Ten film to upragniony sen pedofila, który jest zarazem miłośnikiem kiczu. Omijać z daleka, chyba, że jesteście masochistami.
Jesteś przewrażliwiony W latach, w których powstał film, nikt nie myślał tak jak ty.
Dla przykładu taki artykuł: http://www.sfora.pl/Znaki-naprawde-nieprzywoite-Zobacz-wpadki-grafikow-s54628
Fakt, inna mentalność' nie było takiego pseudopoprawnego bełkotu. Dzisiaj zapewne rolę taką zagrała by jakaś 30 letnia gwiazdeczka z miseczką D, zrobiona na 15 letnią dziewczynę...
Jaki sen pedofila? Czy każda historia w której główną rolę grają dzieci jest pedofilska? Opamiętajmy się...
Z tą pedofilią to był lekki sarkazm, ten film jest tak przesłodzony, że trudno jest go zdzierżyć.
Może chodzi o pokazanie marzenia człowieka o życiu bez cywilizacji, blisko natury...Bezludna wyspa...jakby to było...?
Na pewno nie tak sielsko jak na tym obrazie. Choć sama koncepcja życia z dala od cywilizacji jest niezmiernie kusząca.
Twórcy czerpią z tej tematyki od lat; począwszy chyba od Defoe i jego "Robinsonem Cusoe", poprzez "Błękitną Lagunę" i "Szwajcarskich Robinsonów", na "Lost" skończywszy...
Podobny klimat jest w "Niebiańskiej Plaży" (bardzo dobrej zresztą). Co do Robinsona to to wspaniała sprawa, szczególnie ta dłuższa wersja ( bodajże "Przypadki" ), lektura dzieciństwa.
Kiedyś w czasach VHS, nikt tak o tym nie myślał, to była tragiczna historia, wielki hit vhs.
Jak kto z kim się rozdziewiczał to inna sprawa, ale wątpię, że wszyscy myślą, że tak dobrze to zrobili jak myślą.
Widać media zryły ci beret do tego stopnia, że pod deklem powstały nieodwracalne szkody :) I nie wybraniaj się tu sarkazmami. Gdyby ona miała 7 lat, a on 37, wtedy mógłbyś trąbić o pedofilii. W przypadku tego filmu, to tylko chłopak i dziewczyna...
W poprzednim temacie, jakaś dama napisała, że raczej nie pozwoliłaby dzieciom oglądać tego filmu, w obawie o pedofilię, hehehe.
Rozumowy armagedon w tym internecie :)
Wspomnę po raz wtóry, że określenia "pedofil" użyłem sarkastycznie, choć przyznam, że wypadło to niefortunnie. Pozdrawiam.
Pedofilii ? Nie używaj dzieciaku słów , których znaczenia nie rozumiesz i chyba nigdy nie pojmiesz.
Gdzie w tym filmie był przejaw pedofilii czy snu pedofila ? Kompletnie denny komentarz na poziomie nawet nie gimnazjalisty.
Nie pojołeś z niego nic a nic. Kompletnie nic no ale nie dziwne skoro Król Lew to arcydzieło....powodzenia.
A to mnie rozpierniczyło - podobny klimat jest w Niebiańskie Plaży - leżę...porównanie zaiste trafione....łapy opadają.
Podobny klimat jest w Gwiezdnych Wojnach i w Obcym - oba dzieją sie w kosmosie i na ziemi - nieprawdaż ?
Polecam naukę czytania ze zrozumieniem i sprawdzanie pozostałych komentarzy przed wylewaniem jadu. Od króla lwa wara, zresztą nie oceniłem go jak arcydzieła ( czytanie ze zrozumienie x2).
Faktycznie - pominąłem słowo - masochista. Zapomniałes dodać jeszcze - nekrofilii bo przecież leży świeżutki nieboszczyk i dzieci nad nim stoją - jak to nazwiesz ? Pedokrofilia ?
Właśnie przez takich jak ty ludzi , którzy doszukują sie cholera wie czego w normalnym lekkim filmie , który oglądałem 25 lat tamy z przyjemnością jak i teraz jest tak paskudnie. nadajesz sie z takim wyszukiwaniem podobieństw na Wiejską.
Czytałem resztę komentarzy - sarkazm powiadasz...kiepsko sie z tym wstrzeliłeś bo tego nawet pod ironie nie można podciągnąć.
Wara od Króla Lwa ? :-)) Tam dopiero jest sen zoofila...czujesz sarkazm w mojej wypowiedzi ?
Zastanów sie więc na drug i raz co piszesz bo obrażasz ludzi.
Z tą pedofilią przyznam po raz kolejny, że użyłem tego porównania zbyt pochopnie, przez co zostałem źle zrozumiany. Jeżeli chodzi o masochizm to miałem na myśli to że film jest niskich lotów, oglądanie go nie należy do przyjemności ( w moim wypadku przynajmniej ). Nad "Niebiańska Plażą" nie mam zamiaru się rozpisywać. Nie rozumiem ataku na "Króla Lwa", równie dobrze mógłbym się przyczepić do twoich ocen, z tym, że nie widzę w tym sensu. Każdy ma inny gust. Co do obrażania ludzi, to chyba jesteś lekko przewrażliwiony.