PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619712
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

No tak, piątek, koniec tygodnia, to brat leci rodzicom po jakiś film do wypożyczalni, a sam idzie do kolegów. Wpadł do domu zadyszany i mówi: "Bękarty wojny - Tarantino to nakręcił, kilka nominacji do oscara, podobno odlot na całego" i wybiegł jak oparzony. Ja nic ciekawego nie miałam do roboty, więc zasiadłam z mamą i tatą przed telewizorem. Chociaż nie cierpię filmów wojennych, pomyślałam: a nóż mnie coś miło zaskoczy. Nastawiłam się na coś w stylu "Pearl Harbor" który uwielbiam ze względu na Bena Afflecka. Tata włączył odtwarzacz i oglądamy... Najpierw prolog: Jakiś obleśny szwab przyjeżdża na inspekcję francuskiej rodziny. Gadają, gadają i znowu gadają. A, zapomniałam w przerwach popijają mleczko i palą fajki. MYŚLAŁAM ŻE SKONAM Z NUDÓW!!! JAK MOŻNA OGLĄDAĆ TAK NUDNE PIERDOŁY?! A mama z tatą oczywiście jak zawsze byli zachwyceni, oni się na okrągło podniecają takim nudziarstwem: "Ten aktor świetnie gra" "Dialogi wpadają w ucho". Ja dorosłych po prostu nie rozumiem, jak można ekscytować się jakimś szwabskim oblechem i czczą gadaniną? Jedziemy dalej, pojawia się oddział żydowskich żołnierzy, dowodzony przez bohatera granego przez Brada Pitta. Jak go zobaczyłam to o mało się nie popłakałam. JAK ON TERAZ WYGLĄDA?! Kiedyś był taki piękny, a teraz? Obleśny staruch po prostu. Rozpoczęła się scena masakrowania niemieckich żołnierzy: spektakl przemocy który przyprawiał mnie o mdłości. Dalej nie wiem co było bo wyszłam z pokoju, a rodzice za mną wołają: "Gośka, czemu ty dobrych filmów nie chcesz oglądać?!" DOBRY FILM?! W KTÓRYM MIEJSCU JA SIĘ PYTAM?! Już wolę sobie posłuchać Tokio Hotel niż oglądać ten szajs. A ludzie się tak zachwycają i rozpływają w pochwałach dla tego filmu!!! Za co te dobre opinie?! Za co te oscary ja się pytam?! To najgorszy, najnudniejszy i najgłupszy film jaki w życiu widziałam!!!

Sweet_Gosia

Ciekawe jaka byłaby Twoja reakcja na Pitta w "Wywiadzie z Wampirem"...A ten aktor ze "Zmierzchu" to powinien nazywać się patison, a nie Patinnson. Szkoda, że aktorka grająca jego ukochaną tak nisko upadła...

użytkownik usunięty
wolny_strzelec_x

Kristen Stewart? ona była kiedys wysoko?

grała kiedyś w świetnym dramacie-chyba coś z krzykiem w tytule...nieistotne, ważne, że film był o czymś...mogła zajść wysoko-prawie jak Ellen Page, a tak to tylko patison jej został...

użytkownik usunięty
wolny_strzelec_x

Wiesz , jeśli się postara to może na ,,Zmierzchu " jej kariera się nie skończy.

Sweet_Gosia

Mam oczywiście na myśli Grindhouse vol.-Death proof".

ocenił(a) film na 9
Sweet_Gosia

Dajcie spokój - to jedna wielka prowokacja. Zobaczcie jej profil...

ocenił(a) film na 8
Dassanar

zobaczyłam i jeśli prowokacja to udana, bo nóż mi się w kieszeni otwiera. ;p

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

zaglądał ktoś do jej profilu?

Sweet_Gosia

Biedni rodzice. Do dzisiaj zastanawiają się gdzie popełnili błąd...

ocenił(a) film na 8
Sweet_Gosia

Współczuję rodzicom.

Sweet_Gosia

Właśnie wystawiłaś się na klasyczny filmwebowy lincz.

ocenił(a) film na 9
dawo160496

A ty dałeś się złapać na typową prowokacje
Gość pewnie jak widzi że po 2 latch jeszcze znajdują się jacyś naiwniacy którzy wygrzebują jego temat to pewnie ma z was niezłą beke

Tortuga033

Wiem głupote zrobiłem to nie ja odkopałem ten temat. Czasem tak wpisze coś zanim pomyślę.

ocenił(a) film na 8
Sweet_Gosia

W takich przypadkach nie zastanawiam się, dlaczego komuś chce się pisać taki tekst tylko po to, by później patrzeć na odpowiedzi... W takich przypadkach zastanawia mnie, dlaczego niektórzy odpowiadają zamiast sprawdzić najpierw, jak ktoś ocenia filmy...

