PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571829}

Bankomat

ATM
2012
4,7 9,5 tys. ocen
4,7 10 1 9493
4,8 4 krytyków
Bankomat
powrót do forum filmu Bankomat

Najgłupszy film kina!!! 

użytkownik usunięty

Film "Bankomat" - oglądałem wiele głupich filmów, jeszcze więcej nie mających sensu. Ale ten przebija je wszystkie. Najgłupszy film EVER !!!
Głupota bohaterów wręcz poraża!!! Sytuacje nie mające totalnie sensu.
Było zaledwie -5 stopni na zewnątrz, a oni siedzą w zamkniętym pomieszczeniu w którym jest jeszcze cieplej, a oni boją się, że umrą z zimna? Trzech na jednego i oni się boją? Facet tylko na nich patrzy a oni już wyczuwają, że jest psychopatą? Nic nie zostalo wyjaśnione (np dlaczego to robi).
Tagedia.

ocenił(a) film na 8

-5 stopni Fahrenheit`a, czyli jakieś -20 C

użytkownik usunięty
patriszkaaa

Z tego co tam widziałem, to było "C", czyli celsjusza. A anwet gdyby było -20, to w zamkniętym pomieszczeniu jest cieplej i do tego byli ciepło ubrani i siedzieli tam max 4 godziny.

ocenił(a) film na 8

W Stanach używa się skali F

ocenił(a) film na 2

No to źle widziałeś. 56 minuta i 28 sekunda filmu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e9274ee51bde4b2.html

ocenił(a) film na 5
Malkontent46

dzięki malkontent za info!

ocenił(a) film na 7

Hmmm przede wszystkim trochę dramatyzujesz i bez powodu sie unosisz (wnioskuje to po tylu wykrzyknikach ever ever ... ) ponieważ jest wiele o wiele bardziej głupich innych filmów tego gatunku jak i innego .Jak już kolega i koleżanka wyjaśnili Ci jak to jest z tym stopniami to ja mogę przejść dalej .. po pierwsze nie wiesz co byś zrobił w takiej sytuacji gdy przed tobą stanął by taki goryl i na twoich oczach zabił człowieka .. trzy osoby ? no ok w tym jedna drobna dziewczyna i tchórz .. Jeśli nie był by psychopatą na pewno zrobił by coś w tym kierunku by pokazać że nim nie jest .Co do temperatury w pomieszczeniu to na pewno było zimno bo nie było tam jakiegoś super ogrzewania tylko dziewczyna miała płaszcz a napastnik w pewnym momencie zepsuł ogrzewanie ... tylko w jednym się z Tobą zgodzę .. że nie zostało wyjaśnione dlaczego sprawca to zrobił można się tylko domyślać ale swoją teorię zostawię sobie .

ocenił(a) film na 6
scream_1035

Zgadzam się z tobą,a czemu on to im zrobił?pewnie dlatego że byli oni przypadkową jego ofiarą,koleś psychol więc zabija bez powodu równie dobrze kogoś innego mogło to spotkać tego kolesia z psem i ochroniarza też bez powodu zabił i to w jaki sposób robiąc z nich miazgę.Po prostu znaleźli się w nie odpowiednim miejscu,o nie odpowiedniej h;)

ocenił(a) film na 3
scream_1035

Tak tylko, że skoro już panikowali mogli przesiedzieć te kilka godzin w zimnie a nie działać w chaotyczny i nieprzemyślany sposób. Ludzie bezdomni jakoś funkcjonują na większych mrozach, a gdyby nie ich głupie zachowania to nic by się nie stało. No i po co parkowali tak daleko od owego bankomatu, zamiast podjechać bliżej?
Na dokładkę żarcie w fast foodach nie jest drogie, więc mogli tamtemu pożyczyć te kilka dolców, zamiast nadrabiać drogi etc
Film był zwyczajnie abstrakcyjny i bezsensu.

ocenił(a) film na 7
afloditka

ludzie robią różne skrajnie głupie rzeczy w takich sytuacjach kiedy są na granicy strachu i lęku o własne życie ... myślą tylko o tym żeby znaleźć się jak najdalej od danego miejsca ... po za tym ten drugi koleś też nie miał przy sobie kasy przecież na początku filmu chciał pożyczyć tamtemu na taxówkę i miał pusto w portfelu

ocenił(a) film na 3
scream_1035

Była z nimi jeszcze laska a propo kasy. No i w ogóle żeby gdzieś nie akceptowali kart w fast foodach?! Ale mniejsza o to...
Wiadomo że ludzie działają pod wpływem strachu i instynktu przetrwania. W tym wypadku jednak zwyczajnie nienajlepiej działali.

ocenił(a) film na 7
afloditka

filmu już nie zmienisz więc po co to rozdmuchiwać ?

ocenił(a) film na 3
scream_1035

Ja nie rozdmuchuję. Stwierdzam jedynie, że to badziew jakich mało ot co !!
A i obalam twierdzenie jakoby był trudny do zrozumienia przez co niedoceniony-smiech na sali :)

ocenił(a) film na 7
afloditka

no trudny do zrozumienia to on nie jest ale najgorszy też nie bo widziałam gorsze , jest średni .

ocenił(a) film na 3
scream_1035

Zawsze bedzie coś gorsze od najgorszego i lepsze od najlepszego, bo sa to pojecia niewymierne

ocenił(a) film na 7
afloditka

owszem zgadzam się z czego wynika że film nie jest totalną tragedią jak go wcześniej oceniłaś .

ocenił(a) film na 3
scream_1035

wręcz przeciwnie jest tragedia i dnem totalnym :)

ocenił(a) film na 7
afloditka

Chyba to zakończymy bo każda ma swoje zdanie na ten temat .

ocenił(a) film na 8
scream_1035

Gdy ślepiec spotyka się z osobą widzącą i jeden mówi, że nic nie widać, drugi zaś, że wszystko widać to najlepsze jest to, że oboje mają racje :-)