PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Jeśli mimo wszystko wybieracie się na seans, idźcie na 2D, 3D jest do bani. Co do samego filmu to więcej w nim Batmana niż Supermana i dobrze. Kreacja Afflecka jest miłą niespodzianką, to samo się tyczy Jeremy Ironsa i Gal Gadot. Aktorstwo Henry Cavilla i Amy Adams to totalna porażka. W Człowieku ze stali bardziej się popisali, przypuszczam więc że to wina Snydera, którego przerosło wplecenie zbyt wielu wątków i bohaterów. Marvel budował swoje Uniwersum około 8 lat, DC musiało szybko nadrobić i stworzyć podwaliny pod pozostałe filmy z bohaterami Justice League. Niestety zrobili to kosztem BvS. Film jest chaotyczny, nielogiczny i strasznie ciężki a momentami nudny. Przyczyna walki głównych bohaterów jest żenująca ale to i tak nic w porównaniu z przyczyna ich pojednania...oczy i uszy zaczęły mi krwawić a ja nie mogłem w to po prostu uwierzyć. Najgorszy jest jednak fakt, że nic nie jest nas w stanie w tym filmie zaskoczyć. Dlaczego? Ponieważ wszystko pokazali w zwiastunach, głupie ch…!!! Podsumowując, daje 6/10, tylko ze względu na piękną Wonder Woman, zaskakująco dobrego Batmana i świetnego Alfreda.