PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693758}

Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 210 tys. ocen
8,1 10 1 210135
7,6 67 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Moje typy:
1. Loki
2. Połowa Asgardczyków
3.Drax
4.Nebula/Gamora

ocenił(a) film na 10
Connor7

1. Loki

ocenił(a) film na 10
epo

1. Kapitan Ameryka
2. Hawkeye
3. Ant-Man

ocenił(a) film na 10
maksymiliankotlowski

Pepper Potts

ocenił(a) film na 8
Connor7

W kolejności chronologicznej:
1. Loki i potencjalnie większość załogi statku Asgardczyków
2. Tony Stark na Titanie
3. Steve Rogers w Wakandzie
4. Vision w Wakandzie
5. Potencjalnie większość postaci gdy Thanos skompletuje kamienie (A odwrócenie tego przez podróż w czasie zobaczymy w Avengers 4)

Gazor090

Nie wiem czy podróże w czasie mają sens bo w ten sposób 10 lat budowania uniwersum szlag trafi.

ocenił(a) film na 8
Connor7

Wysnuwam taką teorię na podstawie zdjęć z planu Avengers 4, gdzie widać Kapitan amerykę w stroju z pierwszej części Avengers. Jak nie podróż w czasie to jakaś alternatywna rzeczywistość, wszystko już było w Dr. Strange'u, więc nie zakłóca to spójności uniwersum. Jeśli przy korzystaniu z kamieni nieskończoności w ogóle może być mowa o jakichkolwiek prawach fizyki i w ogóle wszechświata :D

Gazor090

W Ant-man and the Wasp mogą pokazać, że istnieją inne wymiary i w Avengers 4 rzeczywiście pojawi się alternatywna rzeczywistość. To by było ciekawe.

ocenił(a) film na 10
Gazor090

coś w ten deseń też myślę

Connor7

Mam nadzieję, że padnie Tony Stark i Pepper zostanie nowym "Iron Manem" :-)

Piotrek_K79

Co druga osoba w tym temacie chce śmierci Starka :(

Connor7

Bo to żałosny, bardzo irytujący burak z przerośniętym ego (tak wiem, takim miał pewnie być), co scenarzyści doskonale przedstawili w Civil War (cóż, intelekt technologiczny nie gwarantuje wcale życiowej mądrości). W Civil War próbowano go też trochę uczłowieczyć ale i tak wyszedł z tego zadufany w sobie klaun. Dla mnie jest postacią najmniej interesującą i najmniej wnoszącą do uniwersum, może poza wysokim stopniem irytacji. Do piachu z nim :-)

ocenił(a) film na 10
Piotrek_K79

Heh, ciekawe, bo jeszcze nie spotkałem się z osobą, która tak postrzegałaby Starka. Dla większości moich znajomych, którzy są fanami Mcu to właśnie on jest ulubioną postacią. Moją w sumie też. Mógłbyś trochę rozwinąć swoją wypowiedź? Dlaczego uważasz go za żałosnego i czym Cię tak irytuje???

ocenił(a) film na 8
niewiem_6

Stark był fajny w pierwszych dwóch Iron Manach i w pierwszych Avengers. Od tego czasu jego postać przechodziła stopniową ewolucję. Stał się bardziej poważny, zaczął myśleć o konsekwencjach swoich działań, powoli zżerało go poczucie winy. Dzięki temu tak łatwo stał się postacią poniekąd negatywną w Civil War. Nie było by z tym problemu, gdyby nie próbował przerzucić swojej winy na innych Avengers. Robi to przy tym ze znaną u niego manierą drania, równie zarozumiałego co inteligentnego. Myślę, że wielu osobom to wciąż się podoba. Ten charakter - Playboy, milioner, robi co uważa za dobre i nie zwraca uwagi na opinię innych. Ale widzę też, że niektórym ta postać się przejadła. Nadszedł czas by oddać pałeczkę nowym bohaterom. Dodam jeszcze, że z fabularnego punktu widzenia postać Tony'ego jest już spełniona i ma już tylko dwie możliwości - ustatkować się lub umrzeć. Z punktu widzenia Tony'ego nie wiem co byłoby gorsze ;)

ocenił(a) film na 9
Gazor090

Stop, stop, stop. Lubie Tonego i tez uwazam ze jest draniem ale... zapomnieliscie o jednej rzeczy. Tony nie moze umrzec. Bo co sie stanie z Peterem? Mysle ze sie ustatkuje i bedzie chlopcu pomagac.

