PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

http://www.dccomics.com/blog/2013/12/04/batman-vs-superman-casts-its-wonder-woma n Gal
Gadot została Wonder Woman!

special_filmweb

Pasuje całkiem nieźle, na pewno jest wysoka, zgrabna i bardzo ładna. Typ urody też odpowiedni. Ale musi zrobić masę. :D

ocenił(a) film na 9
Szejku

Podejrzewam że czekają ją takie same przygotowania do roli jakie miała Antje Traue do roli Faory. W dodatkach specjalnych na blu ray był przedstawiony trening fizyczny Antje, Henry'ego i Michaela.

kiadimundi

Widziałem, ale jednak aktorka grająca Faore była masywniejsza, więc tutaj by się przydał dłuższy trening.

ocenił(a) film na 7
Szejku

Faktycznie, jakas taka drobniutka jak na Dianę :)

Himiteshu

Dobrze, że jest drobna, dzięki temu jest kobieca, po prostu musi nabrać z 5 kilo mięśni. :D

ocenił(a) film na 7
Szejku

Wygląda jak nastolatka, a powinna jak kobieta

Himiteshu

Wygląda jak kobieta, jest piękna. Za emerytki podziękuję. ;]

ocenił(a) film na 7
Szejku

Wygląda jak nastolatka a nie królowa amazonek...

Himiteshu

Wygląda jak kobieta, a nie nastolatka.

ocenił(a) film na 8
special_filmweb

Super! Mam nadzieję, że skupią na na Gacku i Esie, ale liczę, że pokażą Amazonkę w jakiejś akcji, Ten film będzie wyjątkowy ;)

ocenił(a) film na 4
MatiZ_3

Zgadzam się same niespodzianki w tym filmie. Niech jeszcze tylko potwierdzą pojawienie się Doomsday'a i Nightwing'a i szykuje nam się film roku! :)

ocenił(a) film na 7
special_filmweb

Ja właśnie jakies ploty o Doomsday'u ostatnio czytałem

użytkownik usunięty
special_filmweb

Na pierwszy rzut oka, bardzo fajny wybór. No ale ostatecznie wyjdzie wszystko w praniu. Ciekawe jaki kostiumik dla naszej "cudownej kobiety" zaprojektują. ;)

ocenił(a) film na 7

Mam nadzieje że jak najbardziej wierny pierwowzorowi :)

ocenił(a) film na 6
special_filmweb

To co mnie martwi przy tym wyborze to dorobek aktorski pani Gadot.Grała głównie w serii "Szybcy i wściekli". Cycków brak, ale jakoś to przełknę. Na plus trzeba zaliczyć śródziemnomorskie aparycje, bo w końcu ona pochodzi z z tego rejonu świata.

P.S. Został potwierdzony Flash [ http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=90959 ]. Teraz już nie wiem, czy to naprawdę "Batman vs. Superman", czy już Justice League".

ash_williams85

Przestańcie dublować istniejące tematy.

ocenił(a) film na 7
barry4500

przestań byc panem dyrektorem

Himiteshu

Liż mi lachę.

ocenił(a) film na 7
barry4500

Nie jestem gejem :)

ocenił(a) film na 7
ash_williams85

Ja jeszcze jakies szkice z Batgirl widziałem :P

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

W DCU oskubali już Lois Lane z seksapilu, teraz na warsztat biorą Wonder Woman. No Gal Gadot wygląda atrakcyjnie, nieklasyczna uroda, pięknością nie jest. Co do biustu, który tak wiele przykuwa tutaj uwagi to wystarczy wklepać Gal Gadot w Google i jeden z pierwszy obrazków to:

http://sahost.easylife.tw/pics/201105/FastFive/Gal%20Gadot_01.jpg

Nieźle, nieźle. A poza tym czego to push-upy i magia kina nie zrobi. Co do ważniejszych spraw tj. umiejętności akorskich wypowiedzieć się nie potrafię. Nie znam babeczki.

