Myślę że dojdzie do małej walki fizycznej :) w końcu superman to superman , myśle że bardziej będą rywalizować o to kto ma być głównym herosem w ich świecie , aż w końcu dojdą do wniosku że mają zbyt dużo wspólnych wrogów i muszą połączyć siły , przy tym wrogów będzie dochodzić i wtedy oni sami będą powiększać swoją Ligę czyli Lige Sprawiedliwych ;)
Jeśli widziałeś "Człowieka ze Stali", to bardzo możliwe, że podczas sceny finałowej walki Supermana z Zodem nie zwróciłeś uwagi na logo, jakie widniało na satelicie, którą Zod rzucił w Superka. Było to logo Wayne Enterprises - firmy Bruce'a Wayne'a [ http://3.bp.blogspot.com/-Tv8BNhGaw9o/Ub_gHPPrpCI/AAAAAAAAdhU/IKTBcNNDEk4/s1600/ tumblr_moig5tj24T1qdzgcno1_1280.jpg ]. Tak więc mamy już powód dla którego Batman może nienawidzić Supermana :D. A teraz na poważnie, Snyder ostatnio wspominał, że jednak Batman może być przeciwnikiem kosmity w filmie. Możliwa jest nawet pewna współpraca Bruce'a Wayne'a z Lexem Luthorem (pewnie będzie to podstęp Wayne'a, polegający na poznaniu planów łotra jak w "Przyjdź Królestwo" Marka Waida i Alexa Rossa). Pojawiły się także plotki (od kogoś, kto rzekomo został wywalony z zespołu produkcyjnego filmu i tego kogoś cytowali bajkopisarze z Latino Review, czyli z pewnością mamy do czynienia ze ściemą), jakoby drugim gnojem po Luthorze ma być Metallo - cyborg zasilany w kryptonit, czyli główną piętę achillesową Supermana. Tak czy inaczej motyw kryptonitu raczej na pewno się przewinie w filmie. Jeśli Bartman ma zmierzyć się z Kryptoniańczykiem, to musi być wyposażony w promieniotwórczy kamyczek z jego rodzimej planety. Jednak nie walka obu bohaterów może być kluczowym motywem filmu. Najważniejsza będzie ich współpraca. Oprócz nich pojawia się jeszcze Wonder Woman (Gal Gadot), Cyborga (Ray Fisher) i być może zobaczymy Aquamana (Jason Momoa ???). Tak więc nie ważne jak ten film będzie się nazywał (bo na pewno nie "Batman vs. Superman" - to tylko tytuł roboczy), będzie to preludium do filmu "Justice League" w 2017. To są oczywiście jedynie moje przypuszczenia.
Zwróć Uwagę zę tytuł jest Batman VS Super Man A nie Super Man VS Batman. To znaczy że supermen będzie zły. Zawsze gdy jest VS to zawsze ten który jest pierwszy jest dobry a nie zły.Może ktoś dał super menomi ten Czerwony kryptonit i zawładnął nad nim. Możliwe że to jakiś wróg lub człowiek który chce zniszczycz człowieka nietoperza.
Zwróć Uwagę zę tytuł jest Batman VS Super Man A nie Super Man VS Batman. To znaczy że supermen będzie zły. Zawsze gdy jest VS to zawsze ten który jest pierwszy jest dobry a nie zły.Może ktoś dał super menomi ten Czerwony kryptonit i zawładnął nad nim. Możliwe że to jakiś wróg lub człowiek który chce zniszczycz człowieka nietoperza.
Batman jest wrogiem publicznym. Superman walczy z wrogami publicznymi w US i A. Będzie chciał go załatwić, Gacek się nie da. Na końcu objawi się nowy wróg (Brainiac?) - gotowy wstęp do JL.
"Zwróć Uwagę zę tytuł jest Batman VS Super Man A nie Super Man VS Batman. To znaczy że supermen będzie zły. Zawsze gdy jest VS to zawsze ten który jest pierwszy jest dobry a nie zły." Bzdura. Przykład: Obcy kontra Predator. O ile dobrze pamiętam to Predator w tym filmie pełnił tę "dobrą" rolę, nie Obcy.
Raz piszesz "Super man", raz "Supermen", a pisze się "Superman". To może się w końcu zdecydujesz?
W serwisie Batcave.pl przeczytałem, że Superman uważał z początku Batman za przestępcę i chciał oddać go policji, ale Mroczny Rycerz się nie dał i oszukał Człowieka Ze Stali. Można się domyślić, że nie przepadali za sobą.
Może scenarzysta zainspiruje się komiksem i nawiąże do niego, lub przedstawi własną interpretację.
Wydaje mi sie ,ze tytul jest mylący a fabula będzie raczej jak w komiksie i bajce animowanej Wrogowie Publiczni ,albo grze Batman vs Superman gdzie byla wciska wspolpraca i zero walki.
Mniejsza o to ,ja sie jaram teraz ,ze nowy Batman będzie wersja Franka Millera ,czyli moja ukochaną.
Ja tam myślę, że na początku będą do siebie trochę wrogo nastawieni, ale później będą mieli sztamę ; J
Widziałeś tak w ogóle? --> https://www.youtube.com/watch?v=xjVshQyWt_8
: )
Chodzi ci o te krótkie uszy w stroju Batmana? Chyba ty mi napisałeś w komenatrzu odnośnie newsa, że to właśnie nawiązanie do komiksu "The Dark Knight Returns". Nie czytałem, ale za to słyszałem, że to świetny komiks. Jeżeli Snyder chce się nim inspirować czy nawiązywać do niego, to.... proszę bardzo! Jeżeli to pomoże filmowi w tym, żeby był lepszy, to ja nie mam nic przeciwko, Ale jeżeli Batman ma tylko "głupio" wyglądać, no to niefajnie.
Dlaczego głupio? Batman w wersji Millera jest za*ebisty. Masywny jak cholera i krótkie uszy i wielki nietoperz świetnie pasują. Strój mnie zachwycil naprawdę.
Hmm, hmm... A czy nie zauważyłeś aby przypadkiem, że wyraz "głupi" jest w cudzysłowie? Specjalnie go tam umieściłem.
Według mnie walka Batmana z Supermanem byłaby strasznie naciągana gdyż jak wszyscy dobrze wiemy Superman to Superman który takiego Batmana jest w stanie "sprzątnąć" jednym uderzeniem.
Jak wszyscy dobrze wiemy, batman wygrywa zawsze... because he's batman :)
A tak poważnie, oczywiscie, że Gacek mógłby zagrozić supkowi- Tower of babel, gdzie miał "teczki" na wszelkie słabości JL w tym supermana, czy Dark Knigth Returnes, gdzie mówi się, że pokonał Supermana.