Oficjalnie zwiastun ma pojawić się dopiero 20 kwietnia, ale już można obejrzeć amatorskie nagranie.
http://wegotthiscovered.com/movies/full-batman-superman-dawn-justice-trailer-lea ks-absolutely-epic/
Jakie są Wasze wrażenia?
Moim zdaniem trochę przesadzili z tym ''mrokiem'' i ''powagą'', tak jakby na siłę chcieli różnić się od filmów Marvela.
Ale nie oceniam niczego z góry. Pożyjemy, zobaczymy. Oby to nie było pompatyczne widowisko, liczę na film na miarę dzieł Nolana.
Masz rację z tym przesadzonym mrokiem i powagą. To pasuje do Batmana, ale nie do Supermana. Trochę poważniej i mroczniej może być, ale nie muszą na siłę prześcigać Nolana. Liczyłem też, na więcej niż na kolejne ponure monologi z Supermanem w tle. Batman pojawił się tylko na chwilę, reszty nie pokazali.
a mi własnie się ten mrok podoba i moim zdaniem bardzo pasuje. To chyba dobrze że marvel jest bardziej na luzie a tu będzie mroczniej i poważniej nie? przynajmniej widać w tym wizję i pomysł reżysera a np taki batman to naprawdę nie wiem co go w życiu spotkało żeby mógł być komediową postacią jak iron man. :P
Btw. Byłem pewien, że po licznej krytyce MoS twórcy trochę pohamują z mrokiem, ale jest na odwrót! Boję się o Harley Quinn w Suicide Squad, pewnie też stanie się mroczna, poważna, zamiast wygłupiać się będzie prowadziła monologi o przeznaczeniu i sensie istnienia ;_;
Jak jest Batman to logiczne że będzie mrocznie,zwłaszcza że Batmana widzimy prawdopodobnie w Gotham,a owe miasto właśnie takie jest,ponure,brudne,deszczowe.Czarne chmury nad Metropolis,pomnik Supermana w cieniu(z napisem fałszywy bóg) wszystko to jest jak dla mnie symbolika.Nad samym Supermanem zbierają się właśnie czarne chmury.Będzie się działo,konsekwencję po MOS będą.Ludzie jak w prawdziwym życiu będą rozdarci między sobą,jedni będą chcieć widzieć w Supermanie bohatera/zbawcę,inni będą chcieli go przegonić,uważając go za diabła,słyszymy jak Lex Luthor mówi że diabły/diabeł nie pochodzą z piekła pod nami,lecz przybywają z nieba.
Marzenia,sam chciałbym żeby to uniwersum a także kolejne filmy z Batmanem miały taki klimat i scenografie jak w grach z serii Arkham,powiem że Affleck prezentuje się wybornie w kostiumie,tylko żeby nie przesadzili z jego głosem,już teraz jest lepszy od Bale'a,ale zbyt odrealniony
"po licznej krytyce MoS twórcy trochę pohamują z mrokiem"
Co było mrocznego w "MoS"? Wreszcie zrobiono dobry film o Supie a mięczakom się, w dupach, poprzewracało... To jest dopiero żałosne.
To, że wielu ludziom bardzo się nie spodobał MoS nie jest żadną tajemnicą. Wystarczy porównać średnią do innych adaptacji komiksów na jakimkolwiek portalu.
Wiem, że nie jest i jednocześnie jest to zupełnie niezrozumiałe. Dostaliby Supa ściągającego kotki z drzew, Clarka w okularach, którego "nikt nie rozpoznaje" - płakaliby, że ciągle to samo, naiwne i infantylne. Dostali Supa, trochę bardziej serio i dosyć brutalnego - też źle bo "zbyt serio, zbyt brutalnie".
Co masz tutaj? Film z Batmanem. Też ma być takim kolorowym guanem dla dzieci jak "Forver" czy "Batman i Robin"?
Od kolorowych, męczących filmów komiksowych masz serię Marvela.
krytyka MoS jest daleka od niezrozumiałej. Film po prostu jest poprowadzony w nudny sposób i zawiera perełki w rodzaju sceny z tornadem, która nie ma sensu.
