PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571829}

Bankomat

ATM
2012
4,7 9,5 tys. ocen
4,7 10 1 9494
4,8 4 krytyków
Bankomat
powrót do forum filmu Bankomat

o co chodzi?

ocenił(a) film na 2

nie zrozumiałam końcówki.kim był ten morderca ? miał plany wielu innych miejsc jak obejść kamery a tego nie wykorzystywał?

agusiawylo

To był ich pracodawca i Arnold Schwarzenegger

ocenił(a) film na 2
uln

a może Jakie Chan?

agusiawylo

to był pies Pluto

ocenił(a) film na 10
agusiawylo

Nie to był Van Damme jako Jean Vilain, przykleił sobie głowę, którą obciął mu Sly i się wyżywał xD

ocenił(a) film na 5
agusiawylo

Dobre pytanie. Sądzę, że on szykował zbrodnie doskonałą. Stąd te plany, ryciny i wykresy. Do każdego ataku porządnie się przygotowywał. Kim jest sprawca nikt nie wie i się nie dowie.

ocenił(a) film na 4
agusiawylo

Jak to nie wykorzystywał? Przecież on się przygotowywał do każdej akcji rysując plany i zaznaczając teren, którego nie obejmują kamery. Dlatego nie wszedł do środka. Nikt poza ofiarami go nie widział.

ocenił(a) film na 7
agusiawylo

nie wszedł do środka bo najwidoczniej przyjemność mu sprawiało samo patrzenie jak oni się męczą tam w środku

ocenił(a) film na 1
agusiawylo

Ciekawe jak mógł przewidzieć na kogo trafi ? Jakby nie trafił na dwóch lewusów i panienkę to by dostał w mordę i karetka by go zabrała

ocenił(a) film na 6
mr_mat

hehe, dobre ;)

jeśli morderca planował kilka ataków, to w końcu osoba, która przeżyła była by mniej podejrzana, jeśli mówiła by podobne rzeczy co inni.

ocenił(a) film na 1
VeBFan

Jakby trafił na dwóch normalnych a nie na chodzące "cipuchny" to by nim chodnik wytarli i by się skończyło napadanie na bankomaty. W filmie jest tyle nie realistycznych zachowań że szkoda pisać. Chyba tylko amerykanie i ludzie u których "nie wszyscy są w domu" mogą w takie rzeczy uwierzyć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
mr_mat

filmy się ogląda nie wierzy w nie, chcesz wierzyć to oglądaj Kiepskich albo M jak miłość, lewaku

ocenił(a) film na 1
theart

Swiat Według Kiepskich jest bardziej realny od tego gniotu. 7 ?? Za ten film ??

ocenił(a) film na 7
mr_mat

To nie był gniot a fajny film z ciekawą fabułą i realizacją, ale skoro porównujesz do Kiepskich to nie dziwne że nie zrozumiałeś, obejrzyj Bundych to w twoim typie.

ocenił(a) film na 6
mr_mat

wierzyć możesz na przykład w swoje przekonania. przy takiego rodzaju filmu chodzi o napięcie. można się nie zgodzić z pewnymi sprawami, ale w tym przypadku według mnie nie przesadzili z żenadą. zgadzam się, że mogli zaatakować w trójkę (pozostając jw. napisałeś cipuchnami). mogli mieć szanse, ale równie dobrze ten typ mógł mieć przy sobie broń palną. wystarczy trochę przymknięcia oka, skorzystania z wyobraźni i wiara nie przeszkadza :P

ocenił(a) film na 5
mr_mat

hahahah, dobre :D

mr_mat

A nie sądzisz że od tego ma oczy żeby mógł spojrzeć i wiedzieć że atakuje dwóch chudzielców w garniakach i laskę? Jakby tam było 3 kiboli pewnie by nie ryzykował. Nie sądzisz że to proste i logiczne?

ocenił(a) film na 5
Zajcevv

Proste i logiczne dla kogoś, kto wystawia bezmyślne jedynki? Proszę Cię...

uwieziona

jakie bezmyślne jedynki? Do czego pijesz?

ocenił(a) film na 5
Zajcevv

Do tego co napisałeś do tego, do którego napisałeś, nie do Ciebie.

ocenił(a) film na 1
uwieziona

Moja jedynka jest jak najbardziej przemyślana, Tak debilnego, prostego a zarazem niezrozumiałego ( niezrozumiałe dla mnie są poczynania osób w bankomacie, nawet ćpun 7 lat wąchający klej ma więcej instynktu samozachowczego) dawno nie widziałam. Masakra, mam nadzieję, że jż nigdy nie natrafię na ten film.

