PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Powiedźcie mi wreszcie, opierając się na dowodach czy ten film jest wymysłem, czy to się stało naprawdę?
Oglądałem go ze świadomością o autentyczności wydarzeń i ten film jest najstraszniejszym jaki oglądałem, a mam za sobą wszystkie Wasze Hity...klimat, realistyczna gra i tajemnica. Las...noc...głosy
genialny.
Proszę o odpowiedź.
POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 10
LaughJoy

Blair Witch Project to mój ulubiony filmik :),niestety legenda jest wymyślona :(,reżyserzy TBWP nie mieli kasy, aby przeniesć film na ekrany kin i zrobili reklamę w internecie,co im się udało,ludzie uwierzyli w legende.Ja w sumie do tej pory wierzę ;).Najbardziej mnie zastanawia istnienie Rustin'a Paar'a, który jest mocno związany z historią tej legendy,mi się wydaję, że on istanial,bo nawet kiedyś w telewizji na jakimś niemieckim programie oglądałam dokument o BWP i pokazywali filmy czy tam zdjecia(nie pamiętam) własnie Rustina(był on odpowiedzialny za zniknięcie iluś tam dzieci w latach 40-tych),którego powiesili za zbrodnie,ktore "niby" uczynił.W historii Blair też wyczytałam, że jedno porwane dziecko przeżyło,a w tym dokumencie wypowiadała się jego siostra,że niby ten chłopczyk jak już był dorosły to znależli go pod jakimś mostem i zamknęli w szpitalu dla psychicznie chorych i, że "niby" tam popełnil samobójstwo, rozszarpujac sobie zyły drewnianą łyżką,która wcześniej troche "naostrzył". Wiec jak widzisz, ja w sumie też nie wiem do końca jak to jest z ta wiedzmą z Blair o_O. Pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) film na 10
LaughJoy

Legenda o wiedźmie jest prawdziwa, tylko te wydarzenia wymyślone.
Ja też go oglądałem z myślą, że to było naprawdę, a miałem wtedy 15 lat, byłem sam w domu, i było 21:49 wieczorem... pamiętam, bo tylko czekałem patrząc na zegarek kiedy rodzice wrócą... Brrr... to było straszne! 10/10