"Film po prostu jest poprowadzony w nudny sposób". To opinia i kwestia gustu a nie fakt. Poza tym, nawet jeśli, to jakie były wcześniejsze filmy o Supie?
Dla mnie nudne było "Avengers" choć ciągle "coś się działo".
A co mnie obchodzą poprzednie filmy o Supermanie? Oglądałem je już bardzo dawno temu, nawet nie pamiętam, czy mi się podobały. Nawet jeśli nie, to nie ma to żadnego związku z oceną MoS.
Mówię tylko, że krytyka MoS jest daleka od niezrozumiałej. Jak dla mnie MoS wygląda o wiele lepiej niż większość filmów komiksowych, ale jeśli chodzi o jakość filmu jako takiego to plasuje się raczej nisko w stawce przez dziwne tempo, posiekanie scenariusza, ewidentne bzdury w fabule, Supermana-milczka i tak dalej.
Za BvS nadal trzymam kciuki, bo MCU mnie już męczy, ale nie udawajmy, że MoS to jakieś perły rzucone przed wieprze.
"nie udawajmy, że MoS to jakieś perły rzucone przed wieprze."
Kiedy jest to najlepszy film o Supermanie? Są niedociągnięcia, są bzdury ale jednak plusy przeważają.
Mrocznego nie wiele. Był pseudo mroczny. Nieudolnie robiony na kolejny film w stylu TDK.
Wyszło źle i ludzie to zauważyli.
MOS nie był nawet trochę mroczny. Dla mnie był w takich samych klimatach jak filmy Marvela.
Wcale nie przesadzili.W trailerze jest masa scen z Batmanem,a Batman jest mroczny,lokacje w których był to pewnie Gotham,a Gotham jest mroczne i deszczowe.Widzimy też Metropolis nad którym są czarne chmury,może to być symbolicznie,widzimy też że czarne chmury zbierają się nad samym Supermanem,zostaną pokazane konsekwencje wydarzeń z MOS.
A mi podoba się że jest mroczny i poważny, na to właśnie liczę, inaczej się zawiodę. Nie lubię filmów Marvela bo są sztuczne i cukierkowe jak 90% filmów akcji z aktorami którzy kompletnie psują takie filmy. O obsadę Batmana vs Supermena też się boję. Ale o ile oni będą w maskach, będzie dobrze.
YEAAA NO PO PROSTU MEGA !!!!!!! brak słów na to czekałem ! teraz tylko na HD :) bo sporo elementów tam nie widać , thx
Zwiastun beznadziejny. 20 sekund czarnego ekranu, polowa trailera to rzut na mroczne (?) Metropolis i parę ujęć Supermana na przygnębiającym tle, nawet ujęcie z nim na niebie jest jakieś zimne.
Powinien być zachowany jakiś minimalny kontrast, dać jakieś sceny 'dzienne' w pierwszej (supermańskiej) minucie, a potem jak chcą jechać z super mhhocznym batmanem to niech im tam będzie. Mnie osobiście męczy stylistyka w której jedyne źrodło światła to błyskawice w takt ogłuszających bębnów.
Zapowiada się taki mrok i powaga, że MoS będzie przy tym wyglądał jak maraton uśmiechu.
Stary może zapisz się na jakieś studia filmowe... widać masz potencjał i zajawkę :P
A jeśli chodzi ci o realia TDKR to przypominam, że komiks zaczyna się w dosyć upalnej atmosferze. Nie przypominam sobie, żeby ciągle tam lało i było ciemno jak w d.
Dopóki nie obejrzymy pełnego filmu ciężko nam stwierdzić jak on będzie wyglądał.
Może cały film powinni dać żebyś sobie na YouTube obejrzał ?? Bez jaj to tylko pierwszy zwiastun
Śmiać Mi się teraz chce z tych wszystkich którzy disowali Affleck'a. Jeszcze wczoraj z kolegą się spierałem o to, że w mojej opinii wypadnie bynajmniej bardzo dobrze ( wzrost, masa ciała, dające rade aktorstwo ), a On jako typowy ludek wieszał psy na aktorze. A rękę sobie dam uciąć że jak wszyscy zobaczą to w poniedziałek od razu zmienią zdanie co do wyboru Go na nowego Batmana........bo..... wygląda wyje***cie ! I ten głos
Przecież Affleck w trailerze nie pokazał nic. Jedna kamienna mina i głos za który wszyscy atakowali Bale'a...