Ciekawi mnie też jaki kostium zaprojektują. Ja liczę na wersję zbliżoną do tej z Flashpoint Paradox:
http://thanley.files.wordpress.com/2013/09/jlwarww3.jpg

- - -
A co do samego faktu umieszczania tak wielu postaci w jednym filmie to ja jestem zdecydowanym zwolennikiem. Już dawno DC zapowiedziało, że zrobią na odwrót jak Marvel. Dla mnie obydwie te strategie mają sens. Najpierw cameo/smaczek a potem osobny, pełnoprawny film. Oby swoje 5 min zaliczyli też Arrow i Flash. A może jeszcze Aquaman?

ocenił(a) film na 7
Venom_p23

Przede wszystkim Zielona Latarnia, z tego co pamietam to Snyder mówił że Justice League jezeli będzie to wlasnie w takim składzie - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern

ocenił(a) film na 6
Venom_p23

Co do zdjęć, do których podałeś mi linki: dziękuje Ci za pierwsze. Przywraca mi nadzieję, że WW będzie miała jednak tego cyca. Nie są wielkie, ale jak na mój są w sam raz :D

Co do drugiego, to właściwie pochodzi ono z oczekującego na swoja "JL: War". W "Flashpoint Paradox" WW wyglądała tak [ http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20130705213452/theflash/images/2/22/Wonder _Woman_and_The_Amazons_Justice_League_The_Flashpoint_Paradox.jpg ].

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

ano mogłem pomylić ;) Rzeczywiście ten strój pochodzi ze zwiastunu, który oglądałem. Źle skojarzyłem ;)

ocenił(a) film na 6
ash_williams85

Mogą po prostu pojawić się epizodycznie, niekoniecznie muszą oni być głównymi bohaterami i zapewne tak będzie, coś w stylu Normana w Amazing Spiderman I

ocenił(a) film na 6
katedra

Też tak myślę. Z drugiej strony szkoda, że WW pojawi najpierw w filmie Gacku i Supciu, a nie we własnym solowym filmie.

ocenił(a) film na 6
katedra

W Amazing Spiderman I nie było żadnego Normana Osborna.

ocenił(a) film na 6
zombie001

scena po napisach

ocenił(a) film na 6
katedra

Nie, to nie był Osborn.. Webb o tym mówił w wywiadach chyba z pierdyliard razy. Osobę, która w TASM jest po napisach, można zobaczyć w trailerze do TASM2. Zresztą podstawowa sprawa - Osborn jest nadal umierający i nie może się ruszać.

ocenił(a) film na 6
zombie001

Webb może używać chwytów marketingowych, które zwiększają tajemniczość projektu i sprawią,że produkcji będzie towarzyszył szum medialny. A i tak wszyscy wiedzą,że będzie tak jak zwykle
Dobra, ale niech ci będzie, WW pojawi się w MoS 2 jak Stan w Spidermanie

ocenił(a) film na 6
katedra

Za dużo teorii spiskowych się naczytałeś.

special_filmweb

To chyba będzie naprawdę dłuuugi film, tyle postaci nawsadzać, jeszcze plotki o Flashu i Metallo. Krótszy od Man of Steel nie będzie - to jest pewne.

ocenił(a) film na 8
special_filmweb

W DCU oskubali już Lois Lane z seksapilu, teraz na warsztat biorą Wonder Woman. No Gal Gadot wygląda atrakcyjnie, nieklasyczna uroda, pięknością nie jest. Co do biustu, który tak wiele przykuwa tutaj uwagi to wystarczy wklepać Gal Gadot w Google i jeden z pierwszy obrazków to:

http://sahost.easylife.tw/pics/201105/FastFive/Gal%20Gadot_01.jpg

Nieźle, nieźle. A poza tym czego to push-upy i magia kina nie zrobi. Co do ważniejszych spraw tj. umiejętności akorskich wypowiedzieć się nie potrafię. Nie znam babeczki.