ocenił(a) film na 10
Gazor090

Przed Iron Manem 3 faktycznie był arogancki, chamski i zarozumiały i mógł irytować niektórych swoim charakterem. Ja akurat właśnie go lubiłem, głównie dlatego, że był jedyną taką postacią w Mcu, której przede wszystkim zależało na nim samym. Ale później tak jak napisałeś stał się bardziej poważny i zaczął rozumieć swoje błędy. Dlatego też w Civil War stanął ostatecznie po stronie prawa. Ale czy można powiedzieć, że stał się postacią negatywną? Moim zdaniem nie. Ja na jego miejscu postąpiłbym tak samo, ale na pewno są też tacy, którzy by się z nim nie zgadzali i zrobiliby tak jak Kpt Ameryka.
W dużej mierze jest to zasługa dobrego scenariusza. I Steve, i Tony mają odpowiednie argumenty, i można zrozumieć punkt widzenia obydwu. A sam film jest według mnie najlepszy w Mcu, właśnie dlatego, że tak realistycznie przedstawili konflikt między nimi. Myślałem, że to spaprzą, ale na szczęście nie zrobili tego.

A co do losów Starka w Infinity War to wydaję mi się, że nie go nie uśmiercą. To takie nie w stylu Mcu. On jest najważniejszą i najbardziej lubianą postacią w uniwersum. A poza tym niedawno oświadczył się Pepper więc głupio by było go teraz zabijać. Jak już to w Avengers 4, ale i tak wydaje mi się, że tego nie zrobią.

ocenił(a) film na 8
Piotrek_K79

Żałosny to jest kapitan. Wiecznie ta sama gęba, nudziarz. W dodatku reżyserowie dodają mu siły, a to w porównaniu do innych słaby bohater. To samo Barnes są mega mdli. Stark jest najlepszy, charyzmatyczny i ciekawy. Wnosi arogancję i dobry humor. Poza tym od niego wszystko się zaczęło i to dla niego ludzie przychodzą do kina.

ocenił(a) film na 9
Mike555

No ja akurat nie chodzę dla niego do kina, wręcz przeciwnie - jest najmniej lubianą przeze mnie postacią ;).

Connor7

Luzik, przeżył ;)

ocenił(a) film na 8
kate456

Skąd takie info?

Mike555

Pokazy prasowe

ocenił(a) film na 8
HeartQW

Masz jakieś potwierdzone linkiem info?

ocenił(a) film na 10
Connor7

Czemu Drax?

Himiteshu

Jeżeli ktoś ze strażników miał by zginąć, jego śmierć dotknęła by i bohaterów i widownie.

ocenił(a) film na 10
Connor7

Nikt ze Strażników nie powinien zginąć

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

zginęli wszyscy prócz jednego.

ocenił(a) film na 10
taliesin_2

jesteś poj ebany?

ocenił(a) film na 9
Connor7

Moim zdaniem nikt by się za bardzo nie przejął śmiercią Draxa ;D.

Connor7

No dobra Loki praktycznie na 100 % zginie. Od antagonisty do antybohatera.

ocenił(a) film na 8
Connor7

1. Loki
2. Steve Rogers (Kapitan Ameryka) lub Tony Stark
3. Vision
4. Nebula
5. Większość Asgardczyków

ocenił(a) film na 10
Connor7

1. Loki
2. Thor
3. Ameryka
4. Vision
5. Nebula

Connor7

Czemu Loki?

ocenił(a) film na 8
yeonin_sonyeo

Ma kamień przestrzeni, jest na zaatakowanym przez Thanosa statku Asgardczyków, a Thanos nie wybaczy mu porażki z pierwszych Avengers.

ocenił(a) film na 7
Gazor090

Zgadzam się. Loki na 100% kopnie w kalendarz. Obstawiam też Visiona bo ma kamień i kogoś ze Strażników. Może Gammora? W końu mamy równouprawnienie.

ocenił(a) film na 8
SerielDrake

SPOILER

Trafiłeś ;)

