PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Wrażenia na świeżo po wczorajszym seansie przedpremierowym ...

Plusy:
+ efekty specjalne, sceny akcji i walk - w szczególności te z udziałem Batmana
+ aktorstwo - jest naprawdę dobrze; w tym elemencie najmocniejszy aspekt to duet Affleck - Irons (Alfred - mistrzostwo)
+ to niesamowite uczucie, gdy widzisz razem na ekranie Batmana, Supermana i Wonder Woman
+ Batman - brutalny i bezwzględny, takiego jeszcze go nie widzieliście
+ Wonder Woman - jest jej mało, ale jak już się pojawia - jest świetna
+ muzyka - idealnie wpisuje się w klimat, Zimmer i Junkie XL w formie
+ brak poczucia znużenia

Minusy:
- montaż - pierwsza połowa filmu chaotycznie posklejana, bez ładu i składu przechodzimy od sceny do sceny; druga połowa filmu - zdecydowanie lepsza pod tym względem
- motywacja Supermana do konfrontacji z Batmanem - taka jakaś nijaka, wzięta od czapy
- Lex Luthor:
Dla jasności - nie mam problemu z Eisenbergiem; nie sądzę, by wybór aktora był nietrafiony. Bardziej przeszkadza mi wizja tej postaci. Na początku mamy Luthora grającego ... Eisenberga, a raczej Eisenberga grającego Eisenberga, potem dostajemy Luthora - Jokera, by na końcu otrzymać człowieka kompletnie obłąkanego.

P.s. Affleck w stroju Batmana - prezentuje się wyśmienicie, wygląda jak żywcem wyjęty z komiksu.

To kilka moich przemyśleń. Film jak najbardziej polecam, może i szału nie ma, ale jest na co popatrzeć. Warto przed seansem obejrzeć (lub odświeżyć) sobie "Man of Steel".