No tak, piątek, koniec tygodnia, to brat leci rodzicom po jakiś film do wypożyczalni, a sam idzie do kolegów. Wpadł do domu zadyszany i mówi: "Bękarty wojny - Tarantino to nakręcił, kilka nominacji do oscara, podobno odlot na całego" i wybiegł jak oparzony. Ja nic ciekawego nie miałam do roboty, więc zasiadłam z mamą i tatą przed telewizorem. Chociaż nie cierpię filmów wojennych, pomyślałam: a nóż mnie coś miło zaskoczy. Nastawiłam się na coś w stylu "Pearl Harbor" który uwielbiam ze względu na Bena Afflecka. Tata włączył odtwarzacz i oglądamy... Najpierw prolog: Jakiś obleśny szwab przyjeżdża na inspekcję francuskiej rodziny. Gadają, gadają i znowu gadają. A, zapomniałam w przerwach popijają mleczko i palą fajki. MYŚLAŁAM ŻE SKONAM Z NUDÓW!!! JAK MOŻNA OGLĄDAĆ TAK NUDNE PIERDOŁY?! A mama z tatą oczywiście jak zawsze byli zachwyceni, oni się na okrągło podniecają takim nudziarstwem: "Ten aktor świetnie gra" "Dialogi wpadają w ucho". Ja dorosłych po prostu nie rozumiem, jak można ekscytować się jakimś szwabskim oblechem i czczą gadaniną? Jedziemy dalej, pojawia się oddział żydowskich żołnierzy, dowodzony przez bohatera granego przez Brada Pitta. Jak go zobaczyłam to o mało się nie popłakałam. JAK ON TERAZ WYGLĄDA?! Kiedyś był taki piękny, a teraz? Obleśny staruch po prostu. Rozpoczęła się scena masakrowania niemieckich żołnierzy: spektakl przemocy który przyprawiał mnie o mdłości. Dalej nie wiem co było bo wyszłam z pokoju, a rodzice za mną wołają: "Gośka, czemu ty dobrych filmów nie chcesz oglądać?!" DOBRY FILM?! W KTÓRYM MIEJSCU JA SIĘ PYTAM?! Już wolę sobie posłuchać Tokio Hotel niż oglądać ten szajs. A ludzie się tak zachwycają i rozpływają w pochwałach dla tego filmu!!! Za co te dobre opinie?! Za co te oscary ja się pytam?! To najgorszy, najnudniejszy i najgłupszy film jaki w życiu widziałam!!!
Prowokacja jak nic. Po pierwsze zdrdził cię nick (a nawet cały profil, który jest przepełniony dzisiejszymi gwiazdeczkami popkultury).
Po drugie to wątpie żeby normalni rodzice na widok skalpujących niemieckich żołnirzy żydów i sceny rozwalania głowy kijem baseballowym powiedzieli do 13 latka coś typu ''oglądaj bo dobry film''. Po trzecie wystarczy przeczytać jej wypowiedzi o Affleku i Bradzie (mówią same za siebie) Po czwarte to ta wypowiedź o Tokio Hotel. Jak chcesz kogoś sprowokować to jeszcze poćwicz. A film świetny.
zupełnie przez przypadek przeczytałem kilka Twoich recenzji i opinii i muszę przyznać, że całkiem nieźle prowokujesz ludzi do komentowania swoich postów:)REWELACJA!! pewnie jesteś Karol albo Marek lat 29 do 33 a nie sweet gosia lat 13 jak to ktoś sugeruje. dobra robota, niech sie ludzie nico powkur*iaja:)!! pozdrawiam
Przecież to prowokacja na bank. Gosia (moja imienniczka, uch...) krytykuje takie filmy jak Dziecko Rosemary, Władca Pierścieni - Dwie wieże czt Bękarty właśnie, a zachwala Hanki Montanki, Zmierzchy czy inne chłamy. To kolejny filmwebowy troll, ktorego nie da się pozbyć i to jest beardziej denerwujace od postów tej "trzynastolatki".
O matko, ile razy zetknąłem się z tą użytkowniczką...
Jeśli już chodzi o Pitta - czy tylko mi przypominał Brando z OC?
