- DROGI KINOManie-jeśli nie widziałeś jeszcze filmu i zastanawiasz się warto niewarto oto garść opinii co mi się nasuwają rychło po obejrzeniu
- KIEDY MYŚLĘ FILM POLSKI DZIŚ TO WIDZE
1) MULTUM DURNYCH KOMEDII ROMANTYCZNYCH PRZELUKROWANYCH NIEŚMIESZNYCH, SŁOWEM OD BEZ MAŁA 30 LAT NA ZACHODZIE ROBIĄDOBRE KOMEDIE ROMANT A MY DO DZIŚ NIE UMIEMY
2) SZEREG CIĘŻKICH FILMÓW, KTÓRE DOŁUJĄ SZARĄ WIZJĄ POLSKI NIERZADKO TYPU PLAC ZBAWICIELA 4 NOCE ITD ITD
3 HISTORYCZNE EKRANIZACJE O POZIOMIE ONIŻEJ PRZECIĘTNEJ
ITD
-BOISKO MIMO ŻE O BEZDOMNYCH NIE ZARZUCA NAS OBRAZEM BIDY NYNDZY I NIE ZBLIŻA NAS DO PODCINANIA SOBIE ŻYŁ Z ROZPACZY PO SEANSIE ,ZA TO PLUS
- SWOJĄ DROGĄ ŻARTY BARDZO NIERÓWNE ,I TU WSKAKUJE GŁÓWNA MOIM ZDANIEM CECHA FILMU -NIERÓWNOŚC
- NIERÓWNE ŻARTY, KIEPSKIE DIALOGI ,NIEWIARYGODNE PERYPETIE ,
SCENARIUSZOWO TO MOŻE SZKIC BYŁ DOBRY - , ALE JUŻ OSTATECZNA WERSJA SCENARIUSZA PEŁNA JAKBY IMPROWIZACJI ,BO TAK NIEKIEDY GRALI AKTORZY ,CHCĄCY MOŻE ZBLIŻYĆ SIĘ UMIEJĘTNOŚCIAMI AKTORSKIMI DO PRAWDZIWYCH ŻULI
= KAMERA RAZ SZŁĄ DOBRZE A RAZ JAKBY UCZNIAK KRĘCIŁ
- CAŁA MASA NEPOTRZEBNYCH SCEN ,OD KTÓRYCH ZALATYWAŁO IMPROWIZACJĄ
-CZASEM ODNOSIŁEM WRAŻENIE ŻE BUDŻET FILMU BYŁ TAK MAŁY ŻE DUBLI UNIKANO JAK OGNIA
-FILM Z PEWNOŚCIĄ PRZEREKLAMOWANY JAK WIĘKSZOŚĆ POLSKICH PRODUKCJI
-MOJA OCENA 5/10
MOŻNA OBEJRZEĆ ALE NIE ZA KASE BO TEJ SZKODA WYDAWAĆ
THE BEST MOTYW TO MINISTER Z TECZKĄ
A THE BEST OPINIA JAKĄ SŁYSZAŁEM O FILMIE TO RECENZJA W CO JEST GRANE I WSPOMNIANE AMERYKAŃSKIE DOŚWIADCZENIA PANI ADAMIK KTÓRE WIDAĆ PONOĆ W FILMIE , ZE ŚWIECĄ.....
Ale po co tak od razu wrzeszczeć?
Uprasza się uprzejmie o wyłączenie caps locka przy pisaniu kolejnych postów.
Pisanie wielkimi literami w necie porównywane jest do krzyczenia. Poczytaj zanim skrytykujesz.
Czy Polacy "umieją" robić tylko dramaty? Przecież mamy takie fajne komedie w dorobku, takie dobre sensacje; czemu rok rocznie wszystkie festiwale w Polsce przesiąknięte są wymuszeniem rozmyślania jak to u nas w Polsce jest źle, zimno, ciężko i ciemno, ponuro, problematycznie i jeszcze raz źle?
-jako autor tej przydługiej i wylewnej ( pod wpływem filmu) refleksji
przepraszam za capslocka ,nie chciałem się wywrzeszczeć
powiedżmy że mi się capslock zaciał podobnie jak coś zacieło się w polskim kinie
niekiedy moim zdaniem pewne białe owce nadziei pojawiają się
np dzień świra nic śmiesznego, wesele albo i nawet vinci który nie rozjechał się scenariuszowo moim zdaniem
ale to tylko raz i na jakiś czas
szkoda.....