PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129776
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

brak spojnosci, logiki, tego "błysku" ktory trzyma uniwersum Avengers. DC chyba juz nigdy nie dorowna MARVELOWi.

ocenił(a) film na 7
pankx

dobra dobra idz fanboju gdzie indziej

ocenił(a) film na 7
Darado

ale on ma rację

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

jaki "błysk"trzyma uniwersum Marvela?, całe MCU nawet w połowie nie dorównuje trylogii Nolana pod względem spójności czy logiki,skąd pewnośc ,że DC nigdy nie dorówna Marvelowi?, przecież DC ma lepszych villanów i herosów , wystarczy,że poprawią kilka rzeczy i DC zmiecie Marvel pod względem artystycznym i finansowym

ocenił(a) film na 7
Darado

No to zaczęli bardzo źle w takim razie już :)

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

początek nienajlepszy :)

ocenił(a) film na 7
Darado

nie wiem dlaczego nie mogli włączyć już tych Batmanów z Bale'm do uniwersum DC a nie zrestartowali wszystko od Człowieka ze stali. Według mnie to był największy błąd

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

świat wykreowany przez Nolana nie pasował do wizji uniwersum jak i sama postać Batmana

Darado

JA tam akurat nie jestem żadnym fanem ani Marvela ani DC, ale ten film był jak dla mnie tragicznie słaby. Wytrzymałem półtorej godziny i wyłączyłem, nic tylko gadanie i zero jakiejkolwiek akcji.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

to straciłes końcowkę , gdzie było sporo akcji ,

Darado

jakoś nie żałuję. Aktorsko zarówno Batman jak i Superman to porażka jak dla mnie. Nie to co Bale.

użytkownik usunięty
pankx

"nigdy nie dorowna"
Boże broń. Już wystarczy, że będzie lepsze.

użytkownik usunięty

Ale filmy WB na kanwie DC nie są lepsze od MCU.

O deadpool, czy w ogóle części filmów o X-ach nie wspominam.

użytkownik usunięty

Czy to jest jakiś kompleks?

ocenił(a) film na 5

Yup. Można zauważyć kompleks fanatyków DC nie potrafiących znieść tego, że zły film został skrytykowany.
Jakoś żaden fan marvela nie świruje, że ktoś powie, że nowe FF jest żałośnie słabe.

użytkownik usunięty
Dealric

Fanatyk DC, od kiedy? Gdzie w tym temacie wyrażam rzeczony przez ciebie kompleks? Jedyne co wyraziłem to moją opinię. Argumentacja "ale przecież to tamto siamto" nie jest mi do niczego potrzebna ani nawet nie wprowadza zalążków chęci do polemiki. To już prędzej takie pitu pitu od niechcenia.
Są jednak fani marvela którzy świrują już dobrze wiesz przez co, a Fox i Marvel ze sobą konkurują.

ocenił(a) film na 5

Gdzie w tym temacie stwierdzam, że to właśnie Ty jesteś fanatykiem?;)

użytkownik usunięty
Dealric

A po cóż inaczej miałbyś pisać do mnie bez żadnego powodu i wspominać o fanatykach?

ocenił(a) film na 5

A po cóż ty miałbyś bez powodu pisać o kompleksach?

użytkownik usunięty
Dealric

Moje pytanie było czysto hipotetyczne, bo miałem wątpliwości co do celowości postu dyskutanta.

ocenił(a) film na 5

Zapewne rownie celowy co twoj pierwszy post

użytkownik usunięty
Dealric

Wręcz przeciwnie, tudzież on nieudolnie usiłuje polemizować na poziomie przedszkolnym, a ja wyrażam opinię.

ocenił(a) film na 5

Zabawny z ciebie chłopiec ;)

użytkownik usunięty
Dealric

Prócz tego popełnił karygodny błąd myślowy - błędne koło.

użytkownik usunięty

Stwierdzenie, że filmy DC nie są lepsze od MCU, czy Dedpoola, to przedszkolna retoryka?

Mogę Ci rozpisać całą elaborat, co tam jest do kitu- te film nie spełniają roli rozrywkowych widowisk, a w skali ambicji ( bo to ambitne kino podobno jest, ciemne filtry i te sprawy) to już w ogóle dno. No ale po co skoro ty i tak kręcisz się w koło i piszesz dużo mądrych słów, żeby się wyróżnić, bo ty masz inne zdanie.

No i tak to wygląda. Nie prezentujesz żadnego stanowiska. Ty po prostu jesteś alternatywny dla samego bycia takim.

Co potwierdziłeś poniekąd przy dyskusji o Image Comics i wynikach finansowych B v S.