Widzę że głuchy też jesteś.Głos zupełnie niepodobny i w innym stylu niż Bale.Tutaj był bardziej mechaniczny i straszniejszy,brzmiał jak villain co już ludzie zauważyli.
Kiepski zwiastun co wcale nie oznacza że film będzie słaby. Mogliby pokazać chociaż przez chwilę Wonder Woman. Po drugie to jest w końcu nowy Batman czy kontynuacja MoS? Bo kolorystyka bardziej pasuje do pełnoprawnego filmu o Batmanie niż kolejnego filmie o Supermanie.
Wydawało mi sie że mieli się skupić tu bardziej na batmanie ale po zwiastunie tak się nie zapowiada.. Ogólnie jak na razie zwiastun bardzo słaby ze względów kolorystycznych szczególnie. Za mało kontrastów, sama czerń. Może oficjalnie w HD coś się poprawi. Poczekamy, zobaczymy ale jak na rzie ta panorama miasta też nie zachwyca a efekty przypominają grę komputerową.
A ja myślałem że ten film będzie tworzeniem się Ligii Sprawiedliwych gdzie po krótkiej bitce Batmana z Supermanem do akcji wkroczy Wonder Woman. I stanie się ona na równi ważną postacią co gacek i supcio. Widocznie się myliłem, DC nie potrafi tworzyć takich rzeczy jak Marvel. Zamiast tego będzie długie tłuczenie się dwóch osiłków okraszone patetycznymi dialogami i mrocznymi obrazami, tak bardzo mrocznymi że momentami nic nie będzie widać:) Oczywiście mogę się mylić i film będzie świetny.
Ale Affleck na razie na plus. Głos ma kozacki i w tej zbroi wygląda jak robocop:)
Przecież do filmu kupa czasu a ty oczekujesz już Wonder Woman i nie wiadomo czego? nie wiemy jaką rolę będzie mieć WW.
Z trailera można wywnioskować że będą pokazane konsekwencję tego co wydarzyło się w MOS.Widzimy Metropolis nad którym są czarne chmury(symbolika jak dla mnie) widzimy pomnik Supermana w cieniu,z napisem "fałszywy bóg".Nad samym Supermanem czarne chmury się zbierają,ludzie będą podzieleni,jedni będą chcieli widzieć w nim bohatera i zbawcę,inni będą go potępiać,bać się.To wykorzysta Lex Luthor który w trailerze mówi że Diabły/Diabeł nie pochodzi z piekła pod nami,lecz przybył z nieba(nawiązanie do tego że Lucyfer był aniołem,który upadł z nieba do piekła).Można też tutaj przytoczyć słowa Johnatana Kenta z MOS który mówił młodemu Clarkowi że kiedy on objawi się światu,my ludzie będziemu musieli na nowo zdefiniować co znaczy człowieczeństwo(czy coś w ten deseń).
Po pierwsze to jest kompletny, oficjalny zwiastun - trailer tego filmu czy tylko jakiś krótki teaser jak ostania zajawka Gwiezdnych Wojen? Bo jeśli to pierwszy zwiastun to porażka, taka mroczna pustka, zero treści, zero sensu, zero scen. A cały ten patetyczny bełkot o diabłach można o kant d..y potłuc:) Snyder pogubił się w swojej wizji. Zapomniał że ma kręcić filmy o superbohaterach/ikonach a nie przypakowanych psychopatach/bogach.
To będzie film o superbohaterach,chyba mało komiksów przeczytałeś.Albo tylko te cliche.
Superman będzie się zmagał z losem superbohatera.Będą jak widać ukazane konsekwencje tego ci się wydarzyło,i tego kim jest.Chcesz proste historię jak choćby w Strażnikach Galaktyki czyli "znalezc artefakt,uratować świat przed złym panem,koniec"to powodzenia.
I teraz oczywiście zacznie się nagonka na film, bo bardzo mroczny, bo batman ani supek nie będą puszczać do siebie żarcików na poziomie jak w Avengers. Już słabo się robi od takiego pie_olenia.