PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30704}

Błękitna laguna

The Blue Lagoon
1980
6,4 35 tys. ocen
6,4 10 1 34947
4,2 8 krytyków
Błękitna laguna
powrót do forum filmu Błękitna laguna

...na spokojne, niedzielne popołudnie, gdy masz już dość wciąż złych wiadomości w tv, radiu
i internecie. Możesz na chwilę oderwać się od szarej rzezczywistości i na chwilę przenieść w
cieszące oko, piękne i niczym nie zmącone klimaty :)

ocenił(a) film na 8
kanciastoporta

W sumie spoko, podobał mi się, chociaz zakończenie średnie...

ocenił(a) film na 10
kajttek

a jakie jest zakończenie?

ocenił(a) film na 7
Lalita

HOho ta aktorka miałą wtedy 16 lat i takie sceny kręcili HO HO ^^^

Gagisa

@Gagisa: HO HO HO! Czy przypadkiem nie grasz Komorowskiego u Szymona? :D (Taki mały głupi offtopik)

ntx

Oglądałem kiedyś w tv, fajne zdjęcia i aktorzy młodzi i naturalnie odegrali swoje sceny.
Wczoraj oglądałem 2 raz, leciał na Polscacie.

kajttek

Ja wiem, czy zakończenie średnie... Sądze, że było adekwatne. Raz podjęli decyzję, że zostają. Dla nich to życie na wyspie było lepsze. Zostali przypadkiem odnalezieni. A jak myślisz powinno się skończyć? :)

ocenił(a) film na 8
kanciastoporta

W sensie nie wiadomo czy przeżyli, taka niepewność pozostaje i lekki smutek. Niby majtek mówi ze żyją, ale jakoś tak nie przekonywująco.
A tak swoją drogą po napisach był jakiś tekst, wydaje mi się że dotyczył historii przedstawionej w filmie. Niestety lektor nie czytał tłumaczenia, a sam nie zdążyłem się wczytać. Czy ktoś wie, co tam było napisane?

ocenił(a) film na 9
kajttek

Napisane jest, że:
Bohaterowie, imiona i historia są fikcyjne a jakakolwiek zbieżność (imiona, historia) jest całkowicie przypadkowa i niezamierzona :)