Szczerze to oglądałem go nie dawno na kompie miałem go od kolesia w folderze z paroma innymi no i tak przeglądam te filmy i natrafiłem na niego trochę dałem do przodu i mnie zaciekawił oglądam oglądam a tu coś nie tak,ktoś plagiatuje Tarantina bo coś film taki pokręcony?
Ale nie to jego na szczęście patrzę w napisach końcowych. A Sweet Gosi życzę że kiedyś się pozna na dobrym filmie a teraz pocałuj plakat Bibera na dobranoc i spać
"A mama z tatą oczywiście jak zawsze byli zachwyceni, oni się na okrągło podniecają takim nudziarstwem: "Ten aktor świetnie gra" "Dialogi wpadają w ucho". Ja dorosłych po prostu nie rozumiem" - strasznie śmierdzi prowokacją
Lepiej uważaj. Jak ja bym spłodził takiego pustaka, to pewnej pięknej nocy udusiłbym go poduszką albo jebnął podczas snu młotkiem. Na twoim miejscu bym nie zasypiał.
prowokacja ta? zobacz sobie na filmy ktore ocenial(a), albo to jest totalny NO-LIFE albo to faktycznie apokalipsa sie zbliza
Aff, cały profil jest zrobiony specjalnie pod takie zagrywki, ot żeby się pośmiać z nerwusów
na miejscu twoich rodzicow popelnilbym samobojstwo, nizej upasc niz ty poprostu nie mozna. nawet jesli zyjemy w swiecie tolerancji, to takich debilizmow nie mozna ignorowac.. bo ta zaraza sie rozrosnie.. ta koza splodzi kolejne pomioty i ograniczone prostaki, ktore splodza kolejne i tak dalej.. BOZE MIEJ NAS W OPIECE!
tix666 już nie przesadzaj. Jeżeli już mówimy o dzieciach to mogą mieć one zupełnie inny gust niż Gosia. Sam widzisz ,że jej rodzicom ,,Bękarty wojny ' się podobały a jej nie..
Gosiu to znaczy że jesteś zbyt tępa jak tak twierdzisz. Jesteś jeszcze dzieckiem które nic nie rozumie. Jak nie rozumiesz teego filmu bo jest on dla ciebie za mądry to do nie oglądaj. Ta strona filmweb.pl jest po to żeby pisać swoje komentarze o filmach które się obejrzało a nie do opisywania swojej rodziny oraz czynności jakie wykonywał twój brat.
Wejdźcie na jej profil i zobaczycie jakie bzdury pisze:
http://www.filmweb.pl/user/Sweet_Gosia/blog/527925#komentarze
Byłam .. Fakt , nie zgadzam się z wieloma jej wypowiedzi , bo mam inne zdanie na temat niektórych filmów..
jejku jak ja koffam takie słiiit dzieffcynki o słitaśnie mikroskopijnych móżdżkach z takich dZIeFFcyneK to się można przynajmniej pośmiać a co do filmu to jest jednym z moich ulubionych właśnie ze względu na krwawą łaźnię i rzeź niewiniątek ;)
jeśli taka jesteś naprawdę.
Obiecaj mi, że przekażesz osobiście swoim rodzicom, że im cholernie współczuję.
Piszecie, że to, dlatego sweet_gosia nie ma gustu (tylko tak można to nazwać), ponieważ ma 13 lat. Ja też mam 13 lat, a jednak uwielbiam twórczość QT, a gardzę tandetą typu Zmierzch czy HSM. Pozdrowienia dla fanów QT :)
Ja nie przepadam za QT ,ale ten film akurat był dobry.. A co do ,,Zmierzchu " czy ,,HSM" to zgadzam się z Tobą . Myśle tylko ,że należy uszanować to ,iż Gosia ma inny gust ( bez względu na to jaki on jest ) i dać jej spokój , a nie obrażać ją i wyzywać. W końcu o gustach się nie dyskutuje..
Uważam jej gust za beznadziejny, a nie ją jako osobę, ponieważ jej nie znam. Nikogo nie obrażam. Można jednak powiedzieć, że to w jakich filmach człowiek widzi przekaz, pokazuje jego osobowość.
