Wart, jeżeli czujesz sentyment do lat 80ych. Jest totalnie skrojony pod tą epokę. Masa odniesień, gadżetów, sposobów zachowania. Nawet ujęcia i kolorystyka podobna. Do tego elektroniczna muzyka w tle, w stylu "Ucieczki z Nowego Jorku" itp. filmów. Poza tym ma znakomity, gęsty klimat i kilka ciekawych zwrotów akcji. Nie sugeruj się krótkim opisem, bo to zaledwie namiastka tego, co tutaj zobaczysz.
Ja czuję sentyment do filmów z lat 80tych, ale tego filmu nie polecam. Początek jak najbardziej dobry, akcja rozwija się powoli, ale trzyma w napięciu. Niestety im dalej w las tym gorzej. Nie chce zdradzać fabuły, ale scenariusz wygląda tak jakby ktoś pomyślał sobie "a z tego filmu wezmę to, a z tego to... i umieszczę to wszystko w moim filmie - gwarantowany hit " to tak a propos tych "ciekawych zwrotów akcji". Nie bardzo scenarzyście to wyszło bo wszystkie niemal wątki potraktowane są pobieżnie, a samo zakończenie jest tak przewidywalne, jak to że po niedzieli mamy poniedziałek. Jedynie muzyka jak bardzo klimatyczna tutaj jest bardzo dobrze. To chyba jedyny plus tego filmu. Moja ocena to 4/10.
Ja oceniłem 7/10 czyli warto obejrzeć :) Nie wiem skąd ma takie słabe noty i komentarze, mnie się podobał. Jest w dobrej wersji na kino2015 com gdybyś szukał.