Mile zaskoczenie, zabierajac sie za niego, myslalem ze to film sensacyjny/akcji, może
dlatego tak wysoka ocena.
Ogladajac ten film zapewne prawie kazdy z nas utozsamia sie z protestujacymi, jednakze
po wnikliwym spojrzeniu na sytuacje tak nie jest. Osobiscie mnie oni wku*****i, poniewaz
jak mozna nazwac pokojowa manifestacja/protestem wandalizm i agresje? Wiadomo, ze
nie zniszczy sie jednej z najwiekszych organizacji na swiecie protestem, oni maja to
gleboko w dupie!
Jak czytalem ponizej tematy, wiekszosc pisze, "te skur***syny ich palowali itd" i BARDZO
DOBRZE!!! tak wlasnie powinno byc rozwalasz sklep to powinniens dostac tak w morde,
zeby ci sie odechcialo tego robic w przyszlosci. Co do ciezarnej, to jest niestety sobie
sama winna, wychodzic w srodek parady bedac w ciazy WTF?! nie przecze, ze bicie osob,
ktore nei maja nic wspolnego z parada jest dobre oraz osob ktore nie sa agresywne,
jednakze jak stare przyslowie mowi "z kim przystajesz, tak w morde dostajesz"
dobry montaz, muzyka, gra aktorska tez nie jest najgorsza. jedynie kulejaca byla gra
channinga tatuma oraz niektore sytuacje, ktore byly przewidujace (jak w.w. sytuacja
ciezarnej).
pierwsza myśl - emu=emo (bez obrazy), co za tym idzie apoteoza "lewej wrażliwości", a tu proszę :)
no ale imperator (tak myślę) w roli avatara zobowiązuje
a teraz do rzeczy. szukałem opinii na temat filmu, i jak można się domyślać dominowały głosy oburzenia na 'ohydny globalizm', lub współczucia dla protestujących. dlatego każda inna ocena jest dość cenna
nie pozostaje mi zatem nic innego jak sprawdzić to osobiście
emu.. nie wiem le masz lat, ale twoja wypoweidź jest bardzo, bardzo nikiego poziomu.. Czy ty wogóle ogądałes ten film? Dlaczego uważasz, że takiego wielkiego szczytu nie mozna zniszczyć protestem?? a jak CI ludzie majinaczej wtrącić sie w to co dzieje się za naszymi plecami i co dotyczy prawie każdego człoweka?
i jeszcze sprawa "pałowania" jak widzieliśmy wszyscy tu nie było dobrych i złych.. tutaj byli ci którzy mieli rozkazy i tego musieli sie trzymać
hymm zastanowmy sie, nie ogladalem. wystawilem komentarz tylko po to by, miec ich duzo na koncie! mam 5 lat, ale nie wygadaj sie przed innymi!
czemu nie mozna zniszczyc protestem, odpowiedz jest wrecz banalna - dalo to cos, czy w jakikolwiek sposob ten protest zmienil zycie, spojrzenie innych ludzi, czy co wazniejsze ludzi u wladzy, ktoregokolwiek kraju ?
pozatym, czy mozna powiedziec, czy ten protest byl protestem? jak dla mnie to byly zamieszki. dlaczego musieli niewinni ludzie ucierpiec na swoim majatku, bo oni chcieli wyrazic swoje zdanie (sorry jestem przedsiebiorcą i zawsze bede patrzal z tego pkt. widzenia). pozatym chyba umknal ci taki maly bardzo wazny sczegol (za ta scene u mnie film dostal jedna gwiazdke wyzej), ktory pokazywal profesora, staral sie on o dotacje na lekarstwa lub jedzenie dla afryki. dzieki tym "protestujacym" nie udalo mu sie to, dlaczego bo oni chcieli wyrazic swoje zdanie. chcial pomoc, ale nie pozwolili mu.
tylko jedna swiatowa korporacja upadla na swiecie poprzez protesty - ZSRR. kazdy natomaist wie ile osob musialo poswiecic swoje zycie oraz zycie prywatne, by to osiagnac. tylko jaka byla roznica pomiedzy tymi "protestujacymi" a nami, my nie robilismy zamieszkow, tylko protestowalismy! to oni do nas strzlali, nas bili, przesladowali i czasem torturowali. my nie wystrzelilismy ani jednego naboju.
korporacje zniszczysz narodem, nie jednostkami.