PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Po wczorajszym ogłoszeniu w Internecie trwa burza. Tak głośne nazwisko oburzyło miliony fanów
na całym świecie. Eksperci dokonali analiz portali społecznościowych, z których wynika, że 71%
opinii na temat Afflecka jest negatywnych. Prasa porównuje to do ataków na Heatha Ledgera po
obsadzeniu w roli Jokera, które były również wielkie jak teraz. Taka sama sytuacja też dotyczyła
Michaela Keatona przed nakręceniem filmu Burtona o Batmanie, a nawet Roberta Downeya Jr. po
obsadzeniu go w roli Iron Mana. W sieci ruszyła także petycja, mająca na celu doprowadzenie do
zwolnienia Bena Afflecka. Światowa prasa uspokaja fanów, tłumacząc, dlaczego jest to dobry
wybór. Wszyscy zwracają uwagę na to, jaka jest kariera aktorka Afflecka w ostatnich latach, gdyż
to jest istotne, a nie błędy sprzed dekady. Głos zabierają także filmowcy, w tym Joss Whedon z
Marvela, którzy twierdzą, że Affleck będzie świetny w roli starszego Batmana. z hatak też tak
myśle trzeba na ocene filmu poczekać jak go się obejrzy a nie przed tak samo jak było z
jokerem

wort801

i zdjęcia fanowskie Bena Afflecka jako batmana http://geektyrant.com/news/2013/8/23/ben-affleck-batman-art-is-already-on-the-we b

ocenił(a) film na 6
wort801

Koncept-arty pokazują, że to jak będzie się prezentował Affleck jako Batman w dużej mierze może zależeć od kostiumu... Pierwsza fota wygląda zabawnie, ale już np. 3 , 9 i 10 są całkiem fajne. Co do wyglądu Bruce'a należy brać pod uwagę to, że Ben jeszcze przypakuje i raczej zostanie w jakimś stopniu ucharakteryzowany.

zombie001

ja jestem dobrej myśli trzeba dać mu szanse też tak myśle że będzie inaczej wyglądać

ocenił(a) film na 6
wort801

gość ma dobrą posturę, jest wysoki, na pewno przejdzie podobny trening co Cavill, więc jeśli dobrze zaprojektują strój to nie martwię się wcale o wygląd gacka.. co do Bruce'a Wayne'a to Affleck idealnie nadaje się do tej roli... gdybym nie widział trylogii Nolana i ktoś pokazał mi zdjęcie Afflecka i Bale'a po czym zapytał, który bardziej nadaje się na Wayne'a to bez wątpienia wskazałbym Bena.
To co się dzieje w internecie to kompletna parodia, kto by się spodziewał, że na świecie jest tylu ekspertów od castingu :]

wort801

Kłótnia w sieci i to całe argumentowanie na temat wyboru Afflecka do roli Batmana też skojarzyło mi się z Heathem. Nikt nie pomyślał o nim gdy podawał potencjalnych kandydatów do roli Jokera, a teraz gdy ktokolwiek wymienia jednych z najlepiej zagranych złoczyńców wszech czasów mówi o nim w pierwszej kolejności. Cóż, burza w sieci minie, to normalna reakcja na nową wiadomość, na którą przecież wszyscy fani czekali z taką niecierpliwością.Każdy wybór spotka się ze swoimi zwolennikami jak i przeciwnikami, bez względu na to kto by tego Batmana zagrał. Też jestem zdania, że należy dać mu szansę i zaczekać na pierwsze foty z planu.
Pozdrawiam :)
PS. A ludzie, którzy zajmują się castingami, to wiedzą co robią, a sam Zack Snyder mówi, ze nie może doczekać się współpracy z Benem. Śmiało można z tego wywnioskować, że nie musimy spodziewać się, aż takiej tragedii.

Popculturegeek

też tak myśle że wiedzą co robią trzeba im zaufać :)

wort801

Jak by mial taki strój, to bym byl zadowolony http://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/594/8700/original.jpg

http://i.imgur.com/xEK21B2.png

Magic1997

no super też mi pasuje

Magic1997

Sam nie wiem, logo nietoperza z "The Dark Knight Returns"? Powtórzę to raz jeszcze: Snyder niezwykle jednoznacznie stwierdził, że nie zamierza ekranizować tego komiksu. Ja to po prostu rozumiem tak, że wezmą z tego komiksu tylko samą inspirację na "bojowe spryciarstwo Batmana", umożliwiające temu już zaawansowanemu herosowi wygrywanie i pokonywanie o wiele silniejszych od niego przeciwników. I tyle. Oni są za mądrzy, żeby redukować "The World's Greatest Detectice" do roli napalonego rasisty, który chce od tak dokopać Supermanowi. Poza tym... to logo jest brzydzkie. xd

Muszę jednak przyznać, że zdjęcie nr 3 z drugiego postu tego tematu zrobiło na mnie spore wrażenie. Choć obawy wciąż są...
http://i.imgur.com/Mwl0FiK.jpg

Ketosz

Ooo zgrozo... przeraziło mnie to zdjęcie ;( Aż tak spektakularnej porażki to chyba nie musimy się bać.
Pozdrawiam:-)

ocenił(a) film na 8
wort801

Affleck bardziej pasuje na Batmana niż Ledger (pozornie) na Jokera. Uważam całą nagonkę za jakiś ponury żart.

MatiZ_3

mi też ben pasuje na batmana mam nadzieje że ludzie uczą się na błędach jak było z jokerem na przykład

wort801

Josh Brolin był moim faworytem. ma mocarną szczenę, pasującą do kostiumu batmana. wiek też ok. ale co ja tam wiem :(

Memoleo

każdy ma prawo do swojego zdania :)

wort801

Heath Ledger był trochę w innym miejscu, grał trudne i często kontrowersyjne role, a Afflecka jakoś nie mogę skojarzyć żadną rolą gdzie zrobiłby na mnie większe wrażenie. Coś w nim zobaczyli więc poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieję, że będę mogła powiedzieć, że mieli rację:)

wort801

Ponoć pseudofani groza Affleckowi na facebooku i na emailu smiercia, aby odrzucil role hehe.

Magic1997

Matko, to wszystko jest żałosne. Wiadomo, że informacja o Afflecku na początku była delikatnie mówiąc zaskakująca, ja sama też nie podeszłam do tego zbyt entuzjastycznie, bo chciałam, żeby wybrali Armitage'a. Ale gdy trochę o tym pomyślałam, zaczęłam przekonywać się do Bena. Co z tego, że Daredevila zagrał słabo? To przecież było dawno, a po tym filmie zagrał w wielu innych i zebrał też parę nagród. Teraz wszystko zależy od tego, jakiego Batmana będzie chciał stworzyć Snyder. Skoro doszli do wniosku, że Ben najlepiej odnajdzie się w tej roli, to może warto im zaufać. Nie ma co wydawać oceny już na starcie, tym bardziej, że Affleck naprawdę pasuje do roli Batmana.

ocenił(a) film na 6
iezz

Akurat Daredevila nie zagrał wcale tak słabo. Powiedziałbym, że to była jedna z jego lepszych ról... to po prostu cały film był kiepski - straszny scenariusz, przeciętna reżyseria, Affleck raczej nie miał szczęścia do filmu... W sumie jego rola i Michaela Clarka Duncana to dwie rzeczy, które wybijają się w tej produkcji ponadprzeciętną. Zresztą od tamtego czasu wiele się zmieniło skoro plotki mówią, że chciano powierzyć Affleckowi reżyserię rebootu "Daredevil", ale stanowczo odmówił :P