5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 76158
4,4 15 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Kolejny film z serii ''Amerykanie ratuja swiat przed obcymi''. Momentami sa tak zenujace sceny i dialogi ze czlowiekowi chcialo sie wyjsc z kina. Przebywam obecnie a Anglii wiec mialem okazje zobaczyc ten film w ostatnia niedziele. Ten film to jakas komedia - efekty jak efekty - nie powalaja, wygladaja podobne jak w filmie Transformers. Film ocenilem na 3/10 bo nie bede ukrywal ze jest slaby!

pestkax3

mnie chce sie rzygac z głupoty takich ludzi jak TY! masz iq retarda? eh sciana facepalm doslownie laska z ciebie:) lec kompleksy wylej pani nauczycielce na pewno dostaniesz cukierka i sie dowartościujesz ;P :*

Syrinx

Każdy jest głupi na swój sposób . ;d
Co niby takiego mam ?

pestkax3

masz google wpisz sobie slowo retard OMG :

Syrinx

jeny , to pisz po polsku a nie debilu . Ja chociaż umiem się wysłowić , nie to co ty ..

pestkax3

< sciana > masakra laska masakra < głaszcze > :* ps . to jak tam z tym ruskim lepszym sprzetem wojskowym niz z USA? bauhahahahaha i cos na potwierdzenie ze rosja jest potęgą gospodarczą ? bauahhahahahah

ocenił(a) film na 4
Syrinx

Ty frajerze umiesz używać innych słów poza gimbiarskimi typu "face palm, omg" etc. Jeśli chodzi o twoje wywody na temat zadłużenia stanów w stosunku do rocznego PKB to proszę cię zamilcz, bo widzę, że nie masz o tym zielonego pojęcia. Mówisz o długu w stosunku do rocznego PKB..mówisz, że nie przekroczył 100%, to przypomnij sobie co w 2011 roku zrobił obama by jeszcze "przykleić na trochę głowę stanów która jest już odcięta". Obama podniósł limit zadłużenia USA, by zapobiec bankructwu państwa...oczywiście to jest rozwiązanie na krótką metę. Zwróć uwagę na lukę fiskalną, która w stanach wynosi około 200bln dolców więc około 1400%-1500% PKB!!! Przytaczasz przykład japonii, ok tylko zobacz w jakich państwach ameryka jest najbardziej zadłużona. W jednej kwestii muszę przyznać ci rację, mianowicie w kwestii zaplecza militarnego, które bezdyskusyjnie jest najbardziej zaawansowane w stosunku do innych państw włączając w to izrael (który nowe technologie czerpie właśnie ze stanów ewentualnie modyfikując je by dostosować do własnych wymogów). Gdyby nie wpływy pieniężne usa na sektor militarny izraela to tak słodko by nie mieli. Ale powiedz mi co z tego, że stany są tak potężne militarnie jak są już tylko konającym tułowiem bez głowy?

Czarny_BP

i sie spajacowales! !! !!!!! ahahahahahha

Czarny_BP

obecne zalduzenie usa wybnosi 103 % i sie spajacowales reszta to twoje wypociny pozal sie boze! oszolom jestes facepalm koles z ciebie! i nie wyskakuj mi z "lukami fiskalnymi "bo nie wiesz co mowisz! co za mitoman od bankructwa usa hahahahahaha ahahahahhaa koles rozbawiles mnie na nocke :P sfrajerzyles sie juz na wstepie :P

ocenił(a) film na 4
Syrinx

Ty jesteś naprawdę chory czy tylko takiego udajesz? Bankructwo usa to mit? Przepraszam, w jakim ty świecie żyjesz? Odstaw kwejka bo ci to na mózg pada. 103% długu? Człowieku zobacz jakie usa ma zobowiązania wobec samego sektoru emerytalnego i zdrowotnego! Bagatelizujesz termin luka fiskalna? to wytłumacz mi czemu obama podniósł próg zadłużenia państwa? Idź spać proszę cię