Ot podręcznikowy pseudo intelektualizm.

użytkownik usunięty

Zacytuj mi wypowiedź, w której nazywam to kino ambitnym i coś tam mówię o filtrach, a potem mów o pseudo-intelektualizmie - to jest właśnie m.in przykład twojego kręcenia się w kółko.
Jestem alternatywny dla kogo, czego? To, że wyrażam własne zdanie (nie prezentuję stanowiska?) nie powinno nikogo dziwić, ani tym bardziej ktoś nie powinien mieć do mnie przez to pretensji.

użytkownik usunięty

Ano przedszkolna, bo repliki "ale przecież..." najczęściej sygnują dzieci w przedszkolu. Równie bezsensowne byłoby poczęcie stwierdzenia o odbiorze walorów estetycznych od "Każdy normalny człowiek..." czy "Żaden normalny człowiek...".

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Masz nauczkę, bo nie wiesz co mi odpisać, czy po prostu nie chce ci się pisać i wolałeś sobie personalnie poironizować?

https://www.youtube.com/watch?v=T1vW8YDDCSc
Polecam na przyszłość i pozdrawiam nieodpisywanie mi. Przytoczę ten post przy wszelkiej próbie odstępstwa od reguły.

użytkownik usunięty

Na polityka byś się nadawał. Zero treści, milion słów.

użytkownik usunięty

Ładnie recytujesz czyjeś litanie. Ale teraz napisz coś ponad ten cztero-wyrazowy szereg, boś treścią, jak zwykle, to niezbyt się popisał.

użytkownik usunięty

Powiedział gościu który twierdzi, że Marvel opłaca recenzentów. Nawet mi Cię nie żal.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Wszystkich masz na myśli które? Rozwiń to swoje "pseudo" i dlaczego niezależnego, bo jak nic uciekasz się tylko do ogólników.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

Bardzo ciekawe, że siedzisz mi w głowie i wiesz o czym myślę. Ale dużo ciekawsze będzie to gdzie doszukałeś się głębi w moich wypowiedziach, mój ty prymusie intelektualny, co to jak nie umie merytorycznie rozwiązywać dyskusji ucieka się do najprymitywniejszych środków.

użytkownik usunięty

Właśnie problem w tych słowach jest taki, że są puste. Żadnej głębi się tutaj doszukać nie idzie.

użytkownik usunięty

To mam rozumieć, że oczekiwałeś jakiejś głębi i esejów filozoficznych?

użytkownik usunięty

Sorry, zapomniałem. W końcu to Filmweb.

użytkownik usunięty

Zapomniałeś? Przecież sami nawet nie prezentujecie wymaganego przez siebie poziomu. Taki Filmweb i takie standardy.

użytkownik usunięty

Dokładnie, takie filmweby, takie Diclaimery.

użytkownik usunięty

Takie TheSakuy i Dante coś tam, "panowie elokwentni".

użytkownik usunięty

"Dante coś tam" ? Wyjęte żywcem z żałosnego bloga katedry. A więc multikonto, albo psychofan ?

użytkownik usunięty

Multikonto. Będzie zabawniej.

użytkownik usunięty

Hmm,coś w tym jest.

Katedra podobnie wysyłał mi linki do tego wykładu celebryty z yt.

BTW Nie wiem jak można pisać o jakimś kompleksie filmów Marvela w kontekście tego co wypluwa z siebie WB.

Metka dobrych filmów komiksowych przylgnęła do nich tylko przez Noalnowe Batmany.

Co dobrego mieli przez ostatnie parę lat? Lanterna?Hexa?

MOS i B v S to bardzo dziwne filmy i ja bym bardziej postrzegał zachwyt nad tym w kategorii gulity plesaure, aniżeli na serio.

Przecież WB za przeproszeniem g ma w tym zakresie.

Od Marvela ciągle wychodzi coś dobrego. Guaridiani, Winter Solider, Iron Many, teraz Civi War, Deadpool- wiem Fox to robił, ale chodzi ogólnie o wszelkie filmy bazujące na marce.

użytkownik usunięty

Nie jestem "czymś tam".Dehumanizowanie rozmówcy, tylko dlatego, że Cię nie lubi i się z tobą nie zgadza- klasa.

użytkownik usunięty

Nom, klasa:
http://www.filmweb.pl/film/Untitled+Blade+Runner+Project-2017-630798/discussion/ Informacje+o+filmie.,1718843?page=2#post_14338240

użytkownik usunięty

Wklejasz linki do dyskusji wyrywając wszystko z kontekstu.

Katedra sobie bardzo ciężko pracował na takie traktowanie, parę lat snobowania i nerwicowego p****** głupot ot i takie efekty.

użytkownik usunięty

Kontekst nie ma tu nic do rzeczy, nie ma żadnego "kulturalnego" usprawiedliwienia dla tego typu rynsztoku. Nie udawaj pana wysokiej kulturki, bo w zestawieniu z tym wypada to po prostu komicznie.

użytkownik usunięty

Każdego traktuje tak jak sobie na to zapracował.

Skończ p**** i siać ferment.