jakims snie a pojawienie sie koncowych napisow bylo jakby mi ktos przy*ebal z mlota w leb. nie moglem uwierzyc ze znow jestem na ziemii w nedznym Opolu i musze isc do zwyklego domu...

Na filmie bylem przedwczoraj w Sobote ale juz mam bilety na jutro i na czwartek :D
a w miedzy czasie bez przerwy ogladam trailer albo clipy z filmu na youtube i nie nudza mi sie. moge po 100 razy to samo ogladac byle znow byc na Pandorze chociaz przez chwile.
Nie wiem jak przezyje ten okrez kilku miechow az do premiery BluRey

ocenił(a) film na 10
wookie89

Mam dokładnie to samo. BR dopiero koło kwietnia...... jak ja to wytrzymam.... Plakat, książka, gra, muza w drodze..... normalnie boję się o swoją psychikę....

ocenił(a) film na 10
daniopoland

o wlasnie dzis ide po ksiazke i gre musze jakos nabyc :D
gra podobno slaba i to bardzo ale mimo to, to jednak pandora :D

ocenił(a) film na 8
wookie89

wookie mam podobnie, ledwo daję radę, juz 5 wizyt w kinie i dziś się szykuje 6 wizyta, nawet nie poszedłem na zajęcia na studia, bo jakoś tak mi się nie chciało, zbyt mocno jeszcze siedzę w pandorze, zwariuje, jeśli w przyszłości na taki świat nie trafię :P

ocenił(a) film na 10
michal9o90

hehe już parę razy wylądowałam na Pandorze zamiast na uczelni...;)

zero

ocenił(a) film na 10
shoop

Jak ja wam wszystkim zazdroszcze :(
Mialem isc do kina w poprzedni poniedzialek ale mialem wypadek i lezalem w
szpitalu. Teraz jestem juz w domu ale mam gips i lekarz zabronil mi chodzic
przez 8 tygodni a Tyle to Avatar napewno w kinach nie bedzie na mnie czekał
:-(

ocenił(a) film na 10
Amiros

Niech Cie ktos zawiezie do kina, pozycz od kogos kule, zacisnij zeby i nie zastanawiaj sie:). Film, bedzie jeszcze okolo 2-3 tyg grany. Za 2 tyg bedzie lepiej z noga.

ocenił(a) film na 10
Amiros

Nie martw się. W IMAX będzie na 100%. Do końca roku będą go puszczać. Może nawet doczekamy się wersji reżyserskiej w IMAX.

shoop

2 razy jak do tej pory,jutro prawdopodobnie kupię książkę i w przyszłym tygodniu planuję trzeci,ostatni seans.A później już tylko czekam na wydanie Blu-Ray :)