PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

DC Universe

ocenił(a) film na 6

Po tym filmie jestem przekonany, że będę śledził z ciekawością następne projekty filmów o super bohaterach z DC Comics. Czemu? Bo w opinii krytyków film jest beznadziejny zaś w moim po prostu komiksowy i urzeczywistniony jednocześnie, spodziewałem sie troche czegoś innego, choć jestem zadowolony z końcowego efektu. Ludzie porównując a nawet narzucają DC by prowadzili projekty filmowe tak jak to robi Marvel, sposób tych drugich sie sprawdził ale DC robi to po swojemu i sam pomysł wydaje mi sie nie najgorszy. Być może film z początku wydaje sie chaotyczny ale im dalej tym więcej wiadomo i z każdym kolejnym filmem więcej sie wyjaśni na temat tego co nie zostalo dopowiedziane. Gdzieś z opinii wyczytałem, że na siłę próbowali wcisnąć każdego bohatera po trochu, moim zdaniem wzbudzili tym ciekawość w naprawde fajny sposób. Teraz do rzeczy. Gra aktorska naprawde dobra, efekty średnie, scenariusz mógłby być lepiej dopracowany, montaż ujowy, muzyka bardzo dobra, scenografia niezła no i klimat.. Nie jestem przeciw Marvel, ale tej mrocznej stylistyki z ich strony nie doświadczymy.