PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Ten film jest tak koszmarnie nudny, że praktycznie cały seans w kinie przegadałem z osobą towarzyszącą.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

to mogłeś wyjść nie przeszkadzać innym

ocenił(a) film na 1
Darado

Czekałem na akcję i efekty specjalne. Zanim do niej doszło musiałem się przemęczyć kilkadziesiąt minut. Każdy gadał, nikt nie był skupiony na filmie, bo jak widać, nikogo nie urzekł, nie wciągnął, nie zachęcił pierwszymi 20 minutami więc nikomu nie przeszkadzalem:) Ta produkcja jest po prostu strasznie żenująca. Nawet dzieci twierdzą, że jest to infantylne .

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

oki :)

ocenił(a) film na 1
Darado

NIe rozumiem jednak jak można temu filmowi dać notę - 8 . Przecież ten film to szambo.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

jestem fanem Dc i tych bohaterów więc nigdy nie będe obiektywny w tych sprawach , gdyby nie Batman ocena byłaby niższa :)

ocenił(a) film na 1
Darado

To w sumie zrozumiałe :) Ja np jestem fanem : "Dragon Ball" i oceniam wysoko filmy związane z tym anime, które ze zrozumiałych względów dla większości ludzi niezaangażowanych emocjonalnie w owe produkcje są gniotami i szambem.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Ale przecież film Dragon Ball to najgorszy film ever

ocenił(a) film na 9
zielonykojot

To Ci powiem. Bo to bardzo dobry film. Widocznie byłeś na jakimś dziwnym seansie że wszyscy gadali i nikt im nie zwrócił uwagi. Może idź do normalnego kina. U mnie na przykład wszyscy uważnie oglądali, było słychać co najwyżej kilka lekkich śmiechów podczas zabawnych scen (bat, sup i ww oraz bat i martha kent :P) Ludzie rozmawiali dopiero po seansie i raczej wszyscy byli zadowoleni z filmu. Nawet jeden facet który mówił że mu się film podobał pytał się o co chodziło w tej scenie z początku, i wyszło że nie oglądał Man of Steel a BvS mu się podobał. Także zapraszam jeszcze raz do normalnego kina, może wtedy zmienisz swoją ocenę. Mnie zastanawia inna rzecz. Jakim cudem taka kupa gówna, jaką są Strażnicy Galaktyki może mieć średnia na filmweb 7,4?

ocenił(a) film na 1
oscilek

Widzisz, zatem to kwestia głównie gustu. TO nie jest tak, iz jestem antyfanem fantasy czy superbohaterów. Konkurencyjne marvelowskie -"Avangers" podobało mi się dużo bardziej. Pomimo infantylnej fabuły- było dużo efektów specjalnych, ładnie nagrane sceny walki, dynamika akcji. Superman np pod tym względem-to gniot.

ocenił(a) film na 9
zielonykojot

"Avengers" było spoko, również mi się podobało. Moim zdaniem problem leży w niektórych krytykach. Krytycy filmowi powinni być obiektywni i nie powinno być takiej sytuacji że ja jako widz wiem już na 2 miesiące przed seansem jaką ocenę dany krytyk wystawi danemu filmowi. To jest chore. Przecież jakikolwiek ten film nie był (mowa o BvS), było pewne w 100% że taki np. Ichabod (mam nadzieję że znasz gościa z youtube) go zjedzie. Ten facet twierdzi że nawet batmany Nolana są słabe. No Chryste Panie, są pewne granice, jak tacy ludzie mogą uchodzić za poważnych krytyków.

ocenił(a) film na 1
oscilek

NIe wzoruję się opinią krytyków. Ale najzwyczajniej w świecie mam prawo ocenić czy coś mi się podoba, czy się nie podoba xD Wyobrażasz sobie kłótnię na temat, który z kolorów- czarny czy biały jest ładniejszy i zasługuje na wyższą ocenę?

użytkownik usunięty
oscilek

wcale nie powiedział że Batmany Nolana są słabe, nie podoba mu się estetyka tych filmów no i Christian Bale jako Batman, w "Dlaczego Man of Steel to zły film" powiedział że są nieźle napisane, trzymają się kupy no i są konsekwentne w obrębie uniwersum jakie kreują

oscilek

Ile razy jeszcze ktoś rzuci tym gówno-argumentem o tym, że Ichabod uważa Batmany Nolana za złe filmy? POWIEDZIAŁ, ŻE SĄ DOBRE, ALE JEMU OSOBIŚCIE NIE PASUJE TAKI KLIMAT ALE ROZUMIE DLACZEGO WSZĘDZIE TE FILMY SĄ CHWALONE.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Ty bys nakręcił film gdzie byłaby sama akcja nie?

