Mnie cholernie, a to sie ostatnio rzadko zdarza, bo nikt nie kreci juz prawdziwych horrorów.
Naprawdę był według Ciebie straszny? "Cholernie" się przestraszył? To dziwne, ja próbowałam stworzyć sobie jak najstraszniejszy nastrój ale ani trochę mnie nie przetraszył.Nie widzę tam nic strasznego.Przyznaję ,że pomysł był ciekawy..ale nie aż taki straszny.Moze dlatego ,ze mam mocną psychkę...ale czy kogoś oprócz Ciebie przestraszył?
według mnie pierwsz częsć to kompletne dno wogóle nie strasz druga cz ęśc to już coś lepszego
Musze przyznac, ze tak "cholernie" mnie przestraszyl, ale rzeczywiscie nie musial przestraszyc was, wydaje mi sie, ze chodzi o to, ze ja mam fobie na punkcie lasu, glosow i takich tam, kiedys sama sie w lesie zgubilam, a to bylo straszne przezycie, a szczerze mowiac na poczatku tez mnie to zdziwilo, bo na mnie z reguly te ztakie filmy nie dzialaja.
Jesli chodzi o to, ktora czesc byla lepsza, to wydaje mi sie, ze jednak pierwsza (przynajmniej mi sie bardziej podobala).
Oj nie martw się- nie jesteś jedyna, którą przestraszył TBWP. Pierwszym razem oglądałam go z moim bratem o 3 w nocy- leciał akurat w TV, rodzice poszli spać, mojej rodzonej siostry w domu nie było, więc poprosiłam ciotecznego brata, żeby ze mną został na seansik. Cały czas trzymałam go za ramię:) Pozdrawiam
pewnie, że mnie przestraszył! na początku sama oglądałam fragmenty i tak się przeraziłam, że na drugi dzień musiała przyjść do mnie koleżanka i razem go obejrzałyśmy. film jest niesamowity, a 3 dni po jego obejrzeniu jeszcze nie mogłam dojść do siebie. (muszę tutaj zaznaczyć, że oglądałam go będąc święcie przekonana, że film jest oparty na faktach, a ci studenci naprawdę zginęli podczas kręcenia tego filmu) pozdrawiam wszystkich miłośników tego filmu.
Mnie sie film podobał mozę faktycznie mało straszy ale jest bardzo sobrze nakręcony wrazenie na mnie wywarł i to chyba najwazniejsze pozdro dla was papaap ( ja osobiscie uwazma czesć 2 za lepszą)
Mnie również bardzo przestraszył mimo, że oglądałam go około południa z koleżanką. Przez parę dni nie mogłam dojść do siebie. Ale może to dlatego, że ja z natury jestem strachliwa. Pozdrawiam.
Szczerze mówiąc wogóle nie przestraszył. Po tych wszystkich opiniach jakoby to był świetny horror nastawiłem się, że tak będzie, więc cały czas czekałem na to co miałoby mnie przestraszyć... i się nie doczekałem ;)
Nie był to może jakiś bardzo zły film, ale rewelacja to to też nie była (moim zdaniem), ot taki sobie.
A właśnie oglądałem część drugą - o wiele lepsza :)
ja jak oglądałem go za pierwszym razem miałem takie mieszane uczucia, ale spoko, tak jest u mnie przy większości filmow;) wtedy bardzo podobały mi się sceny nakręcone nocą, ale z powodu kiepściutkiej kopii na vhs nie słyszałem ani dziwnych odgłosów, ani płaczu dzieci czy też krzyków Josha.... I jeszcze ten polski lektor mówiący "ku**a"... Jezu, porażka. Ale następnym razem oglądałem go na kompie z napisami i to było to:) Krystalicznie czytsy dżwięk, wsztsko słychac jak na dłoni, a naokoło ciemno i zimno:D:D:D Ale w myśl przekonania, że w horrorze najważniejsze są dźwięki, tak więc seans ze słuchawkami podkręconymi na maksa dał dopiero piorunujący rezultat!!! Teraz za każdym razem, kiedy oglądam TBWP czuje ten jedyny, niepowtarzalny kilmat lasów na Czarnych Wzgórzach, a w zestwieniu z wydarzeniami z gry i książki film staje się naprawdę apogeum przerażenia:D A właśnie, jaka scena was najbardziej przeraziła? Bo mnie osobiście ta ostatnia, w piwnicy- ci, co oglądali wiedzą o czym mówię;)
Mnie przestraszał, i to bardzo. IMO to kwintesencja strachu. Czytając Wasze komentarze od razu widać horrorowe gusta. Niektórzy nie czują klimatu, inni nie widzą tego, co by miało ich przestraszyć. Mi osobiście przejadły się te dwa typy horrorów. Brutalne, gdzie wszystko dokładnie widać i tym stara się wywołać strach (Teksańska masakra...., Piła) i takie, w których strach uzyskuje się przez nagle wyskakujące coś (np. Klątwa). Za to BWP działa praktycznie tylko i wyłącznie na psychikę i wyobraźnie. W końcu to tam powstają najstraszliwsze obrazy... W dodatku nie są ograniczone wizją scenarzysty czy reżysera - każdy boi się czegoś innego.
RE5PECT
tak, mnie tez się juz przejadły horrory typu Piła czy Klątwa, ale ten jest moim ulubionym. Przeraża jak żaden inny. Podobała mi się także Osada, bo tam tez do końca nie wiemy co to za stwory :) i trzyma w napięciu.
mi sie podoba bo to bylo na prawde!!!!!!!! to jest przerazajoce przerazajoce jest to jak konczy sie film w tym domku na koncu filmu jest jak oni kreca i nagle zginela jedna osoba a potem dziewczyna szuka go znika krzycza i nagle kamera spada w dol i juz nie wiadomo co sie z nimi stalo to jest przerazajoce i to ostro