Na DVD nie ma tej sceny na Live Aid jak Fredy mówi, że piosenka jest dla wszystkich pięknych ludzi (jak grał na gitarze "Crazy Little Thing Called Love"), jestem na 99% pewny że była w kinie. Chyba wycieli żeby pokazać extra koncert. Nawet czas się nie zgadza z tym co jest na Filmweb 2:09 vs 2:14. LOL.
Wersji DVD nie widziałam ale zdaje się, że w kinie w ogóle nie było "Crazy little...." i tych znamiennych słów Freddiego....
Autentyczne Live Aid oglądałam dużo razy a w kinie byłam dwa razy na filmie. W kinowej wersji było "Bohemian Rhapsody","Hammer to fall,"Radio Ga Ga"","We are The Champions". Ja na 90 procent obstawiam, że nie było "Crazy...." :-)
Hmm, teraz to sam nie jestem pewien. Ale cały koncert jest na DVD w extra scenach i ta też, całość trwa 21 min.
To widocznie wersja DVD jest bogatsza. Tak...z tego co czytałam to tak miało właśnie być z założenia.
Mimo wszystko wolę oglądać i słuchać autentyczne koncerty Queen i prawdziwego Freda :-)
A czy jest na DVD wykonanie "Is this the World we created?",które Freddie wykonał z Brianem siedząc na krześle? Miało to miejsce na sam koniec całego ogólnego koncertu,późnym wieczorem jak było już ciemno. Ciekawa jestem czy w filmie to ujęli bo w kinie nie było na bank.