PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Ten film z dnia na dzień co raz mniej mi się podoba i zaczyna nawet denerwować...

ocenił(a) film na 9
oscilek

Dużo dziur fabularnych, nie dokończonych wątków, dochodzenie lois które nie ma żadnego znaczenia, lex i batman który momentami zachowuje się bardzo głupio, tak samo jak superman. Film ma też dobre elementy np. muzyka i ładnie wygląda ale to jednak za mało na dobry film. Może zmenie zdanie jak wyjdzie wydanie z R-ką na blu rey ale wątpie. Oczywiście to tylko moje zdanie ;).

ocenił(a) film na 9
bialo_czerwony

Co do niedokończonych wątków to chyba ludzie zapominają że ten film jest jedynie wprowadzeniem do kolejnych filmów.

bialo_czerwony

#spoiler
A co do znaczenia dochodzenia lois, to miało ono ukazać, że akcja w afryce była zaplanowana, żeby zdyskredytować supermana w opinii publicznej. lois jako przynęta w krwawej akcji cia zleconej przez przekupionych przez lexa senatorów i z udziałem jego najemników ;)

ocenił(a) film na 5
bialo_czerwony

Ten film to gniot. Tylko psuchofani piszą inaczej. Normalni ludzie widzą że to zmarnowany totalnie potencjał.

JBridgess

Najbardziej mi szkoda aktorów...

ocenił(a) film na 5
bialo_czerwony

Zdecydowanie. Gdyby wyciac dodatkowe watki. Zostawic 90 minut. Przerobic montaz. Przerobic scenariusz. Zrobic dokretki. Moze daloby sie to uratowac.

JBridgess

Zmienić reżysera i po sprawie, niestety snyder będzię reżyserował też lige sprawiedliwych.

ocenił(a) film na 5
bialo_czerwony

A nie dadza George'a Millera?

JBridgess

O ile będą mieć jaja żeby wywalić snydera.