PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30704}

Błękitna laguna

The Blue Lagoon
1980
6,4 35 tys. ocen
6,4 10 1 34947
4,2 8 krytyków
Błękitna laguna
powrót do forum filmu Błękitna laguna

Tragedia.

ocenił(a) film na 3

Ten film to upragniony sen pedofila, który jest zarazem miłośnikiem kiczu. Omijać z daleka, chyba, że jesteście masochistami.

ocenił(a) film na 4
TonyMontana_fw

Dokladnie. Lepiej bym tego nie mogla ujac.

użytkownik usunięty
TonyMontana_fw

Jesteś przewrażliwiony W latach, w których powstał film, nikt nie myślał tak jak ty.
Dla przykładu taki artykuł: http://www.sfora.pl/Znaki-naprawde-nieprzywoite-Zobacz-wpadki-grafikow-s54628

TonyMontana_fw

Piękny film. Malownicze zdjęcia. Warto obejrzeć w pochmurny wieczór.

TonyMontana_fw

warto spojrzeć na date produkcji 1980 rok to byly inne czasy i inna mentalnosc mimo wszystko

ocenił(a) film na 9
guga_buzka

Fakt, inna mentalność' nie było takiego pseudopoprawnego bełkotu. Dzisiaj zapewne rolę taką zagrała by jakaś 30 letnia gwiazdeczka z miseczką D, zrobiona na 15 letnią dziewczynę...
Jaki sen pedofila? Czy każda historia w której główną rolę grają dzieci jest pedofilska? Opamiętajmy się...

ocenił(a) film na 3
Rainmaker

Z tą pedofilią to był lekki sarkazm, ten film jest tak przesłodzony, że trudno jest go zdzierżyć.

TonyMontana_fw

Może chodzi o pokazanie marzenia człowieka o życiu bez cywilizacji, blisko natury...Bezludna wyspa...jakby to było...?

ocenił(a) film na 3
ladymoon

Na pewno nie tak sielsko jak na tym obrazie. Choć sama koncepcja życia z dala od cywilizacji jest niezmiernie kusząca.

ocenił(a) film na 9
TonyMontana_fw

Twórcy czerpią z tej tematyki od lat; począwszy chyba od Defoe i jego "Robinsonem Cusoe", poprzez "Błękitną Lagunę" i "Szwajcarskich Robinsonów", na "Lost" skończywszy...

ocenił(a) film na 3
Rainmaker

Podobny klimat jest w "Niebiańskiej Plaży" (bardzo dobrej zresztą). Co do Robinsona to to wspaniała sprawa, szczególnie ta dłuższa wersja ( bodajże "Przypadki" ), lektura dzieciństwa.

ocenił(a) film na 6
Rainmaker

http://www.filmweb.pl/film/Blue+Lagoon%3A+The+Awakening-2012-650690

TonyMontana_fw

Kiedyś w czasach VHS, nikt tak o tym nie myślał, to była tragiczna historia, wielki hit vhs.
Jak kto z kim się rozdziewiczał to inna sprawa, ale wątpię, że wszyscy myślą, że tak dobrze to zrobili jak myślą.

ocenił(a) film na 3
majaluki

Zabrnąłeś na dziwne wody.

TonyMontana_fw

Nie przypadkowo, nie każda sytuacja nie mieszcząca się w głowie, powinna się w niej nie mieścić ;)

TonyMontana_fw

Widać media zryły ci beret do tego stopnia, że pod deklem powstały nieodwracalne szkody :) I nie wybraniaj się tu sarkazmami. Gdyby ona miała 7 lat, a on 37, wtedy mógłbyś trąbić o pedofilii. W przypadku tego filmu, to tylko chłopak i dziewczyna...
W poprzednim temacie, jakaś dama napisała, że raczej nie pozwoliłaby dzieciom oglądać tego filmu, w obawie o pedofilię, hehehe.

Rozumowy armagedon w tym internecie :)

ocenił(a) film na 3
Holl

Wspomnę po raz wtóry, że określenia "pedofil" użyłem sarkastycznie, choć przyznam, że wypadło to niefortunnie. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
TonyMontana_fw

Pedofilii ? Nie używaj dzieciaku słów , których znaczenia nie rozumiesz i chyba nigdy nie pojmiesz.
Gdzie w tym filmie był przejaw pedofilii czy snu pedofila ? Kompletnie denny komentarz na poziomie nawet nie gimnazjalisty.
Nie pojołeś z niego nic a nic. Kompletnie nic no ale nie dziwne skoro Król Lew to arcydzieło....powodzenia.

A to mnie rozpierniczyło - podobny klimat jest w Niebiańskie Plaży - leżę...porównanie zaiste trafione....łapy opadają.
Podobny klimat jest w Gwiezdnych Wojnach i w Obcym - oba dzieją sie w kosmosie i na ziemi - nieprawdaż ?

ocenił(a) film na 3

Polecam naukę czytania ze zrozumieniem i sprawdzanie pozostałych komentarzy przed wylewaniem jadu. Od króla lwa wara, zresztą nie oceniłem go jak arcydzieła ( czytanie ze zrozumienie x2).

użytkownik usunięty
TonyMontana_fw

Faktycznie - pominąłem słowo - masochista. Zapomniałes dodać jeszcze - nekrofilii bo przecież leży świeżutki nieboszczyk i dzieci nad nim stoją - jak to nazwiesz ? Pedokrofilia ?
Właśnie przez takich jak ty ludzi , którzy doszukują sie cholera wie czego w normalnym lekkim filmie , który oglądałem 25 lat tamy z przyjemnością jak i teraz jest tak paskudnie. nadajesz sie z takim wyszukiwaniem podobieństw na Wiejską.
Czytałem resztę komentarzy - sarkazm powiadasz...kiepsko sie z tym wstrzeliłeś bo tego nawet pod ironie nie można podciągnąć.

Wara od Króla Lwa ? :-)) Tam dopiero jest sen zoofila...czujesz sarkazm w mojej wypowiedzi ?
Zastanów sie więc na drug i raz co piszesz bo obrażasz ludzi.

ocenił(a) film na 3

Z tą pedofilią przyznam po raz kolejny, że użyłem tego porównania zbyt pochopnie, przez co zostałem źle zrozumiany. Jeżeli chodzi o masochizm to miałem na myśli to że film jest niskich lotów, oglądanie go nie należy do przyjemności ( w moim wypadku przynajmniej ). Nad "Niebiańska Plażą" nie mam zamiaru się rozpisywać. Nie rozumiem ataku na "Króla Lwa", równie dobrze mógłbym się przyczepić do twoich ocen, z tym, że nie widzę w tym sensu. Każdy ma inny gust. Co do obrażania ludzi, to chyba jesteś lekko przewrażliwiony.

ocenił(a) film na 8
TonyMontana_fw

Pedofilia nie dotyczy nastolatek, a dziewczynek (dzieci).