PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619201}
7,8 253 tys. ocen
7,8 10 1 253487
5,2 74 krytyków
Bohemian Rhapsody
powrót do forum filmu Bohemian Rhapsody

Nie jestem fanem Queen, po prostu lubię czasem posłuchać ich muzykę. Stąd biografia Freddie'ego nie jest mi znana. Stąd nie wydawał mi się zbyt grzeczny, czy też pomijający jakieś wątki, w końcu to nie dokument.
Poza oczywiście muzyką, naprawdę świetna praca kamery, niesamowite ujęcia, już po pierwszej scenie wiedziałem, ze mam do czynienia z Kinem przez duże "K", a nie marną próbą zrobienia pieniędzy na znanej marce.
Co do aktorstwa no to mamy Malika i resztę. Gdyż to jest film o Mercurym stąd inne postacie są raczej tłem do jego historii, a sam główny aktor dla mnie świetny. Jedynie momenty, w których można dostrzec, że lipsync nie jest idealny, ale to już czepialstwo.
Ogólnie fabuła, dramaturgia, narracja dla mnie rewelacja pochłonął mnie film nawet nie wiem kiedy mi zleciało te 2 godziny z hakiem. Były momenty, że mogłem się wzruszyć, jak i miałem ciarki podczas niektórych występów z zaserwowanym tłem emocjonalnym głównego bohatera.

W każdym razie naprawdę warto, jak dla mnie jeden z najlepszych filmów ostatnich lat.