PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619201}
7,8 254 tys. ocen
7,8 10 1 253570
5,2 74 krytyków
Bohemian Rhapsody
powrót do forum filmu Bohemian Rhapsody

Na DVD nie ma tej sceny na Live Aid jak Fredy mówi, że piosenka jest dla wszystkich pięknych ludzi (jak grał na gitarze "Crazy Little Thing Called Love"), jestem na 99% pewny że była w kinie. Chyba wycieli żeby pokazać extra koncert. Nawet czas się nie zgadza z tym co jest na Filmweb 2:09 vs 2:14. LOL.

ocenił(a) film na 5
jcubic

Wersji DVD nie widziałam ale zdaje się, że w kinie w ogóle nie było "Crazy little...." i tych znamiennych słów Freddiego....
Autentyczne Live Aid oglądałam dużo razy a w kinie byłam dwa razy na filmie. W kinowej wersji było "Bohemian Rhapsody","Hammer to fall,"Radio Ga Ga"","We are The Champions". Ja na 90 procent obstawiam, że nie było "Crazy...." :-)

ocenił(a) film na 9
Mila1505

Hmm, teraz to sam nie jestem pewien. Ale cały koncert jest na DVD w extra scenach i ta też, całość trwa 21 min.

ocenił(a) film na 5
jcubic

To widocznie wersja DVD jest bogatsza. Tak...z tego co czytałam to tak miało właśnie być z założenia.
Mimo wszystko wolę oglądać i słuchać autentyczne koncerty Queen i prawdziwego Freda :-)

ocenił(a) film na 5
jcubic

A czy jest na DVD wykonanie "Is this the World we created?",które Freddie wykonał z Brianem siedząc na krześle? Miało to miejsce na sam koniec całego ogólnego koncertu,późnym wieczorem jak było już ciemno. Ciekawa jestem czy w filmie to ujęli bo w kinie nie było na bank.

ocenił(a) film na 9
Mila1505

Nie, jest tylko ten pierwszy występ.