PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619712
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Jedna wielka Sieczka , Krew wybuchy i flaki ale to cały Quentin Tarantino ale pomysł na film i jego
wykonanie jest bardzo fajny i ciekawy i to jego zaleta :) i to jest genialne w twórczości tego reżysera ,
ze jego filmy przesycone fontannami krwi , walki i td są ciekawe i dają do myślenia :) z tym było
identycznie :D

użytkownik usunięty
StargardX

Wielka sieczka daje do myślenia? Nie... no litości. ,,Nieustraszony''-tam walki dają do myślenia.

ocenił(a) film na 8

A czemu nie :) wszystkie filmy pokazują okrucieństwo Niemców wobec innych narodów :) miło dla odmiany zobaczyć zemstę na nich :)
Nieustraszony ? serial o gadającym samochodzie czy film z Jetem Li

użytkownik usunięty
StargardX

Z Li. O tym samochodzie nie słyszałam :-)
Wiem, że miło jak dla odmiany ktoś im tyłki kopie. Może cię nie do końca zrozumiałam. Poprostu ,,sieczka dająca do myślenia'' nie jest zbyt trafnym sformuowaniem:-)

ocenił(a) film na 8

Rzadko dobrze dobieram słowa :D ale miałem na myśli to co napisałem :D jak będzie trzeba wytłumaczę to dokładniej ale ten reżyser słynie z teggo typu filmów :) i trzeba mieć do nich podejście :D i nie nastawiać się na film który każdego zachwyci :P

użytkownik usunięty
StargardX

Więc prosze o głębszą analizę ,,co autor postu miał namyśli'' ;-) bo nadal ciężko to ,,przesłanie filmu'' do mnie dociera. I nie nastawiałam się z góry. Biorąc pod uwagę że za twórczością T. nieprzepadam to i tak dałam stosunkowo wysoką notę :-)