Genialny, klimatyczny, niepowtarzalny film. Irytuje mnie, że nikt nie wydał go na dvd, tymbardziej, że nie jest to produkcja z poprzedniej epoki. Dla polskiego dystrybutora smaczku powinien dodawać fakt, że duża część filmu kręcona była we Wrocławiu. No i oczywiście ten Oskar. Wystarczy na promocję DVD. Podobnie zresztą żadna firma nie zainteresowała się "Diabłami" Russell'a, czy "Na skróty" Altmana. Wiem, że chodzi o biznes i że polski odbiorca mało ambitny jest i niechętnie kupi coś oprócz komedii romantycznych i strzelanin. Ale na rynku pełno jest wydawnictw, których nikt nie kupuje, więc może ktoś wreszcie to wyda? np. Gutek Film
Hejka!
Widziałam ten film kilka dwa razy i zrobił na mnie duże wrażenie.Chcę do niego wrócić, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Wiesz, gdzie można go dopaść?
Pozdro.
wspaniały, niemalże genialny film, powoli wychodzą na DVD też i zapomniane filmy, z chęcią bym nabył np. Balladę o Narayamie, Zniknięcie ( hol. ), Rób co należy, Wszystkie poranki świata
do zafir: racja, święta racja, CHARAKTER naprawdę powinien wyjść na DVD, jest tego warty... :)
Przyłączę się do Ciebie. Film godny polecenia, również z mojego punktu widzenia. Zwróciłbym uwagę na ciekawą konstrukcję, klimat wyśmienicie budowany przez subtelne obrazy i delikatną plastyczność muzyki. Obraz szczególny. Wydaje się że dla wrażliwych, może przez to troszkę niszowy.