PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 129 tys. ocen
5,8 10 1 129368
4,5 55 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Ja jestem z tych co pokochali Snyder-verse i mimo iż okazało się nie udanym eksperymentem chciałem zaznaczyc ze te 3 filmy co są łączą się nam w fajną spójną historię - jak to najpierw supek jest solo potem dostaje Batmana i WW zaś w ostatnim filmie mamy cały gang. Takze mimo iz Ben Affleck już odszedł i kolejnych fimów nie bedzie to miejmy swiadomosc ze te 3 co są tworzą fajną , zamkniętą Trylogię ; )

ocenił(a) film na 7
mordarg

To nie jest żadna trylogia

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

Ale fabularnie te filmy się zazembiają i jeden wynika z drugiego. W BvS Doomsday powstaje z Ciała Zoda a Batman ma cisnienie na rozwalone bloki z MoS. Zaś w JL mamy wskrzeszanie Supka który padł w BvS( nie wspominając już o wątku WW który ciągnie się przez 2 filmy). No i jest konkretny ciąg wydarzeń dzięki temu mogą te filmy jak najbardziej robić za trylogię bo chyba nie powiesz mi że nie?

ocenił(a) film na 7
mordarg

To jest uniwersum, tak jak ma Marvel, teraz w tym uniwersum DC jest też Suicide Squad, Wonder Woman i Aquaman przecież

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

lol wiem przeciez ale w ramach tego uniwersum te filmy stanowią swoistą trylogię gdzie takie SS np stoi kompletnie zboku bo w żaden sposób nie łączy się z wydarzeniami z głównego nurtu. Co Ty miales mnie za trepa który nie jest świadomy obecnosci DCEU i mysli ze te filmy są jakąs trylogią tak jak trylogia Nolana? proszę Cię trochę wiary w ludzi. Wiem co to DCEU , jestem fanem a trylogia Mos BvS i JL to se po prostu nieoficjalnie chyba moze istniec nie?? na otarcie łez.

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

https://www.youtube.com/watch?v=rKaubRuZE8g i i zobacz se to tak na pojednanie. Genialny klip łączący wszystkie filmy DC EU so far.. ; 0

ocenił(a) film na 7
mordarg

Nadużywasz słowa se

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

eee no ciekawe spostrzeżenie ale w tych wszystkich wypowiedziach słowa 'se" użyłem 2 razy także hmmmm Se Nie nadużywam...

ocenił(a) film na 1
mordarg

Ty bo ci zaraz żyłka pęknie xDDD

ocenił(a) film na 8