PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33246}
7,4 96 tys. ocen
7,4 10 1 95730
7,3 40 krytyków
Chicago
powrót do forum filmu Chicago

nie wiem .....????

użytkownik usunięty

Film suuuuuuper. Jak nie lubie za bardzo amerykańskiej "tłuczki" tak muszę powiedzieć, że do "Chicago" zastrzeżeń nie mam. Miałem przyjemność oglądą ten spektakl w dwóch teatrach (m.in. w Gdyni) i oczywiście nie ma to jak teatr aczkolwiek kamera filmowa i kino dają możliwości których teatr dać nie może (wystarczy jako przykład dać "teatr marionetek" albo "sala sądowa-arena cyrkowa"). Ja ze spokojnym sumieniem daję 10/10. Oczywiście kwestia lubienia albo nie lubienia "musicali" w wersji filmowej to kwestia gustu ale moja odpowiedź jest następująca jak ktoś nie lubi to niech na takowe nie chodzi a Ci co lubią i napisali niepochlebne opinie .......... no cóż .......... powiem krótko - przegieliście!!!!! To naprawdę wspaniała zabawa. Polecam wszystkim którzy nie widzieli a lubią te klimaty. I nie sugerujcie się negatywnymi opiniami - jacyś nadgorliwie wybredni je pisali.

????????
Hm- przepraszam, ale napisałeś ogromną bzdurę- bo można kochać musicale i nie lubić tego filmu! Zapewniam. Ja już napisałam swą opinię i nie jest najgorsza, lecz rozumiem tych co ten film krytykują, a kochają jednocześnie "Na przepustce"...ile musicali oglądałeś? Bo chyba znawcą ich nie jesteś...nie mam zamiaru dyskredytować, to raczej pytanie. Z resztą są różne typy tegoż gatunku: właśnie urok, jak np. w Siedmiu narzeczonych, czy poważniejsza tematyka (rock-opery), Chicago inny jeszcze typ prezentuje: to nie żaden "powrót musicalu w dobrym stylu" a dostosowanie go do wymogów współczesnych. I to nie każdemu musi się podobać. Pozdrawiam;););)