Ciekawi mnie też jaki kostium zaprojektują. Ja liczę na wersję zbliżoną do tej z Flashpoint Paradox:
http://thanley.files.wordpress.com/2013/09/jlwarww3.jpg

- - -
A co do samego faktu umieszczania tak wielu postaci w jednym filmie to ja jestem zdecydowanym zwolennikiem. Już dawno DC zapowiedziało, że zrobią na odwrót jak Marvel. Dla mnie obydwie te strategie mają sens. Najpierw cameo/smaczek a potem osobny, pełnoprawny film. Oby swoje 5 min zaliczyli też Arrow i Flash. A może jeszcze Aquaman?

special_filmweb

Sam nie wiem, czy to troszkę nie przesada? Przecież film Batmana i Supermana już i tak w zupełności wystarczy wszystkim fanom. Po co jeszcze na siłę wciskać Dianę? Wiem, wiem, DC Trinity, ale to jednak tak, jakby już stworzyć "Justice League" bez osobnych filmów. Zaraz jeszcze Flash, Hal Jordan... I powrót do błędnego koła z przedwczesną ligą... Życzyłbym sobie, by rola amazonki była jednak epizodyczna.

Jeśliby jednak już Wonder Woman miałaby odegrać jakąś rolę, to stawiałbym na jakiś klasyczny strój, bez żadnych udziwnień, czy uaktualnienia. Sam kiedyś, dawno temu, byłem za "kurteczką", ale wtedy byłem fanem niezbyt wierzącym w prędką ekranizację "Justice League"-chwytałem się nadziei, byleby tylko szybko poszczególnych członków wbić w publikę. Teraz jednak zmądrzałem i uznaję jednak, by nie bezcześcić klasyki stroju.

ocenił(a) film na 6
Ketosz

Teoretycznie jej obecność może być uzasadniona. Jeśli film będzie, tak jakby, prologiem do JL, to WW powinna w nim być. Przecież ona, eS i Gacek są niejako uznawani za założycieli JL. Nie wiadomo, co też sobie tam obmyślił Snyder - może ma jakąś większą wizję, nad którą po kryjomu pracował z Goyerem.

Producent filmu w wywiadzie mówił, że Snyder w czerwcu przyszedł do nich, z gotową już historią. Tak więc, to nie było tak, że MoS zarobił na siebie, a WB pomyślało "robimy na szybko kontynuacje i pakujemy do nich wszystkich bohaterów DC". Poza tym udział WW, we wspólnym filmie o Batmanie i Supermeni, zwiększa szanse na solowy projekt z nią (może w 2016r?).

ocenił(a) film na 8
Ketosz

tyle, że jej rola ma być tylko jako cameo. Czyli kilka minut góra pewnie dostanie. To tylko taki wstęp/smaczek do osobnego filmu. Albo Justice League właśnie. Dla mnie dobry pomysł. Dali znać fanom, że się biorą na poważnie do sprawy.

special_filmweb

Praktycznie żaden dorobek aktorski, bomba.

Do tego ma akcent jak cholera, nie wiem, czy to pasuje, ale mniejsza.

Jak dla mnie jeśli występ WW będzie dłuższy niż typowe cameo, to nie napawa mnie to optymizmem. Jeśli jeszcze ma być w tym wszystkim Flash to będzie totalny przesyt postaci, co nie ma prawa zadziałać.

ocenił(a) film na 8
Pasieka17

Jakoś X-Meni i Avengers sobie radzą z wieloma postaciami, ale 3 (napisze słownie: TRZY) postacie to już przesyt.

MatiZ_3

Założenia komiksów są inne.

X-Men jest opowieścią o grupie mutantów, Batman, Superman, Flash i Wonder Woman (czyli już 4 postaci) to soliści potrzebujący dużo czasu na 'rozwój' na ekranie. Żaden z X-Menów poza Wolverinem nie istnieje jako pojedynczy superbohater, w przeciwieństwie do postaci o których mowa - wrzucanie do jednego filmu WW i Flasha przed solowymi produkcjami o tych postaciach jest wg mnie nieprzemyślanym ruchem.

Jeśli to nie będą tylko migawki, to postaci będą musiały 'skądś' się pojawić (bo nie było do tej pory solowych filmów Flasha i WW), co zabierze czas i będzie wiało nudą (bo ile genez w 1 filmie chce się oglądać?). Alternatywnie postaci pojawią się 'ot-tak', nie wnikając za bardzo, kto zacz (w końcu ludzie którzy kupią bilet sami wiedzą!), przez co będzie fabularna sieka i kino B-klasy.