Nie do końca bym się z Tobą zgodziła. Ja oglądam różnego rodzaju filmy od,, lekkich" głupiutkich komedyjek z happy endem po poważne ambitne kino. Czy po tym jesteś w stanie ocenić moją osobowość? Gusta są naprawde bardzo różne i ja nadal uważam ,że nie powinno się o nich dyskutować. Każdemu podoba się co innego. Znam osoby , które gustują własnie w takich płytkich filmach jak HM czy Zmierzch a są naprawdę fajne i inteligentne. A co do obrażania . Nie uważasz ,że wypowiedź Deadrotha jest,, troszkę " niemiła.. ? Obojętnie na to jak bardzo nie zgadza się on z jej zdaniem ta wypowiedź była na na miejscu. Ja też uważam ,że ,,Bękarty wojny " są świetne i w ogóle nie zgadzam się z tym co napisała Gosia ,ale to nie znaczy ,że będe pisac rzeczy typu ,, Na miejscu twoich rodziców popełniłabym samobójstwo" itd . . Nie mówie ,że to jest twoja wypowiedź ,ale wcześniej można spotkać kilka takich a nawet gorszych . Ludzie więcej tolerancji...!
Tu się z Tobą zgadzam, filmy Tarantino są takie, że nikt nie przyjdzie koło nich obojętnie. Nie są zwykłymi filmami, o których się zapomina. Wywierają wrażenie. Ktoś staję się albo fanem, lub uważa, że jego filmy są "chore". Co jak co, ale zapadają w pamięć a czy pozytywnie czy niepozytywnie to kwestia gustu. ;p
jestem mile zaskoczona po obejrzeniu filmu. Film jak najbardziej zasługuję na Oskara.
clevergirl76: QT jest jedyny w swoim rodzaju. Gusta są różne, ale gdy czytam recenzję filmu przed jego obejrzeniem i nagle przeczytam notkę o QT przestaje czytać. Wybieram się lub załatwiam sobie ten film i umrę jak nie obejrzę :)
Przeczytałam jeszcze raz twoją wypowiedz i natknęłam się na to „Jakiś obleśny szwab przyjeżdża na inspekcję francuskiej rodziny". Ja się pytam: czy aktorów ocenia się po WYGLĄDZIE czy po AKTORSTWIE?! Wolę oglądać aktorów jak np. Christopher Walken czy Steve Buscemi (którzy nie oszukujmy się nie grzeszą urodą), niż pseudo przystojne pseudo aktorzyny w Camp Rock. Mój młodszy brat w teatrzyku przedszkolnym ukazuje więcej emocji i jest bardziej przekonujący.
Takie osoby jak Ty i dziwić się, że prawdziwi aktorzy mają zaniżane oceny, bo nie są przystojni, a beztalencia mają nie wiadomo, jakie oceny! To nie kwestia gustu! To nie jest konkurs piękności!
ps. Hans Landa to najbardziej ciekawa i najlepiej zagrana postać w filmie, nie dziwię się, że Christoph Waltz uzyskał tyle nagród :D
o kurwa... W sumie nie traktuje tego poważnie bo w końcu jesteś 13 letnią śłit gosią która kocha hanne montanne i inne żałosne filmy a poważne i dobre filmy ocenia na 1...
Mam pytanko.. Czemu Wy się tak denerwujecie ?? Nie lepiej być po prostu bardziej tolerancyjnym ?
Może to i lepiej. To jest Polska, otwórz oczy. Tolerancja? Nie występuje w słowniku większości ludzi.
Jestem antysemitą i dobrze się z tym czuję. Uszanuj to bądź odejdź na wieki do 7 kręgu lucyfera.
Okej , niech Ci będzie . Najważniejsze ,że Tobie z tym dobrze . Skoro jestes antysemitą to rozumiem ,że także i rasistą ?
Czy rasistą.. nie, raczej nie. Choć mówię o nich wulgarnie, bo "Czarnuchy" ale w sumie szanuję ich za rap :D
Nie chce mi sie czytać tych głupot, ale wyjaśnię że film nie jest dla głupich cip. Quentin Tarantino pokazuje swój kunszt przejawiający się w świetnych dialogach trzymających w napięciu których nie znajdziesz w żadnym innym filmie.
Ehhh Gosia... aaahhhh Gosia.... ehhh Gosia ale ty tępa jesteś... taka głupia, taka nieświadoma tego.