PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Czy film będzie zgodny z filmami Nolana, czy to osobna historia?

ministertornister

To sobna historia

ministertornister

Nowa historia

ocenił(a) film na 6
wort801

dzięki

ocenił(a) film na 10
ministertornister

na szczescie nowa a nie te nudy od Nolana

ocenił(a) film na 7
normalny77

Przecież Nolan zrobił najlepszego Batmana zaraz po Powrocie Batmana. WTF

Himiteshu

Najlepszego Batmana ?? Zapomniałeś dodać, że wg ciebie ; )

nudecroft

No nie zapomniał, bo każdy człowiek używa takiego skrótu myślowego. Przecież wszyscy doskonale wiedzą, że obiektywnie ocenić czy film jest dobry czy zły, więc czepianie się "ALE WEDŁUG CIEBIE" jest całkowicie bezsensowne.

donmaslanoz14

No dobra.

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Nolan zrobił dobry film sensacyjny nic więcej bez klimatu i magii komiksu

użytkownik usunięty
Himiteshu

Idź sobie indoktrynować ludzi gdzie indziej.

ocenił(a) film na 7

nie

użytkownik usunięty
Himiteshu

To najpierw naucz się być przekonujący.

ocenił(a) film na 7

nie

użytkownik usunięty
Himiteshu

To dostaniesz bana na do widzenia albo tymczasową blokadę komentowania za spamowanie skrzynek odbiorczych użytkowników pozamerytorycznymi wpisami i szlus.

ocenił(a) film na 7

Masz jakieś szwabskie korzenie? :)

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

ja sie akurat zgadzam. Ben akurat aktorem Jest mizernym,ale trzeba dac szanse. Nie nastawiajmy sie na mroczny klimat,bo trailery klamia tak jak z Man of steel.

ocenił(a) film na 7
batesmotel27

Uważasz że Affleck w Operacji Argo źle zagrał?

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Nie widziałem operacji,ale widziałem DAREDEVIL.

batesmotel27

Hahaha :) To wszystko wyjaśnia :)

aneant89

Co niby wyjaśnia? No dajesz pyszałku, co to niby wyjaśniać ma?

JBridges

Wow, po co ta złość :) Daredevil to słaby film a Ben też jakoś nie jest wybitny aktorem a skoro oglądałeś z nim tylko Daredevila to słusznie możesz mieć obawy, że się w tym filmie nie sprawdzi :) I tyle :)

aneant89

Oj sorry mój błąd! Pisałam do batesmotel i ogólnie o to mi chodziło.

ocenił(a) film na 3
batesmotel27

Ben to aktor przeciętny, choć w ostatnich latach nieco się rozwinął. Jako fan komiksów powinien się jeszcze bardziej przyłożyć do roli (tylko niech mi ktoś nie wyjeżdża z tym, że Schumacher też był fanem XD). Poza tym Affleck jeśli chodzi o aparycję i wizerunek na razie wydaje się być najlepszym Batmanem ever.

ocenił(a) film na 6
DomingosCFC

Wolałbym Bale,ale nie dziwie się,że odmówił,bo Man of Steel był prawie,że dobry. A on wbsadze Nalana był rewelacyjny jak i cała seria. Natomiast Cavil jest aktorem średnim coś jak widzieć zapomnieć. Do roli Supermana mogli postawić na nowego aktora co dobrze wyszło w Superman return,który był przeciętny.

ocenił(a) film na 6
DomingosCFC

Jeszcze ci podpowiem kolega z planu Do filmu Pearl Harbor. JOSH Harnet jak by lekko przybrał na masie to jest to lepszy wybór na nową trylogię. W Slevinie potrafił nabrać wszystkich tu też by umiał zagrać dwie postacie. Aktor nie wychodzi juz z lodówek ludziom,bo gra ostatnio w troszkę mniej nagłaśniający filmach i myślę,że to byłby dobry wybór.

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

zgadzam sie nolan zrobil wspolczesnego batmana i mi ta wersja sie podoba jak w stulu nowego bonda zero zabawek i przegiecia paly tylko realia .

ocenił(a) film na 7
Mar_28

Ale nie twierdzę też przy tym że wersja Burtona nie jest świetna

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

można lubić obie trylogie :)

ocenił(a) film na 7
fox6

Nie ma pierwszej trylogii....

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Mimo że Batman Forever to nie Burton, to jakoś zawsze układało mi się to w trylogię ;)

ocenił(a) film na 7
fox6

To źle Ci sie układało

normalny77

Trylogia Batmana Nolana to arcydzieło totalne, najlepsza 3 i 1 część.

ocenił(a) film na 5
ministertornister

Oby nie, bo już w historii Nolana wszystko było niezgodne.
Filmy broniły się same w sobie, ale poziom zmyślania i dowolności był tam ogromny.

ocenił(a) film na 6
AutorAutor

Taka nie zgodność to mógłbym łykać cały czas.

ocenił(a) film na 7
batesmotel27

ja tak samo trylogia batmana byla super ,jesli ktos wolo batman forever czy batman i robin to prsze bardzo ja odadam

ocenił(a) film na 6
Mar_28

Heh nie bądźmy tacy krytycznie,bo moim zdaniem Batman i Robin czy Forever. To raczej coś z kina familijne jak Home Alone czy Jumanji. Zamiast Batmana mogli dać Caspra doszkalające lub z człowieka zagadki zrobić bohatera Ziemii. Wypowiem się natomiast o Barmanie Tima Burtona,które są świetne pomimo złotej maliny kogo to zeta obchodzi dla pingwina Danny De Vito. Tu nie potrzebna była cześć trzecia fajnie jak jest mamy dwa różne Batmany Nalana i Bartona. Czekam na nową trylogię,ale bez Afllecka.

ocenił(a) film na 6
batesmotel27

Sorki za literówki pisze mobilnie.

ocenił(a) film na 7
batesmotel27

spoko ziom,nic sie nei dzieje ja tez robie literowki,co do komenta.no fakt to takie plastikowe,takie cukierkowe kino te stare batmany ,procz dwoch pierwszych bo to sa rewelacyjne filmy,,dla tego napisałem ze filmy nolana mi sie bardzo podobaly bo byly takie wspolczesne bez przegiecia paly ,nie ktorym sie to nie podobalo bo wola takie rysunkowo-komiksowe poodbienstwa.