ocenił(a) film na 5
JoaHa88

Pomijając to, że nie pisałam stricte do Ciebie, ja oceniając film staram się patrzeć na niego obiektywnie, a nie przez pryzmat emocji. Nie wiem co tam było aż tak nielogicznego i głupiego a i też nie wydaje mi się, żebyś być taki hop do przodu gdybyś znalazł się w takiej sytuacji. Już za samo przesłanie bym dała co najmniej 1 pkt, za grę aktorską, bo była nie najgorsza (bo scenariusz to inna sprawa). A natrafić nie masz jak, nikt nikogo nie zmusza do oglądania. Ciekawa jestem Twoich konkretnych argumentów odnoszących się do przykładowych poczynań jak i kontrargumentów, bo dla mnie niezrozumiałe jest aż tak wysoce uwznioślone wzburzenie większości osób oceniających ten film. Jak na taką fabułę osobiście uważam film za zrobiony dobrze i ciekawie. Jasne że to żadne arcydzieło, ale na pewno nie zasługuje na aż tak niską średnią.

ocenił(a) film na 1
uwieziona

Natrafie w sensie, ze znowu puszcza ten gniot w tv a ja pewnie spróbuję znowu go obejrzeć ponieważ będe się łudzić, że moja pierwsza ocena była mylna. Co było w ich zachowaniu nielogicznego i głupiego? O to może zapytać osoba znająca życie tylko z filmów. Na ulicy dzieją się różne rzeczy, czasami fakt jedna osoba potrafi położyć trzy ale teraz skupmy się na tym filmie. Jest panna, jest gość zakochany w tej pannie i osoba pośrednia. W logicznym świecie pan zakochany chciałby uratować swoją wybrankę z opresji każdymi możliwymi sposobami, niestety pan cipka woli praktycznie nic nie robić ( no chyba,że coś robieniem nazwiemy zabicie jej przez swoją niedołężność). W filmie pan zły ani nie wygląda na konana barbarzyńce ani nie porusza się i nie ma techniki jak Silva, baaa przecież on nawet nie biega! Więc ja się pytam w czym mieli problem? Trójka zdesperowanych ludzi, zdesperowanych i myślących tylko o przeżyciu na przeciw jednemu, niezbyt ruchliwemu i niezbyt ogarniętym gościem. Rachunek jest prosty. A jeżeli nadal nie rozumiesz to cóż, radzę się nie zbliżać do bankomatów bo możesz nie przeżyć tej wyprawy. :D

JoaHa88

Popieram gdy gość po raz pierwszy pobiegł do samochodu myślałem, że wyłączę ten film, jezu co za głupota koleś zamiast uciekać jak najdalej w stronę drogi to BIEGNIE DO SAMOCHODU a tamta dwójka zamiast uciekać gdy tamten "zły" idzie za tym pierwszym to ci wolą stać w wyjściu i drzeć mordę NO NIE WIERZĘ ! Przecież każdy normalny człowiek uciekłby milion razy stamtąd..

A ten z psem to już mnie podłamał zupełnie.. o 1 w nocy idzie szybkim krokem jakiś gość w jego stronę w kapturze a ten co robi ? STOI I NIC ! Przecież ja bym spierdzielał jak cholera .. ale może to ja jestem dziwny ? Ale 1/10 nie dam bo nieźle się ubawiłem i kibicowałem nawet temu złemu :D Jako komedia jest całkiem ok ;) Ten ochroniarz też geniusz jakiś, zresztą nie było chyba nikogo logicznie myślącego w tym filmie

ocenił(a) film na 6
JoaHa88

Chcialbym zobaczyc jak realizujesz swoje plany w takim momecie gdzie widzisz w ciemnosciach zamaskowanego goscia, ktory rozawla glowe innego o ziemie, potem staje i bezczynnie patrzy sie w twoja strone, a ty spokojnie stoisz sobie, tetno w granicach 60/70 na minute i z zimna krwia obmyslasz swoj plan jak wyjsc z tych opresji.
Punkt widzenia zmienia sie od punktu siedzenia, tyle w temacie.

ocenił(a) film na 1
JoaHa88

popieram w 100% szambo jakich mało

ocenił(a) film na 5
piterek45

Końcówka rozczarowuje, generalnie chodziło o to, żeby winę zwalić na rudego, bo morderca cały czas działał w ślepych punktach kamer, ale przyznam szczerze, że spodziewałem się czegoś więcej po tak narastającej akcji niż precyzjny psychopata i tyle.

ocenił(a) film na 1
krzychu1323

Generalnie pomysł fajny i zrozumiałem o co chodzi ale niedorzeczność zachowań bohaterów jest żenująca,cała fabuła jest taka że nie ma możliwości żeby to zaistniało
Farmazon goni farmazon

ocenił(a) film na 5
piterek45

Dokładnie, najlepsze thrillery są wtedy kiedy bohater działa sensownie, wtedy człowiek się wczuwa w akcję, a nie jak celowo bohaterowie robią tak żeby było źle i scenariusz się zgadzał.

użytkownik usunięty
piterek45

Tak jest. Było ich troje (Ich Troje :D) mogli chociaż spróbować mu dowalić. Myślę, że film byłby wiarygodniejszy, gdyby w bankomacie była jedna osoba. Większość by się zastanowiła dwa razy, zanim by wyszła na solo z takim dzikiem :D , ale dwóch facetów powinno mieć więcej jaj. Tym bardziej ten, który chciał poderwać panienkę.