a przecież film nie ma jeszcze oficjalnej nazwy to po co w ogóle ktoś to zmieniał ? Na razie trzeba poczekać.
a ja w ostatnich info widziałem, że tytuł roboczy to ciągle Man of Steel 2 ;) Mniejsza z tym, w takim razie.
Możesz to jakoś potwierdzić? Goyer kilka tygodni temu mówił, że kolejność w tym tytule nie jest jeszcze ustalona, a Warner zaklepał obie domeny w międzyczasie.
To chyba obowiązująca wersja na ten moment, ale na sto procent to jeszcze o niczym nie świadczy.
http://www.supermanvsbatman.com
Taki adres też zajęli. Przenosi do strony DC Comics, która też jest własnością koncernu Warner Bros.
Ten link wyżej to chyba fake jakiś, brakuje tam litery "s" w "vs". Prawidłowy adres http://www.batmanvssuperman.com należy jednak do WB tyle, że jest w tej chwili niedostępny. Logo ze strony, którą podał John_Shepard jest też chyba jeszcze nieoficjalne, mimo, że zostało pokazane na Comic-con w San Diego (przynajmniej taka jest moja opinia)
Moim zdaniem powinno być właśnie "Superman vs. Batman" skoro Kal-El jest głównym bohaterem, ale ponoć jednak ma być "Batman vs. Superman". Snyder powiedział gdzieś w zeszłym miesiącu, że bardziej prawdopodobny jest właśnie ten ostatni tytuł i wygląda na to, że faktycznie na nim stanęło.
Tylko, że jeszcze nikt nie powiedział, że Superman będzie tam głównym bohaterem :/
Mnie kolejność wymienionych postaci w tytule jest obojętna, jedynie zamiast tego "vs" wolałbym słowo "and" lub po prostu "&;".
Batman ma być drugoplanowym, więc wychodziłoby na to, że głównym będzie Superman. xD
To na razie tylko pogłoski, bo twórcy nabrali wody w usta i praktycznie nic oficjalnie nie wiadomo :/ Mogą mówić, że będzie drugoplanowy żeby uspokoić fanów Supermana, a później wyjdzie, że 2/3 filmu to Batman xD (czego oczywiście bym nie chciał).
No chyba że tak. ;/ Kurczę, ja bym chciał więcej Supermana. Batman miał już kupę fajnych filmów a o Kal-Elu kręcili jakieś potworki w rodzaju "Superman IV". ;<
a ja jestem przeciwny takim badziewnym tytułom jak "Batman vs Superman" albo na odwrót, odrazu mi sie nasuwają jakies gówniane filmy klasy B jak widze takie tytuły. Oficjalny tytuł musi byc "World's Finest" albo "Men of Tomorrow"