PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395980}
7,1 43 tys. ocen
7,1 10 1 42793
6,6 16 krytyków
Boisko bezdomnych
powrót do forum filmu Boisko bezdomnych

Nieudany.

ocenił(a) film na 1

Tak to się właśnie kończy, jeśli kobieta bierze się za zrobienie filmu o piłce nożnej. Ja bym umieścił film na jednej (niskiej) półce z kiepskim Rezerwatem. Jest to kolejna nieprawdopodobna baśń. Gdyby film ocenzurować, szkoły podstawowe na pewno polepszyłyby mu frekwencję.

ocenił(a) film na 5
fajnytomek

Wiesz, piłka nożna była tylko tłem dla akcji. Równie dobrze mogłyby to być mistrzostwa świata w jeździe figurowej an łyżwach. Film faktycznie mógł być lepiej zrealizowany, ale pomysł sam w sobie jest bardzo dobry.

Może i jest to "nieprawdopodobna baśń", ale przecież nie mówimy o kinie dokumentalnym.

thilda

Boisko bezdomnych- jeden z tych filmów, w których już po samym spocie i tytule znasz cały rozwój fabuły.

Przymykając oczy na naiwność, jest to jeden z tych filmów, który dobrze się ogląda i cośtam ze sobą niesie.

I jak mówi Adam Nowak: Dziękuję za wypowiedź.

ocenił(a) film na 9
bezprzyczyna

Skoro "Rezerwat" stawiasz na "niskiej półce|", to rzeczywiście lepiej na razie nie oglądaj tego typu filmów.
Spróbuj wrócić do nich za jakiś czas, wtedy uznasz nie uznasz tych 2 godzin jako straconych ;)

ocenił(a) film na 9
fajnytomek

Zgadzam się z 'thilda' - to nie jest film o piłce. Piłka jest tu tłem. Tak czy owak, film może i kręciła kobieta, ale na podst. scenariuszu napisanego przez faceta;) Scenarzystę m.in. Katynia.

cinek010

scenariusza nie napisał tutaj facet. Napisało go samo życie bo film nakrecony jets na podstawie prawdziwych wydarzeń. Faktycznie polska reprezentacja bezdomnych zdobyła drugie miejsc na MŚ w piłce nożnej. Filmu jeszcze nie oglądałem.

Tr4ns

Tam nieudany. Nieudany to byłby, gdyby dali na końcu wynik, ich radość, przyjazd do domu i powrót Jacka do rodziny.

A tu proszę - Rusek uciekł do domu, Kiersznowski zmarł. To jest wielki plus, że nie był to przewidywalny film! A jeżeli coś jest nieprzewidywalne, to nie może być nieudane. Zwłaszcza w filmie.