PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832325}

Biegnij!

Run
2020
6,4 13 tys. ocen
6,4 10 1 13482
6,7 6 krytyków
Biegnij!
powrót do forum filmu Biegnij!

Bzdury

ocenił(a) film na 2

Tak więc kobieta kradnie dziecko ze szpitala i w jaki sposób wyrabia mu dokumenty? Jej dziecko umarło i ma akt zgonu. Dziewczyna ma 17 lat i wydaje się że nie wychodzi nigdzie z domu sama. Ma wiele chorób więc powinna często jeździć po lekarzach, nikt się nie orientuje że coś z nią dzieje się nie tak.
Szczególnie aptekarka wierzy w bzdurne tłumaczenie matki, chociaż logika podpowiada że stan dziewczyny może mieć związek z tymi tabletkami.
Widzimy że na zdjęciu gdy ma 6 lat chodzi. Dziewczyna nigdy nie widziała tych zdjęć co też jest dziwne.
Matka ma na plecach wycięty chyba pentagram. Nie jest to rozwinięte nie znamy też motywacji dla których zaczęła truć "córkę". W ogóle to mało sensowne, trucie i pilnowanie córki zajmuje jej dużo czasu. Poza tym może ją tym uśmiercić czego chyba nie chce.
W piwnicy leży pudełko z wszystkimi kwitami, wystarczy je otworzyć, córka może tam nigdy nie schodziła ale kiedy matka ją tam zamyka nie chowa pudełka.
Rozbicie okna to jedyny moment w filmie kiedy rozszerzyły mi się oczy. Nigdy tak skomplikowanego sposobu nie widziałem. Może ktoś mi jeszcze wytłumaczy jak ona to zrobiła? To była lutownica? Rozgrzała szybę i polała ją wodą i ta rozpadał się na kawałki? Tak czy inaczej wybrał bardzo dziwny sposób. Skoro mogła wspiąć się do okna to mogła je rozbić czymkolwiek.
Scena końcowa też jest dziwna. Wydawało by się że powinna nastąpić zamiana ról. Chloe odzyskuje władzę w nogach, a matka leży przykuta do łóżka bo po upadku złamała kręgosłup. Tu jednak po 7 latach córka przyjeżdża na wózku podtruwać matkę. Ciekawe tylko jak robiła to na początku po aresztowaniu matki, procesie, kiedy widocznie do łóżka przykuta nie była.

Logan87

Mimo,że w historii jest kilka takich dziur logicznych, takie sytuacje/ historie miały miejsce nie raz. Zapoznaj się z historią Gypsy Rosę Blanchard (jej matka również miała to co Dianę czyli zastępczy zespół munchhausena)
Blizna na plecach to efekt tego, że matka Dianę też znęcała się nad nią (prawdopodobnie fizycznie sądząc po bliżnie) i popełniła samobójstwo na jej oczach gdy ta miała lat7 (w usuniętych scenach filmu była scena gdzie Chloe odnajduje wycinek z gazety z tą informacją).
Dianę miała zastępczy zespół münchhausena dlatego to robiła. Wydaje mi się,że Dianę chciała by chloe była od niej non stop zależna, im bardziej ją podtruwała tym bardziej wierzyła, że 'nigdy jej nie opuści, nie mogłaby bo jej potrzebuje'.
Wydaje mi się,że po tym jak Chloe uciekła i Dianę ją spostrzegła na drodze jej czyny nie były już tak drobiazgowo przemyślane. Była pewna, że przekona listonosza, że Chloe zwariowała po nowym leku, kiedy jednak tak się nie stało. Zaatakowała go. Oprócz 'okiełznania' Chloe miała jeszcze go 'na głowie',
Chloe nie bywała w piwnicy (maszyna przystosowana do wózka była między parterem, a pierwszym piętrem, a nie piwnicą)
Dianę nie była jej biologiczną matką, porwała ją ze szpitala po tym jak jej własne dziecko zmarło po porodzie (było wcześniakiem i te choroby prawdopodobnie miało np. ciemniejsza skóra była chyba wynikiem nadmiaru żelaza we krwi)
Czytałam,że zachowanie chloe z odwiedzaniem jej wieloletniego oprawcy (Dianę) nie jest aż tak dziwne pokazuje, że pomimo iż dziewczyna odnalazła swoich biologicznych rodziców, skończyła studia, wyszła za mąż, urodziła dziecko nie ruszyła z miejsca 'emocjonalnie' i te zachowanie ukazuje odwieczny psychologiczny spór między spokrewniam,a wychowaniem.
Umieszczam link do tego: https://www.cinemablend.com/news/2559542/hulus-run-ending-explained-and-why-that -wild-twist-makes-sense

nitishia

Nie ustosunkowałeś się do największych zarzutów o to, że nie wychodziła do lekarza, o to jak powstały dokumenty...