Connor7

SPOILER SPOILER SPOILER
Czytaj dalej, jeżeli chcesz wiedzieć kto umarl

1. Gamora
2. Ebony Maw & Proxima Midnight
3. Corvus Glaive (nie wiem, jak się pisze jego 'drugie', że tak to nazwę imię.)
4. Loki (na początku filmu, akcja filmu zaczyna się bezsposrednio po scenie po napisach w 'Thor: Ragnarok'. Oddaje tesseract thanosowi, po czym black order go zabija).
5. Wszyscy asgardczycy (możemy to zobaczyć nawet na trailerze, kiedy loki sięga po tesserakt, widać martwych ludzi, po ktorych loki idzie, żeby wziąć ten tesseract).
6. Vision (koniec filmu)
7. Scarlett Witch (koniec filmu, ta scena podczas której w trailerze cap przytrzymuje ręke thanosa)
8. Tony Stark (na tytanie)
Ponadto cali guardiansi sa w rozsypce. Peter gdzies zniknal, zostali tylko drax mantis groot i rocket.
Koniec filmu to scena, podczas ktoeej thanos siedzi z 'pelnym zdrowiem' na innej planecie.
Scena po napisach to scena podczas ktorej rozmawiaja Nick Fury i Maria Hill. Jest tam tez Kapitan Marvel, pewnie sie pojawi w 4 czesci.
SPOLIER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Trudno mi było samemu w to uwierzyć, że tak potoczyła się akcja, ale cóż.. :)

HeartQW

Jeszcze kilka innych nowych postaci, z czego jedno złote jajko, ale juz nie bede o tym pisac

ocenił(a) film na 10
HeartQW

SPOILERY!!

Nie do końca wszystko się zgadza, np. to, że większość Strażników ma się dobrze. Otóż na koniec filmu wszyscy umierają oprócz Rocketa ;) I nie, Tony Stark nie umiera. Plus - jak można nie wymienić śmierci Heimdalla na samym początku filmu?! :o

ocenił(a) film na 10
HeartQW

Chyba jakis inny film widziales...
SPOILER SPOILER

Oglądałeś ten film? W którym momencie ginie Stark?
Giną prawie wszyscy z tym że Thanos zabija Lokiego mówiąc że nie będzie kolejnego zmartwychwstania, Heimdall ratuje Hulka i zabjiaja go jeden z Black Orders. Hulk po oklepie od Thanosa jest tak wystraszony ze boi sie pojawić co moim zdaniem jest najgorsze w filmie, poniewaz Hulk jest tym poważniejszy im bardziej wściekły.Thanos zabija jeszcze Visiona i Gamore osobiscie. Black orders wybite też zostaje. Pozniej gdy zdobył wszystkie kamienie ginie większość bohaterow. Ze Strażników zostaje tylko świstak, ginie Czarna pantera, Spider, Falcon, Wanda, Nick Fury, Strange, Bucki. Na końcu nie ma kap. Marvel tylko Fury wysyła sygnał na nadajniku jest o ile dobrze zauważyłem jej symbol.

maudib

Maria Hill też znika/rozpada się, przed Nickiem

ocenił(a) film na 7
Connor7

1. Kapitan Ameryka
2. Nebula
3. Jeden ze Strażników

Connor7

gina 3 osoby: Vision, Gamora i Loki. Kapitan cudem przezywa starcie z Thanosem.

myraspberry

A co ze spider manem black pantherem dr strangme itp?

HeartQW

Wlasnie z tego co wiem nie jest to do konca wyjasnione. Gdyz bohaterowie na koniec znikaja i tyle.

myraspberry

A, i jeszcze Haimdall umiera

HeartQW

Ciekawi mnie wlasnie, co zadzialo sie z postaciami, ktore zwyczajnie zniknely.

ocenił(a) film na 9
myraspberry

No jak to co - Thanos zdobył wszystkie kamienie, zniknął, a po chwili wszyscy zaczęli umierać - wyjaśnienie jest tylko jedno - Thanos pstryknął palcami i unicestwił połowę Wszechświata. A że w Avengers 4 ma być motyw podróży w czasie/alternatywnych rzeczywistości - w kontynuacji będą to wszystko jakoś odkręcać.

Atmospherate

Ma to sens i pewnie wlasnie tak jest.

Connor7

Zgon to będę miał ja, jak zobaczę niedopracowane CGI

ocenił(a) film na 9
Connor7

Połowa wszechświata, ale dobrze że Thor przeżyje.

ocenił(a) film na 10
Connor7

valar morghulis