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

haha marna prowokacja, autor chyba chcial zagrac 10 letnia dziewczynke, ale ktora w tym wieku pisze 'czcza gadanina', umie uzywac znakow interpunkcyjnych i nie robi bledów orotgraficznych.. trzeba bylo sie bardziej postarac. a tokio hotel to bylo modne z 10 lat temu

Sweet_Gosia

jeezzuuu Sweet Gosia samosia znowu ty w roli trola..

ocenił(a) film na 8
Sweet_Gosia

Szkoda że nie ma opcji "profil do wyjeb..", to by się zgłaszało takie śmieci i mniej syfu by było

ocenił(a) film na 8
pfk47

dokładnie, zwłaszcza, że "Gosia" obraża na swoim "blogu" innych użytkowników... sick.

ocenił(a) film na 6
Sweet_Gosia

ale opis sobie walnęłaś hahahahahahah

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

Trochę mnie śmieszy, kiedy pomyślę, że tyle się napisałeś/napisałaś, tylko po to żeby ludzi trollować, albo udowodnić swoją ingorancję. Zależnie od tego, czy nie masz za grosz wyczucia dobrego filmu, czy może jesteś po prostu trollem. Raczej jesteś trollem, patrząc na twój nick, celowo dobrany tak, by udawać przygłupią nastolatkę :P. Pozdrawiam trolla i pacanów dających się nabrać na takie żarty przygłupów :D.

ocenił(a) film na 9
Sweet_Gosia

znaczy że to Ty jestes najgorsza, najnudniejsza i najgłupsza! musisz sie z tym pogodzic!

Sweet_Gosia

Wstrzymaj swoje oceny do czasu, gdy trochę dojrzejesz.
Wystarczy zobaczyć oceny filmów, które ostatnio "oglądało" to dziecko: Siedmiu samurajów - 1, Milczenie owiec - 1, Dawno temu w Ameryce - 1 Ale są też filmy genialne dla tej dziewczynki: Harry Potter .... - 10, Justin Bieber ...- 10, Jakaś tam Montana ... - 10.

ocenił(a) film na 9
Sweet_Gosia

I WSZYSCY DALI SIĘ WKRĘCIĆ...

ocenił(a) film na 7
Sweet_Gosia

Z tym nudzeniem się to przesada, bo akcja jest dość wartka. Film na przyzwoitym poziomie Tarantino, chociaż jak na koniec pokazu ludzie w kinie wstali i zaczęli klaskać to minę moją dobrze odzwierciedlą 3 litery - W T F ? Grubym przegięciem jest robienie z tego filmu arcydzieła, Tarantino poruszył kwestię dość kontrowersyjną, lecz - ze względu na czas który minął - przebrzmiałą. Podejrzewam, że przeciętny Amerykanin na pytanie "Co to jest holocaust?" odpowiada "odmiana pedała". Ciekaw jestem czy ma "jaja", żeby równie satyrycznie i beztrosko podejść do analogicznych kwestii w postaci np. masakry w Srebrenicy czy ludobójstwa w Rwandzie.

Sweet_Gosia

Masz rację. Beznadziejny film.

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

Przekonałaś mnie, że rodzice zawsze mają rację. Mamo, tato jutro oglądam waszego Bonda!

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

ręce opadają, nogi i wszystko inne. sama byłam kiedyś w gimnazjum , owszem ale nie nazwałabym siebie taką idiotką a zarazem znawcą kina w jednym.
błagam, Bękarty wojny są bee / a Katy Perry Part of Me film 3D jest arcydziełem ?
ha ha ha.
+LOTR beznadziejnym filmem ? (tak, tak, weszłam na blogaska panny sweet_gosi). GET A LIFE !
i nawet jeśli to zwykły troll, to i tak współczuję, bo nie ma chyba osoby bardziej samotnej, pozbawionej jakichkolwiek znajomych niż takiego typowego trolla.

ocenił(a) film na 9
Sweet_Gosia

Z Twojego profilu: "Lubię dobre kino z inteligentnym, niebanalnym przesłaniem". Otóż moja droga, Tarantino ma właśnie inteligentne filmy, dialogi trzeba zrozumieć (to jest przesłanie), a nie czekać na samą akcję i rozpierduchę (gdzie masz inteligenne przesłanie w ujęciu strzelaniny?)

ocenił(a) film na 8
Sweet_Gosia

Bądź dobrą patriotką i zrób coś dla swojego kraju - opuść kraj.