PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395980}
7,1 43 tys. ocen
7,1 10 1 42794
6,6 16 krytyków
Boisko bezdomnych
powrót do forum filmu Boisko bezdomnych

Za dużo wątków. Wątki poboczne to nic złego, ale tutaj jest ich a) za dużo, b) nie kleją się, i wprowadzają chaos. Fabuła nie jest spójna. Po czym film kończy się w tempie błyskawicznym. Niby mogłoby tak być, ale jednak żadnej dramaturgii nie ma w przypadku tych mistrzostw świata. I wcale nie oczekiwałbym filmu sportowego (ja nawet nie jestem fanem "piłki"), jednak piłki było tutaj za mało - trzask, prask, ograli wszystkich i są w finale z Serbami. A co z tęgimi Rosjanami? Po co wogóle było ich wprowadzać, detal a razi. I właśnie wiele było takich sytuacji rozgrzebaych i uciętych.
Przykro się ogląda takie kwiatki, to oznacza, że staliśmy się jakimiś wtórnymi analfabetami w języku filmu, coś czego w tym kraju nie było od końca II wojny światowej. ;)
Mimo wszystko plus dla twórców za dobre chęci to też się liczy. Choć (!) z drugiej strony może czas na odrobinę normalności w Polskim kinie. Naprawdę ten kraj nie jest w takim momencie, że albo wszyscy dziadują a wkoło brud i syf, że aż ręce opadają albo wszyscy są gangstermai rzucającymi k***ami na lewo i prawo albo wszyscy są "plastikami" pracującymi w biurach (vide pseudo komedie pseudo romantyczne). Jeszcze jest jakiś środek, jakaś inteligencja zdolna od refleksji. Jest prawda?!
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
Germi

"Wątki poboczne to nic złego, ale tutaj jest ich a) za dużo, b) nie kleją się, i wprowadzają chaos. Fabuła nie jest spójna. "

Nic dziwnego, skoro jest tylu drugoplanowych bohaterów. Widz aby zrozumieć, dlaczego znaleźli się w takim miejscu musi poznać tego przyczynę, przeszłość bohaterów. Nie może być tu spójności skoro są to historie obcych sobie ludzi, chyba to jest zrozumiałe.

Rzeczywiście brakuje w polskim kinie filmów z drugim dnem.. ale na wszystko przychodzi pora ;)
Osobiście uważam, że polskie filmy są całkiem ciekawe, więc jesli mam wybór miedzy komedią z "fabryki snów", a filmem z takimi aktorami jak Marcin Dorociński, wybieram to drugie. ;)