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

można

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Fabuła nie jest ważna w filmach nie?

ocenił(a) film na 6
zielonykojot

Wieśniaki już tak mają, że idą do kina, żeby przeszkadzać innym pogaduszkami.
Wszedłem na profil, a tam większość filmów oceniona bardzo nisko. Stare Bondy z Moorem, Brosnanem, Connerym i wszystko inne, co związane z agentem 007 ocenione na 1, Zjawa na 5, seriale: Suits, House of Cards, Sherlock, Dwóch i Pół, Better Call Saul, Alternatywy 4 też na 1. Za to Niania na 4 i Malanowski & Partnerzy na 3.
Tacy ludzie powinni mieć zakaz oceniania na FW.

ocenił(a) film na 1
Azazel94

Mam prawo wyrażać swoją opinię dziecko...

ocenił(a) film na 6
zielonykojot

Sądząc po twoim hobby jakim jest celowe zaniżanie średniej ocen filmom i serialom, to raczej ty jesteś dzieckiem.

ocenił(a) film na 1
Azazel94

NIe zaniżam średniej, tylko subiektywnie oceniam produkcje. Coś ma prawo mi się podobać bądź nie podobać. Jak dorośniesz, to zrozumiesz. ;)

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Nie można robić niczego subiektywnie...

ocenił(a) film na 1
Azazel94

Posłuchaj gnoju. Oceniam film i serial pod względem tego czy mnie wciągnął, zainteresował czy nie. I mam prawo wystawic mu należną ocenę.

ocenił(a) film na 1
zielonykojot

Ostatni odcinek 2 sezonu jest dużo leszy i ciekawszy niż wszystkie dotychczasowe. Szczerze czułem się jakbym oglądał inny serial...:)

ocenił(a) film na 10
zielonykojot

Jak bym siedział koło Ciebie dostał byś dissa i zamknął twarz.

ocenił(a) film na 1
sebo8110

Dissować to mnie możesz przez internet, na żywo strach by Tobie nie pozwolił :)

zielonykojot

Pytanie tylko po jaką cholerę oglądać 20 Bondów i dawać im jedynkę? O ile w ogóle katowałeś sie przy 20 filmach. Ktoś mądry by odpuścił przy piątym

ocenił(a) film na 3
sebo8110

Po ile diss?

ocenił(a) film na 10
oke

5 zł.

ocenił(a) film na 10
oke

Twoim zdaniem to normalne iść do kina z kolegą żeby sobie porozmawiać i przeszkadzać innym?

ocenił(a) film na 3
sebo8110

Ja wszystko rozumiem, ale rozdawanie dissów za free nie jest moralne. Niszczysz rynek, niektórzy robią to za pieniądze.

ocenił(a) film na 10
oke

Jak za free? Przecież napisałem, że za 5 zł. ;)

ocenił(a) film na 3
sebo8110

"Jak bym siedział koło Ciebie dostał byś dissa i zamknął twarz."

ocenił(a) film na 1
sebo8110

Nikomu nie przeszkadzałem, bo wszyscy na sali rozmawiali, bo film mich nie zaciekawił.

zielonykojot

W którym kinie byłeś?

ocenił(a) film na 1
loculi

W kinie w Zambrowie. A bo co ?

zielonykojot

Chciałem tylko wiedzieć do których kin się nigdy nie wybierać ;)

ocenił(a) film na 1
loculi

Ten film to po prostu szambo. A szamba nie chce się oglądać.

zielonykojot

Cokolwiek. Najważniejsze że podoba się mi, a nie tobie czy innym "znawcom" :P

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

To po co szedłeś na ten film? Żeby rozmawiać?

ocenił(a) film na 1
Himiteshu

Myślałem , iż będzie ciekawszy, ze będzie więcej akcji, scen walki, efektów specjalnych. A film niestety okazał się w większości szambem.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Jesteś taki głupi

ocenił(a) film na 1
Himiteshu

Ale z Ciebie ograniczony gówniarz.

ocenił(a) film na 7
zielonykojot

Gówniarz? Mam 27 lat koleś

ocenił(a) film na 1
Himiteshu

Ale mózg masz rozwinięty na poziomie gimnazjalisty.

ocenił(a) film na 1
Himiteshu

Założę się , że jesteś nieudacznikiem życiowym ?

Himiteshu

Czego wy karmicie trolle?

ocenił(a) film na 7
SagaTM

nie wiem...