PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Tak jak w temacie, kto widział, co wam się podobało, co nie (Mi osobiście więcej było tego drugiego).
Film jest strasznie rozczarowujący, i mówię to jako zagorzały nerd. Chciałbym go bronić ale po prostu nie mam żadnych argumentów...

Czekam na komentarze ludzi którzy film już widzieli i mogą się podzielić wrażeniami.

ocenił(a) film na 8
hellpopson

Czekałam zbyt długo na ten film, więc czegokolwiek bym nie dostała na sali kinowej powodowało by eksplozje szczęścia. Minęły 4 lata od filmu Nolana, więc jak tylko film się zaczął i usłyszałam świetne dzieło Zimmera ręce mi sie trzęsły, że aż nie mogłam utrzymać popcornu. Momentami film się ciągnął. I mam tu namyśli sceny z Clarkiem i Lois Lane. Jakieś bezsensu. Scena gdy Lois próbuje wyłowić tę laskę/dzidę z kryptonitem podczas gdy cały sufit się zawala, totalny idiotyzm.
Być może jestem jedyna ale Affleck jako Batman, totalnie mnie zaskoczył i przebił Batka Nolana. To samo Lex. Genialnie zagrane. Nawet Cavill (nie jako Clark) mnie pozytywnie zaskoczył. Rola Supermana wyszła mu lepiej niż w poprzednim filmie.
Wiele osób zarzuca że film był przepełniony, mi jakoś zbytnio to nie przeszkadzało. Był to pierwszy film nowego uniwersum ale mogli to rozłożyć inaczej ktoś zresztą już to opisał -> http://www.filmweb.pl/film/Batman+v+Superman%3A+%C5%9Awit+sprawiedliwo%C5%9Bci-2 016-687215/discussion/Warner+Bros+powinno+ju%C5%BC+8+lat+temu+zrobi%C4%87+DCEU,2 761662

Być może nie jestem obiektywna i będę smażyć się za to w piekle, ale film naprawdę mi się podobał i po wczorajszym seansie na film z pewnością pójdę idę drugi raz.Nie jest wykluczone że ocenę zmienię.

ocenił(a) film na 2
The_Joker_Mr_J

Każdy ma swoje zdanie, żałuję że nie bawiłem się na filmie tak dobrze jak ty :(
A teraz kilka wtf
Bruce i jego prorocze sny z flashem WTF?
Bruce który wybija więcej przestępców niż Punisher WTF??
No i ten Doomsday który wygląda jak troll z "Władcy pierścieni" i w pewnym momencie zachowujący się jak King kong...
Krótkie filmiki z przyszłymi członkami JL straszliwie marne. No może oprócz Flasha...
No i ostatnie zdanie Bruce'a którego nie zacytuję i nie chcę go przekręcić... Może ktoś pamięta?

ocenił(a) film na 8
hellpopson

Podczas snu z flashem to prawie nie wydarłam się na całą sale kinową. Tak bardzo skojarzyło mi się z Flashpoint paradox że poziom ekscytacji poszybował w górę. Teraz jeszcze bardziej chcę zobaczyć JL. Chociaż strój mi się nie podobał, ale był słabo widoczny więc nie mam co na razie narzekać.
-Bruce jest po swoim załamaniu
-Superman bardzo niebezpieczny
-wku.rw Batmana wzrasta
-Superman okazuje się nie być zły
-Batman wkurza się jeszcze bardziej
-Batman wybija wszystkich jak leci by uratować mame
Na resztę nie mam wytłumaczenia bo w ogóle m nie przeszkadzało. No może oprócz Doomsdaya, ale jego to w ogóle jako postaci nie lubię.

ocenił(a) film na 3
The_Joker_Mr_J

A tak z ciekawości, to gdzie to oglądałaś? Bo w Polsce jest dopiero 1 Kwietnia

ocenił(a) film na 8
CesarzTemeri

Mieszkam w Austrii, ale wybrałam się na przedpremiere. Normalnie to do kin wychodzi bodajże 25 marca

hellpopson

w filmie za duzo bylo watkow nawiazujacych do filmow, ktorych jeszcze nie ma. Smialo mogli pozbyc sie sekwencji koszmarow sennych Batmana, byly fajne ale mieszaly troche w odbiorze.

Slabiutkie efekty CGI w walce z Doomsdayem. Rewelacyjny Afleck jako Batman. Wonder Woman bardzo fajna. Ogolnie film oceniam na dobry. ale zeby ocenic ten film na 2... serio? Nie byl az taki zly. Jak dostaniemy wyjasnienie wszystkiego w Justice leauge bedzie OK.

ocenił(a) film na 6
sloniu_r

Bo to teraz taka nowa moda. W końcu na "nieomylnym" RT ten film zjechano, zatem teraz wszyscy muszą iść za ich przykładem... jak szczury za Flecistą z Hameln.

ocenił(a) film na 2
ash_williams85

Wypraszam sobie, nigdy nie zaglądam na RT aczkolwiek wiem o co ci chodzi i niestety muszę przyznać rację bo nawet wśród znajomych znam kilka osób które kierują się recenzjami z różnych portali i to zresztą nie tylko przy filmach ale również muzyce itp. I też tego nie szanuję.

Dałem ocenę 2/10 ze względu na opisy przy każdym punkcie, jest mi wtedy o wiele łatwiej a określenie "Bardzo zły" zgadza się zupełnie z moim odbiorem. Uwierzcie mi że bardzo chciałem żeby film mi się spodobał ale po prostu nic tam się nie trzyma kupy :( Być może wersja z kategorią R to naprawi :/

ocenił(a) film na 6
hellpopson

No chyba, że tak.