Bardzo liczę na to, że sequel MoS będzie satysfakcjonującym filmem o Supermanie - bo MoS byłem zawiedziony, ale czuć było potencjał zawarty w takim podejściu do postaci. A z newsów wyłania się na razie obraz typu 'wrzućmy wszystkich na szybko do jednego filmu, bo Marvel już niedługo wypuści Avengersów 2, a my w lesie'. No i ma być WW, Batman, Doomsday, Luthor, Flash. Jak dla mnie 2x za dużo ważnych postaci, by je wszystkie dobrze poprowadzić w 2.5 godziny.

Pasieka17

Masz sporo racji w tym co piszesz, też mam obawy co do tego, jak to wyjdzie. Marvel wszystko ma uporządkowane, a tutaj jest mały rozgardiasz i nie wiadomo czego się spodziewać. Podejście Marvela wydaje się lepsze. Jedyna różnica jest taka, że dla mnie MOS był filmem doskonałym. <3

ocenił(a) film na 8
Pasieka17

Pomijając koniecznego złoczyńcę to Flash jest tylko w sferze plotek. Już Nightwing ma więcej sensu. Mnie się MoS bardzo podobał i podoba mi się podejście DC. Nie chciałbym po raz drugi oglądać w ten sam sposób budowanego uniwersum.

Pasieka17

Jeśli będzie to krótkie wprowadzenie postaci Wonder Woman np. do solowego filmu lub Justice League to ok, ale jeśli nie to w końcu się okaże, że przy natłoku bohaterów w drugim filmie o Supermanie będzie najmniej Supermana. A gdzie mówić o Lois Lane, czy o przedstawieniu Supermana jako Clarka. Już teraz więcej uwagi poświęca się Batmanowi, Wonder Woman, Luthorowi czy spekulacjom kto jeszcze się pojawi. Trzeba było od razu zrobić Justice League, a nie pakować wszystkich w film o Supermanie.

ocenił(a) film na 6
GibsonJS

Do JL to tam jeszcze sporo bohaterów brakuje, a próba kopiowania Marvela, z solowymi produkcjami, jest trochę żenująca... Dobrze, że WB próbuje to zrobić jakoś inaczej. Malkontenci zawsze się znajdą niezależnie od tego, co by robiło studio. Czy ich pomysły wypalą? Przekonamy się za 2 lata.

zombie001

To czy nie lepiej po prostu byłoby zrobić film JL, a nie ładować tylu bohaterów do filmu o Supermanie? Ale rzeczywiście, zobaczymy dopiero jak to wszystko wyjdzie w praniu.

ocenił(a) film na 6
GibsonJS

Snyderowi chyba nie w smak było robić JL, po MoS. Z różnych źródeł wynika, że w czerwcu tego roku przyszedł już do studia WB, z opracowaną historią o Supermanie i Batmanie. Także raczej po prostu chce to uniwersum budować po swojemu - nie za szybko (od razu przeskakując do JL), ale też i nie za wolno.

Zresztą według mnie WB ogłosi jeszcze jakieś dwa filmy z innymi superbohaterami na 2016 rok. Po prostu na razie kompletują solidną ekipę (reżyser, scenarzysta).

GibsonJS

Nie lepiej. MOS pokazał drogę i odnowił historię Supermana. Batman vs. Superman ukaże nowego Batmana i wprowadzi w jakimś tam minimalnym stopniu kolejnych bohaterów. To pozwoli przejść dość płynnie do JL, a jednocześnie na uniknięcie osobnych filmów, choć ja bym wolał JL w 2017, a wcześniej filmy z Flashem, Wonder Woman i Aquamanem.

special_filmweb

mi pasuje tylko mam nadzieje że sobaczy geneze postaci wonder woman

special_filmweb

Ciekawe jak tam idzie robienie masy. :D

ocenił(a) film na 4
Szejku

Ciężka praca przed Gal ale myślę ,że da radę :)