PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129790
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Właśnie ogłoszono, że przesuwają premierę prawie o rok. Na 6 maja 2016. Co ciekawe Marvel miał przy tej dacie zaklepany niezatytułowany jeszcze film. Ciekawe czy dojdzie do pojedynku gigantów, czy Marvel ustąpi pola. Mało tego, 3 tygodnie później, 27 maja startuje X-Men Apocalypse, następnie 10 czerwca Amazing Spider-Man 3. Czyli w ciągu miesiąca pojawią się 3 może 4 oczekiwane komiksowe widowiska. Będzie się działo.

Oficjalnym powodem przełożenia premiery jest uraz nogi Bena Afflecka, a nieoficjalnym, to możemy się jedynie domyślać

użytkownik usunięty
d_devil_2

Skoro przesunęli premierę to mam nadzieje że Goyer popracuje trochę bardziej nad scenariuszem i nie wyjdzie z tego coś tak średniego jak "Man of Steel".

ocenił(a) film na 6

Nad scenariuszem miał pracować współpracownik Afflecka - Chris Terrio, laureat Oskara za scenariusz do "Argo"

ocenił(a) film na 4
d_devil_2

Nieoficjalnym jest fakt ,że srają przed konkurencją Avengers 2 i dlatego przesunęli :)

ocenił(a) film na 6
Danio31b

Jaka to konkurencja skoro BvsS i tak miałby premierę długo po Avengersach? Teraz WB walnęło "BvsS" dokładnie w ten sam termin co nie zatytułowany projekt Marvela, czyli w 2016 dopiero będą ze sobą naprawdę konkurować.

zombie001

Myślę, że Marvel jednak przesunie. Pewnie wystartuje jak Kapitan Ameryka w tym roku

Danio31b

Bardziej prawdopodobna jest pogłoska, że chcą go kręcić równocześnie z Justice League. Wcześniej pisali, że daty kręcenia mają na siebie nachodzić, pewnie doszli do wniosku, że to nie sensu i przesunęli.

d_devil_2

http://i.imgur.com/zqw1gMC.jpg

Ketosz

dobre, hehe

d_devil_2

Powiem wam jak bedzie, bo jestem jasnowidzem....Nieważne czy film będzie 2015,16 ,czy 2020. Wyjdzie trailer, każdy powie : O kur*a ale wyje*any to będzie film !!!!! Wyjdzie film, każdy powie że większego gówna dawno nie widział i same krytyki na filmwebie :)

ocenił(a) film na 10
d_devil_2

http://www.youtube.com/watch?v=T4IRKk14ptE

d_devil_2

no szkoda :( a tak bardzo liczyłem na ten film w 2015 r :(

wort801

Ja tak samo, aż tyle trzeba będzie czekać :( Jestem super nieszczęśliwa.

Catgirl

wiec witaj w klubie niezadowolonych :)