Czarny_BP

popatrz najpierw na inne kraje pozniej sie wypowiadaj chyba nei do konca orzumiesz co i jak sie to kreci wiec na dobranoc dam ci tylko http://www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&hs=pGQ&sa=X&r ls=org.mozilla:pl:official&biw=1920&bih=961&tbm=isch&prmd=imvns& amp;tbnid=pEwd_5BfJ1gPtM:&imgrefurl=http://w442.wrzuta.pl/obraz/1FKxGOejLCl/ facepalm&docid=im-6qpFNEi2ypM&imgurl=http://c.wrzuta.pl/wi2546/dc2c01970 00eb4744b54afa9/facepalm&w=500&h=400&ei=bEOTT8KFL63T4QTS5onRDw&z oom=1&iact=rc&dur=300&sig=115596037175468052208&page=1&tbnh= 142&tbnw=178&start=0&ndsp=45&ved=1t:429,r:0,s:0,i:65&tx=54&a mp;ty=48 harcerzyku hahahahah

ocenił(a) film na 1
Syrinx

spać trolu ponurym raz dwa

ocenił(a) film na 4
wildecard

Jakaś broń biała by się w tym momencie przydała by chłopca na kilka godzin :)

ocenił(a) film na 7
cervandes

Ostatnio zapowiedziane oszczednosci USA żędu 500 miliardów dorarów na armi rocznie. Ograniczenie liczebności wojsk lądowych i baz poza granicami kraju. Europa to biedna, przestraszona kraina, zmietli by nas jak kuz z szafek.

ocenił(a) film na 7
cervandes

Widzieliśmy atak "wielkiej" europy na libie gdzie ledwo dali rade. Broblemy w przekazywaniu informacji, dowodzenia, zaplecza taktycznego. EU kazdy sobie żepke skobie.

pestkax3

i bys przegrala hahaha

tab83

Rozwala mnie gadka typu "Kolejny film z serii ''Amerykanie ratuja swiat przed obcymi''... Hoolywood robi film to chyba raczej nie bedzię on o wojsku uzbekinstanskim czy rumuńskim. Film USA , wosjko USA to i świat ratuje USA, proste! pozdro :)

Frenio_88

I Japończycy :))

kocur21

Racja :)

Frenio_88

bo oni by chcieli zobaczyc jak to dzielny wania z niezniszczlanym kałachem rozwala okrety wroga wspomagajac sie niezawodnymi sistiemami s-sres 4534543 i s-sres 32453425 :D

tab83

A czego ty się spodziewałeś ? Film na dobrym poziomie , cieszy oko i dostarcza dużą dawkę rozrywki , mogłeś iść do kina a nie oglądać wersje cam kręconą telefonem .

tab83

człowieku, takie są filmy akcji : Zły kontra dobry , prosta fabuła, drewniane postacie i drętwe dialogi, oraz garść sucharów.
Nie oczekuj po tym filmie nie wiadomo jakich ekscesów fabularnych, bądź rozważań nad sensem życia i boga/bogów...
Filmy akcji są pełne akcji.
I sucharów.
Dlatego nazywamy je filmami akcji, do cholery !
A że ten ociera się o science fiction nie zmienia faktu że to AMERYKAŃSKI FILM AKCJI !

kamulec123

Jakoś Matrixa, Bourne'a, itepe, itede, potrafili zrobić... chłamy trzeba chłamami nazywać :)

Rzyd

Matrix, drogi panie, to metafora zbawienia. Neo jest tam Jezusem - poświęca się w ostatniej części, by uratować innych ludzi. Smith jest tam szatanem - przegrywa.
Krucjaty Bourne'a nie oglądałem, więc nie mam nic do powiedzenia na ten temat.

kamulec123

Nie chciałem, żeby to zabrzmiało tak jakbym potępiał te filmy. To są właśnie przykłady dobrego kina akcji ;)
A Bourne to cała trylogia, polecam.

tab83

Mimo wszystko scenariusz tego filmu istnieje, w odróżnieniu od scenariusza Transformers 2 i szczególnie Transformers 3D...