Jak myślicie, dotoczy się do miliarda? Otwarcie miał niezłe, ale wydaje się że będą spore spadki w drugim weekendzie. Zarabia trochę mniej niż Iron Man 3 który łącznie wyciągnął ponad 1,2mld, myślę że BvS osiągnie jednak granicę 1mld a wy?
Patrząc na wyniki weekendowe zaczynam w to wątpić, film jest średni i niewiele osób idzie 2, 3 raz do kina na to.
Może to i dobrze, powinno to dać do myślenia WB bo ten film mógł być genialny, gdyby tak za wszelką cenę nie chcieli gonić Marvela i jednym filmem załątwić to co oni zrobili w czterech to film by był dużo lepszy. Tak bardzo skupili się na tym że pchnąć uniwersum 10 kroków do przodu że aż zapomnieli zrobić dobry film ;)
dokładnie film miał materiał na kilka filmów, mam nadzieję ,że nadchodzące filmy będą na dobrym poziomie , bo fani DC zasłużyli na to
No zobaczymy, Suicide Squad już niedługo, myślę że będzie lepsze bo tam nie muszą robić podwalin pod 5 innych filmów a mogą się skupić tylko na tym jednym. Tak czy siak tam wiele zależy od tego jak Joker i Harley się pokażą bo te postacie mogą być tym czym jest Loki dla Marvela ;)
o przedstawienie postaci raczej się nie boję ,jeżeli script i dialogi będą strwanie zrobione to film może być hitem lata
Zobaczymy, oczekiwania jak miałem wobec tego filmu duże tak nadal mam, mimo że BvS powinien dać mi w tym względzie nauczke
Nie wiem czy czytałeś, ale niedawno rozpoczęto dokrętki, aby nadać filmowi bardziej luźny i humorystyczny ton. Dokrętki przeważnie nie wróżą nic dobrego :/
mnie to wygląda ,że może twórcy mają dobry materiał , jednak WB wszędzie wtrąca i zawsze tylko kasa się dla nich liczy
Dokrętki są w każdym filmie, to normalne. Niepokojące jednak dla mnie jest to że mówiło się o dodawaniu żartów na siłę... Nikt nie miał problemu z mrokiem i powagą w BvS, wszyscy narzekali na scenariusz i tego typu techniczne rzeczy, nie ton filmu. Jeśli na siłe będą chcieli w SS wrzucać jakieś głupie żartry to może pogrzebać ten film. Oby nie.
Jeśli przesadzi się z powagą w filmie superhero, to też wychodzi klapa. Przykład? "Fantastic Four" z ubiegłego roku.
Dzień przed 1 kwietnia:
http://www.comicbookresources.com/article/suicide-squad-undergoing-big-reshoots- add-more-jokes
350 Będzie miał w Stanach na 99%. Potrzebuje 650 w pozostałych krajach W tej chwili ma $421,4M.
Na otwarcie łącznie z Chinami $256,5M a w większości przypadków weekend otwarcia stanowi od 30 do 40% końcowego BO więc powinien mieć w granicach $640M - $855M. Trzeba przy obecnych spadkach zakładać te niższe pułapy ale według mnie na 1B jest raczej skazany z uwagi na takie silne marki jak Batman i Superman. Dla mnie to przednie widowisko ale jednak negatywne recenzje zrobiły swoje.
W tym calym zamieszaniu wokol filmu na pewno jest cos budujacego. "Batman v Superman" budzi emocje. Czasem skrajne, ale jednak:) Dla porownania po obejrzeniu wiekszosci marvelowskich filmow od razu o nich zapominalem.
Hmm to fakt. Może dlatego że Batman jest najbardziej popularnym bohaterem na świecie a już na pewno w Stanach. Jaki inny komiksowy Bohater w solowym filmie jest w stanie zarobić ponad $533M na tamtym rynku
Iron Man 3 miał miliard po 14 dniach wyświetlania ale z tego co wyczytałem to miał też otwarcie w pozostałych krajach tydzień wcześniej niż w Stanach tak więc jeśli pod koniec przyszłego tygodnia nie będzie miał około $850M-$900M to ciężko będzie
Może już spadki aż takie duże nie będą. Myślę że 50% i zarobi te $25M tak czy inaczej nie zdziwię się jeśli będzie większy spadek. Nadal wydaje mi się że dzięki wpływom z "reszty świata" jakoś doczłapie do miliarda ale może być różnie
Ostatecznie 23,4mln w 3 weekend w Stanach.
296,6 mln w Stanach
486,8 mln poza Stanami
783,4 mln Globalnie
Na 100% miliarda nie będzie. 900mln jest niewielka szansa.
Jakieś pogłoski chodzą nieoficjalne, że WB chciałoby film ponownie wprowadzić do kin wersję 3 godzinną z R powiedzmy w lato.
Ale to raczej tylko pogłoski.