PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Superman rozwali batmana laserem z oczu i koniec filmu.Od kiedy to Superman to ten zły.Będą walczyć po kłótni kto ma lepsze rajtuzy?

darecki77

Czy ty w ogóle widziałeś zwiastun tego filmu? Dalej nie kumasz o co chodzi w tej produkcji? Widać, że nie masz zielonego pojęcia na czym polega ten konflikt, takich tematów na tym forum było już chyba z tysiąc. Słabo się robi, naprawdę. Poczytaj sobie opis fabuły, zobacz człowieka ze stali, albo animację "Batman: Powrót Mrocznego Rycerza część 2"

jacob_filmweb

Kumam tylko że pamiętam Supermana i Batmana jako bohaterów grających w osobnych filmach.Konflikt polega na tym że pismakom tych opowieści chyba poprzewracało się w głowach od wyobrażni.Proponuje tu do akcji jeszcze wrzucić Lorda Vadera,Fantomasa i Terminatora.Będzie niezłe widowisko.Nie kupuje tego sam tytuł mnie rozśmieszył.

darecki77

W komiksach i animacjach Batman i Superman nie zawsze byli osobno, lecz jako drużyna Justic League. Ten film właśnie ma być wstępem do dalszego uniwersum w którym Sup, Batman i reszta herosów walczą ze złem.

jacob_filmweb

Może,nie śledze tych histori w komiksach -nie czytam.Może i nie znam całej opowieści.Zazwyczaj trzymam się tylko kinowych filmów nie interesują mnie np ksiażki o bohaterach np Gwiezdnych Wojen.Moim zdaniem wrzucenie dwóch superbohaterów w jedno jest nietrafionym pomysłem.Czego to się nie zrobi dla pieniędzy.Ten film nie pociąga mnie do obejrzenia.Spotkałem przypadkiem trailer i zdziwiłem się że w jednym filmie występują ci bohaterzy.Człowiek kontra nadczłowiek.To się żre,dla mnie Batman ma zerowe szanse z Supermanem.Nie wiem co za banały w scenariuszu będą.Moim zdaniem Batman z Supermanem nie powinni się nigdy w filmie spotkać,nawet w komiksach.Dla mnie to dwie oddzielne opowieści, jak twórcy to połączyli to środkowy palec wystawiam im.

ocenił(a) film na 6
darecki77

Nie śledzisz tych historii, ale się wypowiadasz, nie znając teamu. No cóż, może czas najwyższa zapoznać się z tematem i przeczytać chociażby "Batman: Powrót Mrocznego Rycerza" Franka Millera, nim wyskoczy się z KOLEJNYM BZDURNYM TEMATEM :D.

ash_williams85

No nie znam teamu, książki mnie nie interesują, tylko obraz i dzwięk-w końcu jesteśmy na filmwebie, a nie w klubie książki.Nigdy nie sądziłem że Superman będzie w kinie wrogiem Batmana czy jakoś tak.Wszystkie kinowe Batmany znam widziałem,skoro jacyś twórcy z prawami do postaci postanowili połączyć tak odmiennych mocą bohaterów to ich cyrk.

darecki77

Zanim napiszesz kolejne głupoty to zainteresuj się trochę tematem ...Batman mimo że nie mocy to nie znaczy że nie ma szans z Supermanem...Batman jest geniuszem strategii i zawsze ma plan jak pokonać swoich przeciwników nawet tych co mają nad ludzkie moce...oglądałeś stare części Supermana ?? jeśli tak wiesz że słabością Supermana jest kryptonit ......uwaga spoiler jest potwierdzone że w filmie jest kryptonit jak łatwo się domyślić batman będzie z niego korzystał....

wort801

Wiem superman ma chwile słabośći batman nie? Ale przecież Superman ma supermoce rzuca toną stali jak kamyczkiem,czyta w myślach,słyszy na odległość , jaką strategia dla kolegi supermana od którego pociski się odbijają, dłonią przebija wzmocnioną stal podnosi auto za zderzak- lata z prędkością rakiety w kosmos.Biega szybciej niż lecąca kula wystrzelona z pistoletu i oko ludzkie nie potrafi tego biegu zarejestrować.Widać tylko smuge.W 10 sekund przebiegł z Kensas do Hondurasu.Batman jest tylko człowiekiem ma pare gadżetów.Co mu może zrobić Batman? małe kuku.Superman wrzucił by nietoperza w wulkan i koniec opowiadania.Batman konta Superman to bzdet.Nigdy bym ich nie połaczyl w jednej opowieści

darecki77

Wiesz co to kryptonit ??Superman traci przy tym swoje moce ..a jak nie ma mocy to jak ma pokonać Batmana ???

wort801

To już wiem.Będzie kryptonit bo przecież musi być jakieś słabe ogniowo Supermana inaczej nikt mu nic zrobić by nie dał rady ta.Mówie tylko że nie podoba mi się ta dwójka heros w jednym filmie.Batmam walczył z ludzkimi złoczyncami , przestępcami .żadnymi kosmitami.Gdybym miał prawa do Batmana nie pozwolił bym na łaczenie w jednej histori z Supermanem.Nawet w komiksach.

darecki77

Batman w filmach/komiksach też miał nad ludzkich przeciwników..Np Bane, Ivy...

darecki77

Ok niech ci będzie i tak zostaniesz przy swoim zdaniu ...

ocenił(a) film na 7
darecki77

Przeczytaj komiks Powrót Mrocznego Rycerza, wszystkiego się dowiesz