Witam, byłem dzisiaj na pokazie przed premierowym w Helios i że jak widzę niema jeszcze zbyt wielu opinii o filmie to może rzucę coś od siebie ;-). Muszę zacząć od tego że bardzo jarałem się tym filmem od pierwszych niusów o nim a już po zwiastunie na, którym dostałem orgazmu byłem przekonany że szykuje się arcydzieło. Niestety po pierwszych recenzjach zagranicznej prasy mój entuzjazm ostygł, film jest miażdżony przez krytyków. Ja jednak postanowiłem się wybrać do kina i sam się przekonać, i muszę przyznać że nie warto ufać tym całym "znawcą" film bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, po pierwsze rewelacyjny! klimat wylewający się z ekranu po prostu niesamowity, zarówno batman jak i super men są przedstawieni świetnie, ich motywy, działania, myślenie. Ich walka to chyba najlepszy moment filmu. Wonder Women też na duży plus. Jedynie co negatywnie odebrałem to ostatnia walka z Doomsday, niby była duża rozpierducha, ale czy już tego nie było ? ( Avengers itp ) trochę to już nudzi. Jako całość film jest mega super, klimat, bohaterowie, te momenty gdy ludzie wyciągają ręce do super mena czy Batman w swojej zbroi w deszczu robią wrażenie. Jak dla mnie film kładzie na łopatki wszystkie filmy marvela i nie wiem jak można mu zarzucać że jest zbyt poważny, naprawdę Batman zbyt poważny ? a jaki ma być ? ma rzucać głupimi żartami dla nastolatków jak Iron men, szkoda gadać i komentować takie opinie. Polecam każdemu fanowi komiksów, Batmana, jak i po prostu dobrych filmów. Pozdrawiam.