PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33246}
7,4 96 tys. ocen
7,4 10 1 95712
7,3 40 krytyków
Chicago
powrót do forum filmu Chicago

żenada!!!

ocenił(a) film na 1

Lubie kryminały jak i każdy inny gatunek filu, zawsz zanim coś ściągnę sprawdzam opinię na filmweb.pl tutaj ocena jest zaskakująco wysoka a jak sięokazuje w praniu film to żenada - nie traćcie czasu na tą produkcję jest masa innych filmów godnych polecenia ale nie to cos ;]

Don Juan

Wynika to raczej z tego, że trudno go chyba nazwać kryminałem. Ma epizody kryminalne ale w rzeczywistości chodzi o pokazanie tej pogoni za karierą za wszelką cenę.

Film według mnie niezły chociaż nie powala na kolana 6/10

szczypiorex

Ja tam uważam, że watro ten film obejrzeć. Oglądam go codziennie, dzień w dzień i chyba nigdy mi się nie znudzi. Może ten film po prostu jest za mało kryminalny jak dla Ciebie. Musical z jiego niezły powiem. Lekki, przyjemny, orginalny, ponieważ nie oglądałem jeszcze filmu z tak podobną fabułą. Kryminał to nie jest dobre słowo myślę dla tego filmu ... A ja powiem: ,Straćcie czas na to, aby ten film jednak obejrzeć. A i oceniłem film na 10/10

Miało być na odpowiedź DonJuan, ale się mylnełem z deka.

Don Juan

Nie wiem jak to moglo dostac nawet 1 oskara.Totalne dno przeznaczone dla plebsu,dziekuje,dobranoc.

ocenił(a) film na 8
gex221

No cóż, jeśli ktoś sięgając po "Chicago" oczekuje klasycznego kryminału, to rzeczywiście może się "lekko" zawieść... ;) Ale dla każdego, kto zadał sobie tyle trudu, by zapoznać się z historią tego filmu (jest to spektakl od wielu lat wystawiany na Broadway'u, a dopiero później przeniesiony na ekran) albo chociaż zerknąć na plakat, oczywistym jest, że ma do czynienia z klasycznym musicalem. Bardziej serio - można powiedzieć, że film zawiódł Wasze oczekiwania, że nie przypadł Wam do gustu... Ale "żenada", "dno"? I do tego jeszcze "dla plebsu"? Nie jestem w stanie zrozumieć, w czym Wam pomaga obrażanie innych, no i skąd AŻ TAK niskie oceny...

Moja opinia jest taka, że film jest naprawdę dobry, fabuła jak na musical całkiem niezła, muzyka oczywiście świetna... Nie jest to najlepszy musical, jaki oglądałam (bo nie należy takiego filmu porównywać z innymi gatunkami - musicale albo się lubi, albo nie, ale niektóre w swojej kategorii są naprawdę świetne), ale najgorszy też na pewno nie :)