PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650690}

Błękitna laguna: Przebudzenie

Blue Lagoon: The Awakening
2012
6,0 18 tys. ocen
6,0 10 1 18298
Błękitna laguna: Przebudzenie
powrót do forum filmu Błękitna laguna: Przebudzenie

Film wyszedł całkiem nieźle, przyjemnie się ogląda, taki lajtowy - lekki, może nawet troche zbyt lekki - mało dramatyzmu jak na to co spotkalo bohaterów, zbyt pięknie też wszystko się układa i rozwiązuje. Mam zastrzeżenie do kilku czynników. Film troche zbyt szybki - Ja w przypadku filmów o tropikach i bezludnych wyspach lubie się delektować takimi miejscami a w tym przypadku plaża, wopdospad, troche jakiś skał i to by było tyle, zbyt mało czuć tą bezludnośc wyspy i zbyt słabo czuć że siedzieli tam aż tyle ;)Postacie natomiast są troche zbyt schematyczne i zbyt mało rozwinięta psychologia postaci i ich rozterki. (polecam w tym przypadku koreański film Castaway on the Moon - Kimssi pyoryugi, i oczywiście Cast Away - poza światem) Tak wiem film skierowany do nastolatków ale jestem też pewien, że nastolatki z czasów pierwszej "Błękitnej Laguny" (czyli dzisiaj 30-40 latkowie i więcej) będą chcieli obejrzeć także tą nową wersje. I w takim przypadku to troszke zbyt mało i mogą czuć się odrobine rozczarowani. Dałem 6/10 - i ogólnie polecam

ocenił(a) film na 4
ixxert

Film bardzo rozczarował mnie, to znaczy rozumiem że bohaterowie są nastolatkami, ale czemu tworzyć z tego filmu właśnie tylko skierowanego do tej grupy.
Wg mnie ta wersja ma się daleko do pierwowzoru.

ocenił(a) film na 9
jestem_super

oczywiście ta wersja bardzo odbiega od tej z 1980r , ale taki był chyba cel aktora, aby pokazać jak zmienił się świat
pozatym mi się bardzo podobało <3