Tak wygląda ze scenariusz napisało samo życie, nie pamiętam w którym roku ale Polska Reprezentacja na Mistrzostwach Świata Bezdomnych sięgnęła po tytuł! Na każdych Mistrzostwach polscy piłkarze należą do faworytów. Z chęcią obejrzę ten film
Sprawdziłem i nasi jeszcze nie zdobyli mistrzostwa - jak dotąd byli dwa razy drudzy! W rankingu światowym również okupują drugą pozycję.
Ja tez sprawdziłem. Serwis naszswiat.net albo kłamie albo mówi prawdę bo napisał, że dwa razy reprezentacja polskich bezdomnych zdobyła mistrzostwo świata.
http://www.naszswiat.net/news/polacy-we-wloszech/mistrzostwa-swiata-bezdomnych-w -pilce-noznej-australia-2008.html
BTW
Na trybunach "Cześć Tereska", w szatni "Edi", a film ogólnie "Męska sprawa" i pewnie jeszcze parę by się tytułów znalazło.
Oficjalna strona "Homeless World Cup" podaje, że dwa wicemistrzostwa więc wirzyłbym raczej im :).
A ja amietam jak podawano informacje ze zdobylismy mistrzostwo w pilce noznej bezdomnych i ze w finale pokonalismy brazylie 5-1... Swoja droga fajnie pokazano PZPN którego członkowie najwidoczniej chcieli by za ich kadencji Polska osiagneła cos w pilce a ze w zawodowej nic nam ni wychodzi to chcieli posiłkowac sie bezdomnymi i chcili zwiekszyc siłe reprezentacji zabierajac na mistrzostwa żołnierzy z których byli zadni bezdomni.