PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Na portalach zagranicznych jest znaczne wyższa. Nie oglądałam jeszcze tego filmu. Co z nim jest nie tak? Większość filmów o bohaterach zaraz po premierze ma bardzo wysoką ocenę. Wynika to z tego, że jest to ocena osób, które wybierają się na dane dzieło do kina. A jak wiadomo ludzie do kina wybierają się na film, który na 80% im się spodoba. Dopiero z czasem ocena na portalu się się normuję, bo dochodzą opine osób, które nie do końca przepadają za tym gatunkiem. Tak więc drodzy fani filmów o bohaterach: Skąd u Polaków taka niechęć do tego filmu, zwłaszcza, że w przeciwieństwie do zagranicy jesteśmy świeżo po premierze i nasza ocena na pewno jeszcze spadnie

ocenił(a) film na 7
Kenoz

Ludzie mogli się pogubić w tym filmie, jeśli nie uważali ;) Także ci, którzy liczyli na to, że pojedynek Batmana z Supermanem to będzie coś wielkiego, mogli się rozczarować.

ocenił(a) film na 7
Kenoz

Film nie jest bardzo dobry to fakt. A po drugie ludzie przyzwyczajeni do stylistyki marvelowskiej nie uchwyca swiata DC. Film na razie ma cos okolo 600 mln w box office. Zobaczymy czy dobije do 800, a moze i ponad...

Qjaf

Zobaczymy czy dobije do 800? Taki wyniki będzie miał na luzie. Pytanie brzmi czy dojdzie do 1500, bo granicę miliarda spokojnie przebije.

ocenił(a) film na 7
Waszes

Serio? Codziennie ogladam te box office`y i tak powoli to plynie. To sie ciesze :)

Qjaf

Powoli ? $588M w 8 dni to powoli ? Ten weekend zakończy gdzieś pewnie w okolicach $750M albo i lepiej Wiadomo było już od samego początku że przecież nie będzie zarabiał w takim tempie jak TFA czy choćby Jurassic World, również z uwagi na porę roku w której jest emitowany

ocenił(a) film na 7
Luke87

Recenzje pewnie tez zrobily swoje. Fenomen filmu JW jest dla mnie nieodgadniony :)

ocenił(a) film na 6
Waszes

Film zalicza takie spadki, że nie wiem, czy doczłapie się do miliarda.

Kenoz

Bo w Polsce nie tylko dzieci uczęszczają na tego typu filmy, proszę Pana. Pozdrawiam serdecznie.