PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619201}
7,8 254 tys. ocen
7,8 10 1 253538
5,2 74 krytyków
Bohemian Rhapsody
powrót do forum filmu Bohemian Rhapsody

Uważam, że wielkim niedociągnięciem, który zdecydowanie obniża ostateczną ocenę i pogarsza odbiór filmu jest tak bardzo widoczny brak synchronizacji ust aktora Rami Malek'a z podkładem Mercurego przy śpiewaniu na końcu koncertu Live Aid. Przy tak budżetowym filmie ,o tak wielkim zespole nie powinna taka sytuacja mieć miejsca. Wiadomo, że nigdy w 100% nie będzie możliwa pełna synchronizacja z taśmą, jednak mimo wszystko w takim filmie wygląda to bardzo amatorsko i razi mnie mocno w oczy.

kubekbe96

Sorry ale przy takiej produkcji nie ma opcji żeby "przeoczyli" tą kwestię. Zrobili to specjalnie, nie wiem z jakiego powodu-mozemy sie domyslać. Może chcieli w tej ostatniej scenie zasugerowac widzom i podkreslić że mimo tego że oglądają aktorów to jednak słuchają TEGO jedynego i oryginalnego głosu? Raczej myślałabym w ten sposób.

ocenił(a) film na 7
whitestripes_333

Może w wersji online którą oglądałem rozjechał się na końcu obraz z dźwiękiem? Jak to wyglądało w kinie?

kubekbe96

A nie wiem, też oglądała online :D Może tutaj tkwi problem?

kubekbe96

Oglądaj filmy z legalnych źródeł. Z filmem i synchro dźwięku wszystko jest ok. Oglądałem film w kinie i na kinie domowym na dźwięku przestrzennym wersję digital. Wszystko jest super.

ocenił(a) film na 4
kubekbe96

Tam chyba jednak nie było podkładu Freddyego tak a propos ;)

ocenił(a) film na 7
cichykuba

Zgadza się, to był podkład Marca Martela

ocenił(a) film na 4
kubekbe96

Dziś Marc puścił w sieć "Love of my life". Skubany !!

ocenił(a) film na 7
kubekbe96

Oglądałem dziś wersję BluRay i wygląda to już dużo lepiej, także problem synchronizacji tkwił w złej jakości oglądanego filmu;)

ocenił(a) film na 4
kubekbe96

posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,