Jedno z lepszych Hishe. Kreatywne wykorzystanie rolling joków było genialne. Czekam jeszcze na Villian Pub z naszym ukochanym DJ-em Lex "DING DING" Luthorem!
Moim zdaniem film powinien tak wyglądać:
- Luthor odbudowuje Metropolis w zamian za zwłoki Generała Zoda i jego statek do badań (tak jak było na początku)
- Następnie pociąga sznurkami w procesie Supermana (tutaj mam żal za tą scenę do scenarzystów, którzy uśmiercili Mercy Graves)
- Zostaje prezydentem USA i wypowiada wojnę i Batmanowi i Superman'owi (wcześniej napędzając ich konflikt, tak, że się znienawidzili, tego mi w filmie brakowało)
- Kiedy do akcji wkracza 3 superbohaterów (+ WW) Luthor wypuszcza i Doomsday'a i tworzy Metallo z tego kaleki
- Podczas walki z Metallo, później z Doomsdayem - Luthor kończy swoją zbroję z zielonego kryptonitu..
Ale to tylko moje prywatne odczucia...
Metallo, Dooms i Luthor? Patrz, że ten film był już dostatecznie przeładowany wątkami... Poza tym pomysł z prezydentem USA wydaje się być (jak dla mnie) głupi. Lex w tym filmie jest za młody. Moim zdaniem ten film byłby dobry gdyby:
- Był dobrze pocięty;
- Dłuższy, tak aby każdy wątek był dostatecznie rozwinięty;
- Superman i Batman mieli porządną motywację do walki ze sobą.
- Ich starcie też powinno być jednak dłuższe. Ten kryptonit za mocno osłabił eSa.
Ja bym to raczej widział tak:
- Luthora gra Bryan Cranston albo Mark Strong.
- Film nosi tytuł "Batman/Superman: World's Finest
- Luthor zamiast Supermana, wrabia Batmana we wszelakie zabójstwa, bo ten wykrywa jego szemrane interesy itp.
- Luthor swoimi politycznymi gierkami, sprawia że Superman staje się posłuszny wobec rządu, który chce coś zrobić z Batmanem.
- Batman działając jak detektyw odkrywa że Luthor jest odpowiedzialny za te wszelki zabójstwa.
- Superman wierzy w winę Batmana i rusza z nim do walki.
- Batman udowadnia Supermanowi swoją niewinność.
- Luthor zamiast Doomsdaya używa tej swojej specjalnej zbroi, a Batman i Superman łączą siły by go powstrzymać
Pomysł wspaniały, eS i Nietoperek mieliby porządną motywację do walki. Dodać gdzieś tam nienachalnie wątek Lois i redakcji DailyPlanet, przekupić Bale'a wszystkimi pieniędzmi świata do zagrania znowu Batmana i śmiga.