Słuchajcie , wiem że "Man of Steel" nie był satysfakcjonującym filmem . Trzeba wybaczyć Zackowi Snyder i dać drugą szansę . Jestem wielkim fanem uniwersum DC i znam się na historii prawie wszystkich bohaterów ( między innymi mojego ulubieńca Batmana ). Nie przepadam za Supermanem ale naprawdę "Marvelowskie dzieci" wiecie jak trudno taką postać wsadzić do filmu? Zanim zaczniecie oceniać , weźcie chociaż jeden komiks z tym bohaterem . I jak , łatwo ? Tak wsadzić taką postać w film , żeby go ukazać tak jak w komiksie ? Snyder starał się pokazać nam Nolanowską wizję Supermana , cóż nie wyszło mu . Kontynuacja "Człowieka ze stali" również odbiega od komiksu . Trochę przesadził z tym "bogiem" . To i tak nie zmnienia faktu , że film był w miarę przyzwoicie dobry . Jak narazie "ten" Superman ma najlepszą wizualizację ze wszystkich jego poprzedników . Henry Cavill zagrał na tyle ile mógł . Ben Affleck ... może nie jest to Nolanowski Batman ale najbardziej przypomina tego z komiksów . Głos ma idealny jako Batman . Zagrać go , zagrał i to dobrze . Niestety ... niezmienne zasady Batmana zostały złamane w filmie .Gdyby zagrał Affleck z wizualizacją Balea myślę , że by już nie mógł go nikt zastąpić . Jedynie co mogło zepsuć nam seans to polski dubbing .Nie ma sensu poruszać wszystkich aspektów filmu .
Film podsumowując może nie był tak "idealny" jakiego wyczekiwaliśmy , nie jest to kolejna Nolanowska saga ale god dammit jest w porządku . Film nie jest porażką i warto na niego iść do kina . Choć ma wiele "błędów" jest dobrym filmem. Pewnie ponad połowa ocen jest od dzieci Marvela albo osób które nie widziały filmu i kierują się wypowidzą "znanego i szanowanego" krytyka , który dosłownie pupe wie na temat DC lub "kinowych nerdów" , którzy przychodzą do kina raz na 6 miesięcy , i się zachwycają lub panikują . Każdy ma swoją opinię - ale nie oceniajmy ksiązki po okładce tak samo , filmu po plakacie .
P.S. Wytykacie temu filmowi same błedne , złe sceny . Dobra , zgadzam się z tym ... a co z resztą filmu ? Jeżeli jesteśmy przy błędach - czemu ten film ma zasługiwać na 6/10 a Avengersy lub Kapitan Ameryka 7/10 ?
Dzięki za uwagę ;)